SR > Nyheter

Thursday, 19 September, 17:10

SR - 12 sep 19 kl. 03:00

Svenska dataspel sprider sig över världenDataspelsbranschen växer kraftigt. Ett skäl är att flera svenska bolag köper upp fler utländska dataspelsbolag, visar en rapport från Dataspelsbranschen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Dataspelsbranschen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska dataspel, spridersig över världen
YLE - 05 aug 14 kl. 13:53

Positivt för barn att spela lite dataspel varje dag

Att spela spel på datorn eller spelkonsolen en kort stund varje dag verkar ha en positiv effekt på barns sociala utveckling. Det framkommer i en ny studie gjord vid universitetet i Oxford i England. Den ovanligt stora studien, som publicerades i tidskriften Pediatrics den här veckan, omfattade 5000 britter mellan 10 och 15 år, och både positiva och negativa effekter uppmättes.

YLE - 06 aug 14 kl. 05:00

Bra för barn att spela lite dataspel varje dag

Att spela spel på datorn eller spelkonsolen en kort stund varje dag verkar ha en positiv effekt på barns sociala utveckling. Det framkommer i en ny studie gjord vid universitetet i Oxford i England. Den ovanligt stora studien, som publicerades i tidskriften Pediatrics den här veckan, omfattade 5000 britter mellan 10 och 15 år, och både positiva och negativa effekter uppmättes.

Nyheter 24 - 18 nov 11 kl. 14:09

Dataspel jämförs med missbruk


Forskning har visat att hjärnan hos unga som spelar mycket dataspel påverkas på samma sätt som vid missbruk. Ny forskning har visat att 14-åringar som spelar mycket dataspel har mer grå hjärnsubstans i hjärnans belöningscentrum än andra jämnåriga som inte spelar lika mycket. En forskargrupp antyder nu att dataspelande kan kopplas till förändringar i hjärnan, på samma sätt som vid missbruk.

BT - 12 jan 12 kl. 19:41

Besked om dataspel ännu vaga

Föräldrar som är oroliga för sina barns dataspelande blir inte klokare av att följa debatten. Forskarna är fortfarande långt ifrån överens om hur våldsamma dataspel påverkar unga. Men Oskar Gulstad, 16 år, tror inte att han blir aggressiv.

YLE - 08 sep 16 kl. 07:37

Dataspel i sjukvårdens tjänst?

Finland och Norge kan och bör samarbeta inom många av sjukvårdens områden. Det är man överens om under det norska kungliga besöket i Finland. Men den finländska sjukvårdspersonalen behövs kanske hemma, misstänker Norges hälsovårdsminister.

BT - 22 jun 11 kl. 10:57

Dataspel för diabetessjuka barn

Ett dataspel för diabetessjuka barn prövas nu på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg, uppger TV 4 Nyheterna Göteborg. Det ska lära barnet att bättre förstå sin sjukdom. En figur i spelet gör av med energi och spelaren fyller på insulin eller kolhydrater.

DN - 05 nov 13 kl. 15:43

Dataspel utvecklar hjärnan

Dataspel utvecklar de delar av hjärnan som styr minne, rymdsuppfattning och finmotorik. Det fastslår forskare vid Max Planck-institutet i Tyskland. De tror att dataspel kan användas vid behandling av bland annat schizofreni och Alzheimers sjukdom..

Nyhetsverket - 20 jul 17 kl. 14:43

Nytt dataspel ska bota social fobi.

"Att personer som spelar dataspel är asociala är en seglivad myt. Nu frågar sig forskare vid Stockholms universitet om det rent av kan vara tvärtom, och utvecklar ett virtual reality-dataspel som en behandling av social fobi. Känner du oro och obehag inför att gå på ett möte, en fest, eller att hålla en muntlig presentation?

Alingsås tidning - 26 sep 17 kl. 05:30

”Mina böcker ska bli dataspel”

I höst släpper Vårgårdatjejen Sofia Jarlo sin andra barnbok, uppföljaren till fantasyäventyret Utan att veta. Samtidigt siktar hon på att ge sig in i dataspelsvärlden.
– Målet är att mina böcker ska bli dataspel, avslöjar Sofia.

Dagensanalys.se - 30 okt 18 kl. 04:28

Red Dead Redemption 2 är världens mest omtalade dataspel

Om du inte spelar dataspel så har du säkert missat nyheten, men Red Dead Redemption 2 hyllas som världens bästa spel, innan det ens lanserats. Tänk att du är en Cowboy i Vilda Västern där du kan göra nästan allt och där grafiken är sinnessjukt bra. Unga som gamla kommer att sitta fängslade framför sin spelkonsoll när Red Dead Redemption 2 släpps.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Iran varnar för krig vid attack

Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif varnar för att en attack mot landet kommer att leda till ett fullskaligt krig, säger han till amerikanska CNN..

SR - 2 timmar sedan

Stora investerare pressar Brasilien

230 investeringsfonder från 30 länder - däribland Sverige - ber nu Brasilien att skydda Amazonas för att bekämpa den globala uppvärmningen. Bakgrunden är den ökande avskogningen och bränderna som ökat kraftigt i år..

SR - 2 timmar sedan

Gantz vill bli premiärminister

Benjamin Netanyahus utmanare Benny Gantz sa i dag att det är han som bör ha posten som premiärminister i en koalitionsregering. Detta efter att Benjamin Netanyahu i morse föreslog att han och Gantz skulle gå samman i en bred koalitionsregering..

SR - 3 timmar sedan

Volvo ställer inga krav på hur utvinning av jordartsmetaller går till

Utvinning av jordartsmetaller i Kina skapar stora miljöproblem. Volvo Cars är ett av företagen som använder metallerna vid produktion av elbilar..

SR - 3 timmar sedan

Inte mycket tyder på att Netanyahu slipper åtal

I dagarna efter valet i Israel ställs frågan om eran Benjamin Netanyahu är över eller om han kommer lyckas hålla sig kvar vid makten genom att samregera med utmanaren Benny Gantz. Netanyahus kritiker hoppas att Gantz håller fast vid det han sagt: att han gärna samregerar med Likud, förutsatt att de överger den korruptionsanklagade Netanyahu. Gantz väntas ge besked i eftermiddag..

SR - 4 timmar sedan

Cyklister står för många allvarliga trafikolyckor

Cyklister står för nästan hälften av alla allvarliga trafikskador och det är i samband med singelolyckor som de allvarligaste skadorna inträffar.Men det finns flera åtgärder som kan göras för att minska antalet cykelolyckor. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet som Maria Ohlin gjort..

SR - 6 timmar sedan

WHO: Barnadödligheten i världen minskar

Barn- och mödradödligheten i världen minskar. Men fortfarande dör ett barn eller en gravid kvinna var elfte sekund, enligt nya rön från Unicef och WHO..

SR - 6 timmar sedan

Norge höjer räntan

Många sänker, men inte Norge..

SR - 7 timmar sedan

Socialstyrelsen ser brister i endometriosvård

För dålig kunskap, ojämn tillgång på specialister och för lite fortbildning om endometrios. Socialstyrelsen är kritisk till hur vården av sjukdomen, som drabbar upp mot var tionde kvinna, fungerar..

SR - 7 timmar sedan

Många döda i bombattack vid sjukhus i Afghanistan

Minst 20 personer har dödats av en bilbomb vid ett sjukhus i staden Qalat i södra Afghanistan. Ytterligare 95 personer rapporteras ha skadats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.