YA > Nyheter

Thursday, 19 September, 16:37

YA - 12 sep 19 kl. 04:04

Humanismen har utvecklats sedan 1905Svar till ”Socialism är förtryck”, insändare i YA 3 september av Clifford Härstedt (M).
Läs mer på YA
Läs mer om:
Socialism, YA, Clifford Härstedt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Humanismenhar , utvecklatssedan , 1905
SvD - 01 feb 11 kl. 01:00

Levinas sökte ny grund för humanismen

Filosofen Emmanuel ­Levinas är ämnet för en avhandling av Carl Cederberg ? den första i Sverige. Arbetet bjuder en tolkning av humanismen som lägger tyngdpunkten vid medmänniskans, den andres,....

SVT Debatt - 13 feb 14 kl. 16:02

SVT och SR gör humanismen kontroversiell

PUBLIC SERVICE Soran Ismail sätts i karantän från SR efter att ha uttryckt humanistiska värderingar. Min film Godheten visas inte på SVT förrän efter valet för att den – just det, uttrycker humanistiska värderingar.  Public service trappar upp sitt arbete med att sätta folk i karantän.

Expressen - 07 jul 15 kl. 09:24

I skuggan av grexit tynar humanismen

Samtidigt som EU obändigt ligger på om Greklands skuld, backar unionen när medlemsländerna vägrar diskutera flyktingkvoter. Hynek Pallas om hur humanismen riskerar att bli Europas nästa exit..

DalaDemokraten - 28 nov 17 kl. 09:37

Göran Greider: Humanismen måste väga tyngst!

Göran Greider: Humanismen måste väga tyngst!.

Nya Wermlands Tidningen - 18 mar 12 kl. 07:30

Gamla Folkets hus byggdes 1905

Det var från början fackliga behov som var orsaken till att det byggdes ett Folkets hus i Degerfors 1905. Det behövdes en större och mer närbelägen samlingslokal för det ökande antalet medlemmar i järn- och metallarbetareförbundet vid Degerfors bruk..

SvD - 25 jun 15 kl. 22:12

Unika bilder: Se lyxig Stockholmsvåning år 1905

Följ med på en tidsresa till ett välbärgat hem i Stockholm år 1905. Tack vare en läsare får vi kliva rakt in i niorummaren nära Kungsträdgården och se hur det såg ut för över 100 år sedan..

SvD - 01 jul 15 kl. 08:40

Förr och nu: Så ser lyxvåningen från 1905 ut i dag

Förra veckan visade vi hur en lyxvåning i Stockholm såg ut 1905. Nu ska ni få se hur rummen på Västra Trädgårdsgatan 9 ser ut i dag..

Dalarnas tidningar - 23 okt 15 kl. 09:55

Barnvagn från 1905 till salu på Lions loppis

En barnvagn från 1905, en vacker gammal hattask och flera välbehållna sparkar - varav en barnspark - är några av många spännande föremål som går att fynda på loppisen, som pågår mellan klockan 10 till 14. Alla intäkter går oavkortat till hjälpinsatser, lokalt, nationellt och internationellt..

DalaDemokraten - 23 okt 15 kl. 09:55

Barnvagn från 1905 till salu på Lions loppis

En barnvagn från 1905, en vacker gammal hattask och flera välbehållna sparkar - varav en barnspark - är några av många spännande föremål som går att fynda på loppisen, som pågår mellan klockan 10 till 14. Alla intäkter går oavkortat till hjälpinsatser, lokalt, nationellt och internationellt..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Karlstad 1905

Den 23 september 1905 undertecknades i Karlstad ”et blad i civilisationens historie”.Efter intensiva och hotfulla förhandlingar upplöstes unionen mellan Sverige och Norge.Det mycket reella krigshotet var över, soldaterna kallades tillbaka från gränsen.

Västerbottens Folkblad - 21 feb 19 kl. 10:08

Plus eller minus? – så har befolkningen utvecklats i din kommun

Under torsdagen presenterar Statistiska centralbyrån (SCB) ny statistik över befolkningen i Sverige. Statistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda personer som Skatteverket lämnar till SCB. Här nedan hittar du länkar till hur det ser ut i din kommun.

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Lång konflikt bakom spänningar i Gulfregionen

Vad ligger bakom fiendskapen mellan Saudiarabien och Iran? Vems uppgifter är mest trovärdiga? Frågorna är många efter attacken mot den saudiska oljeanläggningen..

YA - 30 minuter sedan

Kritiserade Elfsborg – stoppas från träning

Kevin Stuhr Ellegaard kritiserade häftigt Elfsborgs ledning sedan han inte fått kontraktet förlängt. Nu kontrar klubben med att ge lagkaptenen ledigt "för att i lugn och ro reflektera över situationen"..

YA - 30 minuter sedan

Skurups elverk vill öppna upp för framtiden

Hur kan företag, organisationer och fastighetsägare använda sig av ett ”sakernas internet”? Den frågan hoppades Skurups elverk kunna ge svar på när det på torsdagen bjöds in till föredrag och möten med leverantörer i Folkets park..

YA - 45 minuter sedan

Svåra cykelskador orsakas av singelolyckor

Singelolyckor ligger bakom de allvarligaste skadorna för cyklister. Det betyder att bättre cykelvägar och bättre vägunderhåll kan minska antalet allvarliga olyckor, visar en avhandling..

YA - 1 timme sedan

Skärpta säkerhetskrav för mobilnät

Regeringen föreslår en lag med skärpta säkerhetskrav för svenska mobilnät. Komponenter, leverantörer, operatörer och personal som kan hota rikets säkerhet ska kunna stoppas och portas. Men lagen är inte riktad specifikt mot kinesiska Huawei, enligt digitaliseringsminister Anders Ygeman (S)..

YA - 1 timme sedan

Kvinna slog upprepade slag – åtalas för misshandel

En kvinna åtalas för misshandel av en annan kvinna på Norregatan i Tomelilla..

YA - 1 timme sedan

Misstänkte "cykelmannen" förnekar brott

Den man i 20-årsåldern som misstänks för ett stort antal misshandelsfall och ofredanden i Eskilstuna nekar till anklagelserna, uppger kammaråklagare Miona Green..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.