SR > Nyheter

Thursday, 19 September, 16:44

SR - 12 sep 19 kl. 02:21

Trump skjuter på höjda tullarEn planerad höjning av tullar från 25 till 30 procent på varor från Kina skjuts upp från den 1 till den 15 oktober, meddelar USA:s president..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kina, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, skjuter, höjda, tullar
Expressen - 25 feb 19 kl. 00:39

Trump skjuter ökade Kina-tullar på framtiden

USA:s president Donald Trump är i Kina just nu för att förhandla om tullarna som USA infört på landet med över 250 miljarder dollar.Allt i syftet att öka den amerikanska produktionen, och stänga ute billigare varor från Kina. Nu kommer rapporter om att de ökade tullarna som skulle införts den 1 mars skjuts framåt.

Dagens PS - 10 maj 19 kl. 08:26

Nu svarar Kina på USA:s höjda tullar

Trump höjer tullarna mot Kina med 200 miljarder dollar. Kina lovar ”nödvändiga motåtgärder”. Vid midnatt kom beskedet från Vita huset att tullarna på kinesiska produkter höjs enligt plan, vilket inte tycks påverka Asienbörserna negativt.

Expressen - 17 maj 19 kl. 16:27

NYHETSDAGEN: Löfvens ilskna svar till Kristersson • Misstänkt våldtäkt på skola • Trump skjuter upp beslut om tullar

Fyra partier ställer sig bakom att fälla Annika Strandhäll i en misstroendeomröstning. Stefan Löfven är kritisk till beskeden.En ”allvarlig händelse” har inträffat på en högstadieskola i Umeå.

Dagens PS - 10 maj 19 kl. 07:03

Uppåt i Asien trots höjda tullar

Trump deklarerar att de planerade utökade tullarna mot Kina ligger fast. Under morgonen svensk tid pekar handeln på de asiatiska börserna uppåt trots Vita husets besked om utökade tullar mot Kina för 200 miljarder dollar, rapporterar Omni Ekonomi. I dag återupptas förhandlingarna mellan de båda länderna.

Expressen - 17 maj 19 kl. 15:11

Trump skjuter upp biltullarna inom EU

Donald Trump skjuter upp sitt beslut om eventuella tullar i Japan och Europa, skriver AP. Tullarna skulle gälla importerade bilar och reservdelar. Inom sex månader måste Donald Trump ta ett beslut i frågan – men vill dessförinnan fortsätta förhandlingarna.

Dagens PS - 05 jun 19 kl. 08:11

Världsbanken: Trump skjuter ekonomin i sank

Handelskriget som USA:s president bedriver uppges slå hårt mot den globala ekonomin. Världsbanken spår i en ny prognos att ekonomin i världen bromsar in mer än väntat i år. En stor orsak till detta är Donald Trumps handelskrig, som uppges skapa stor oreda och osäkerhet i världsekonomin.

DN - 01 maj 18 kl. 05:14

Trump skjuter upp beslutet om handelstullar

USA:s president Donald Trump skjuter upp beslutet om huruvida EU, Kanada och Mexiko får fortsatt undantag eller inte från tullar på stål och aluminium, till den 1 juni, meddelar Vita huset..

DI - 13 maj 19 kl. 20:48

Trump: Beslut om ytterligare tullar ännu ej fattat

Den amerikanske presidenten Donald Trump har inte bestämt sig om resterande import från Kina, varor för cirka 300 miljarder dollar, ska beläggas med höjda tullar. .

Dagens PS - 05 aug 18 kl. 10:36

Trump euforisk över sina tullar

President Donald Trump hyllar i en serie av tweets sina egna tariffer på kinesiska varor. Bland annat uppger han att tullarna är mycket mer framgångsrika än vad någon föreställt sig. "Den kinesiska marknaden har backat med 27 procent på fyra månader, och de samtalar med oss", twittrar presidenten.

PrivataAffärer - 12 sep 19 kl. 06:57

Trump skjuter upp Kina-tullar

Han framhöll att detta sker på önskan från Kinas vice premiärminister Liu He och till följd av att Kina ska fira sin 70-årsdag. Under onsdagen släppte Kina en lista på amerikanska varor som kommer att undantas tariffer.  .

DN - 01 aug 19 kl. 20:36

Donald Trump hotar med nya tullar mot Kina

President Donald Trump hotar med nya tullar mot Kina efter att landet brutit sina löften under handelssamtalen, skriver han på Twitter på torsdagen.  Dessutom anklagar han president Xi Jinping för att inte göra tillräckligt mycket för att stoppa försäljningen av fentanyl till USA..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Iran varnar för krig vid attack

Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif varnar för att en attack mot landet kommer att leda till ett fullskaligt krig, säger han till amerikanska CNN..

SR - 2 timmar sedan

Stora investerare pressar Brasilien

230 investeringsfonder från 30 länder - däribland Sverige - ber nu Brasilien att skydda Amazonas för att bekämpa den globala uppvärmningen. Bakgrunden är den ökande avskogningen och bränderna som ökat kraftigt i år..

SR - 2 timmar sedan

Gantz vill bli premiärminister

Benjamin Netanyahus utmanare Benny Gantz sa i dag att det är han som bör ha posten som premiärminister i en koalitionsregering. Detta efter att Benjamin Netanyahu i morse föreslog att han och Gantz skulle gå samman i en bred koalitionsregering..

SR - 3 timmar sedan

Volvo ställer inga krav på hur utvinning av jordartsmetaller går till

Utvinning av jordartsmetaller i Kina skapar stora miljöproblem. Volvo Cars är ett av företagen som använder metallerna vid produktion av elbilar..

SR - 2 timmar sedan

Inte mycket tyder på att Netanyahu slipper åtal

I dagarna efter valet i Israel ställs frågan om eran Benjamin Netanyahu är över eller om han kommer lyckas hålla sig kvar vid makten genom att samregera med utmanaren Benny Gantz. Netanyahus kritiker hoppas att Gantz håller fast vid det han sagt: att han gärna samregerar med Likud, förutsatt att de överger den korruptionsanklagade Netanyahu. Gantz väntas ge besked i eftermiddag..

SR - 4 timmar sedan

Cyklister står för många allvarliga trafikolyckor

Cyklister står för nästan hälften av alla allvarliga trafikskador och det är i samband med singelolyckor som de allvarligaste skadorna inträffar.Men det finns flera åtgärder som kan göras för att minska antalet cykelolyckor. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet som Maria Ohlin gjort..

SR - 5 timmar sedan

WHO: Barnadödligheten i världen minskar

Barn- och mödradödligheten i världen minskar. Men fortfarande dör ett barn eller en gravid kvinna var elfte sekund, enligt nya rön från Unicef och WHO..

SR - 6 timmar sedan

Norge höjer räntan

Många sänker, men inte Norge..

SR - 6 timmar sedan

Socialstyrelsen ser brister i endometriosvård

För dålig kunskap, ojämn tillgång på specialister och för lite fortbildning om endometrios. Socialstyrelsen är kritisk till hur vården av sjukdomen, som drabbar upp mot var tionde kvinna, fungerar..

SR - 7 timmar sedan

Många döda i bombattack vid sjukhus i Afghanistan

Minst 20 personer har dödats av en bilbomb vid ett sjukhus i staden Qalat i södra Afghanistan. Ytterligare 95 personer rapporteras ha skadats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.