SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 15 September, 20:00

SmålandsPosten - 11 sep 19 kl. 22:58

Fler lärare får assistenter
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, lärarefår , assistenter
Barometern - 18 mar 14 kl. 06:28

Satsa på fler speciallärare i lågstadiet

Insatser och stöd är viktigast i de första skolåren. Har du inte tidigt lärt dig grunderna och blivit trygg i dig själv, kan du inte hänga med på lektionerna i resten av skolgången. Alliansregeringen lanserar därför Lågstadielyftet, ett permanent statsbidrag på 2,3 miljarder kronor till landets kommuner för att höja kvaliteten i lågstadiet.

Kristianstadsbladet - 08 sep 12 kl. 14:16

Fler lärare väljer reglerad arbetstid

Projektet med mer reglerad arbetstid för lärarna på Humleskolan har pågått ett år. Inför höstterminen har projektet utvidgats. Fler lärare än väntat har valt att jobba mindre hemma och mer på skolan.

BT - 28 maj 13 kl. 10:07

4 000 fler lärare med S-politik

Vi har inte råd att inte satsa på våra barns och ungdomars utbildning. Fler studenter måste ges möjlighet att välja läraryrket. Statusen måste höjas och yrket måste inriktas mer på att lära ut och mindre på pappersarbete.

YLE - 30 aug 17 kl. 11:31

Inneluftsproblem i Oxhamns skola i Jakobstad - "Blir det fler lärare med problem rasar tornet”

Fler lärare har fått problem med inneluften i Oxhamns skola. Tio lärare är sedan tidigare omplacerade i grannfastigheten på Rådmans skola med sin undervisning, nu har rektor Peter Lindqvist fått ytterligare två fall som borde omplaceras Inneluftsproblematiken i Oxhamns skola behandlas på torsdag i den speciella inneluftsgrupp som finns i Jakobstad gällande problem i stadens fastigheter. Den rapport över läget i Oxhamns skola som arbetshälsovården Työplus gjort presenteras på mötet och fortsatta åtgärder kommer att diskuteras.

SmålandsPosten - 12 mar 14 kl. 07:38

Mindre klasser och fler lärare

?Den moderatledda regeringen gör nu allt för att låtsas att det inte finns några skillnader i skolpolitiken. Skolresultaten har sjunkit kraftigt under deras åtta år vid makten, och deras sista utväg är att påstå för väljarna att det inte finns några alternativ, skriver Carin Jämtin, partisekreterare Socialdemokraterna och Åsa Karlsson Björk­marker, kommunalråds­kandidat, Socialdemokraterna Växjö.

Kristianstadsbladet - 28 jun 14 kl. 12:37

Det behövs fler speciallärare och pedagoger på skolorna

Fredrik Sandberg / SCANPIX

Elever med särskilda behov ska få hjälp av personal eller lärare med rätt kompetens, det anser vi Kristdemokrater. För att bättre hjälpa de elever som behöver särskilt stöd krävs fler lärare med specialpedagogisk kompetens.Det råder brist på specialpedagoger och speciallärare, många jobbar som speciallärare utan att ha examen.

SmålandsPosten - 29 aug 14 kl. 08:20

S lovar fler lärare i grundskolan

Socialdemokraterna i Växjö och Alvesta gjorde i går ett gemensamt utspel avseende statliga skolpengar. Blir det en Löfvén-ledd regering i höst, får Alvesta 13,2 miljoner och Växjö 68,2 miljoner kronor av den statliga kakan. Pengar som framför allt ska gå till klasserna F–3.

NT - 16 maj 13 kl. 07:24

S: Anställ 4 000 fler lärare

Socialdemokraterna vill att 4 000 fler lärare anställs. I höstas föreslog partiet en satsning på två miljarder kronor för att minska klasstorlekarna i skolan med fyra till fem elever per klass i förskolan och lågstadiet. Pengarna bör användas till fler lärare i de lägre klasserna, skriver partiledningen i en debattartikel i Aftonbladet..

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 13 kl. 07:27

S: Anställ 4 000 fler lärare

Socialdemokraterna vill att 4 000 fler lärare anställs. I höstas föreslog partiet en satsning på två miljarder kronor för att minska klasstorlekarna i skolan med fyra till fem elever per klass i förskolan och lågstadiet. Pengarna bör användas till fler lärare i de lägre klasserna, skriver partiledningen i en debattartikel i Aftonbladet..

BT - 16 maj 13 kl. 09:49

S: Fler lärare och mindre klasser

Socialdemokraterna vill att 4 000 fler lärare anställs. I höstas föreslog partiet en satsning på två miljarder kronor för att minska klasstorlekarna i skolan med fyra till fem elever per klass i förskolan och lågstadiet. Pengarna bör användas till fler lärare i de lägre klasserna, skriver partiledningen i en debattartikel i Aftonbladet.

Barometern - 26 okt 13 kl. 12:42

Fler lärare viktigare än datorer till elever

Jag var nyligen på för­äldramöte. Där kom oroväckande information upp om hur man prioriterar i skolan i dag. Det kom fram att man kommer att ge barnen i högstadiet datorer.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Storstrejk hotar amerikanska GM

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

Åsnen: Motor havererade på sjön - tre personer i sjönöd

Båtens motor gick sönder när passagerarna befann sig ute på Åsnen. Blåsten gjorde att de inte kunde ro in till land..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

TV: ”Det är det här man lever för” sa Amo HK-tränaren

Med tränaren Andreas Stockenberg tillbaka var det som på den gamla goda tiden i ”Grytan” igen. Trängsel på läktarna och seger för Amo HK – 28–25 mot topptippade Aranäs. Efter den allsvenska premiären träffade ”Stocken” Smålandspostens Dan Magnusson..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Rieks nickade MFF kvar i guldstriden

Guldstriden fortsätter att leva för Malmö FF. Dansken Søren Rieks sänkte IFK Norrköping med matchens enda mål och nu är skåningarna ny tabelltvåa i en haltande allsvensk tabell..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Kristianstad föll tungt i CL-premiären

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Brage upp på kvalplats

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Drönarattack – nytt orosmoln för oljeindustrin

Oljepriset kan komma att stiga efter drönarattacken mot två oljeproduktionsanläggningar i Saudiarabien. Men allt beror på hur snabbt produktionen kan komma i gång igen..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kraftig brand i idrottshall i Göteborg

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Fångar ska släppas i Syrien

Syriens auktoritäre president Bashar al-Assad har utfärdat en presidentorder som mildrar straffen för dömda medborgare, och friger vissa. Men tiotusentals syrier som har "försvunnit" omfattas troligen inte av beslutet.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Billborn: "Vi är för klena helt enkelt"

Storvinst mot IFK Göteborg. Men skadelistan i Hammarby är alltjämt lång..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.