YLE > Finland

Friday, 20 September, 05:47

YLE - 11 sep 19 kl. 23:01

Det ekonomiska läget inte så illa som det verkar - läs PTT:s nyaste prognosBåde det hotande handelskriget och brexit dämpar tillväxten, men det finns många positiva trender i folks privata ekonomi. Det ekonomiska läget är inte så hopplöst som det verkar, säger Pellervo Ekonomiska Forskning PTT i en ny rapport..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
PTT, Pellervo Ekonomiska Forskning PTT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det ekonomiska, lägetinte , , illasom det , verkar, läs PTT:s nyaste prognos
Kristianstadsbladet - 11 sep 18 kl. 07:10

Daniel Grozdanovski: ”Sportsliga kittlingen med KIK överskuggas av det ekonomiska läget”

Då står vi där redo för en ny hockeysäsong med Kristianstads IK i hockeyettan. Sportsligt ser laget ut att vara minst lika starkt som under Mats Lusth-eran – om inte starkare. Och det kittlar naturligtvis, men samtidigt står klubbens trovärdighet på spel när man återigen är illa ute ekonomiskt..

YLE - 12 jun 15 kl. 04:29

Hemskötsel illa för vilda djur

Djurskyddsföreningar påminner om att man bör vara eftertänksam då man vill hjälpa ensamma djurungar i naturen. Även när det gäller vuxna djur som verkar vara skadade bör man noggrant bedöma behovet av hjälp. Enligt djur- och naturskyddslagen ska man försöka hjälpa ett vilt djur som är sjukt eller skadat eller på något annat sätt i ett hjälplöst tillstånd.

HBL - 03 okt 13 kl. 07:00

Dålig ekonomi illa för flyktingmottagning

Kommunerna tvekar att ta emot kvotflyktingar i det kärva ekonomiska läget. Enligt en undersökning som gjordes vid Vasa universitet nyligen anser kommunerna att statens understöd för mottagandet är för litet och hela processen för krånglig. ?

Expressen - 01 jul 19 kl. 11:20

Mardrömmen – så illa är det i Arsenal

Det ser ut att bli en deppig sommar för Arsenal-supportrarna.Nya siffror visar att det ekonomiska läget i klubben är sämre än väntat. .

YLE - 05 sep 13 kl. 05:26

Kårkulla är beroende av att delägarna anlitar servicen

Samkommunen Kårkulla håller som bäst på att göra upp sin budget för nästa år. Kårkulla är den organisation som i praktiken, genom köpavtal med kommunerna, sköter mycket av den individuella servicen för handikappade personer. Märta MarjamäkiMärta Marjamäki Yle/Peter PetréliusMen Kårkulla är också helt beroende av att kommunerna håller sina avtal.

YLE - 17 jan 15 kl. 07:09

Oljepriset – vinnare och förlorare

Billigare bränsle för bilisterna och lägre uppvärmningskostnader för husägare med oljeeldning känns i plånboken relativt snabbt då råoljepriset har sjunkit med mer än hälften på ett halvt år. Men det lägre oljepriset har långtgående konsekvenser också för världsekonomin och maktbalansen i världen. I juni i fjol kostade ett fat (barrel=158,9 liter) Nordsjöolja drygt 110 dollar.

YLE - 20 okt 16 kl. 17:06

Nu vänder trenden: Dagens unga får det sämre ställt än sina föräldrar

Levnadsstandarden bland unga finländare rasar. Inkomsterna sjunker och behovet av utkomststöd ökar. Bland annat det visar statistik från den nationella service-och intresseorganisationen Finlands Ungdomssamarbete Allianssi rf.

Kristianstadsbladet - 27 feb 13 kl. 09:50

Kaptenen: Tvungen att sänka ambinitionsnivån

Anton Mylläri påpekade det i redan i tisdagens Kristianstadsbladet. I dag säger Jens Svensson samma sak: ?Jag visste inte att det var så här illa, jag är besviken?

YLE - 10 okt 14 kl. 17:11

Toppbetyg väger lätt

Ännu har lånegivarna tilltro till Finlands förmåga att betala tillbaka sina skulder. Det vittnar de tre A-bokstäverna om. Men samtidigt går det dåligt för den finländska ekonomin.

YLE - 11 dec 15 kl. 17:40

Riksåklagarens blogg väcker uppseende på sociala medier

Riksåklagaren Matti Nissinen är förbluffad över att hans bloggtext om Finland, flyktingar och den tudelning frågan leder till bland finländarna väcker så starkt gensvar. Reaktionerna visar att jag rör vid en viktig smärtpunkt i det finländska samhället, säger han. - Flyktingfrågan tycks fungera som en slags åskledare för finländarna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Morgonkollen: Finland får rapportör för våld mot kvinnor, inget eldupphör i Syrien, Rinne träffar Googles vd

Våld mot kvinnor är fortfarande ett stort problem i Finland. Kina och Ryssland satte stopp då FN:s säkerhetsråd röstade om eldupphör i Syrien. Teknologijätten Google planerar att investera 600 miljoner euro i en ny servercentral i Fredrikshamn..

YLE - 1 timme sedan

Våld mot kvinnor är fortfarande ett av Finlands största problem - nu ska nationell rapportör ge frågan mera tyngd

Finland kommer att få en nationell rapportör för våld mot kvinnor. Det här för att komma åt ett av Finlands största samhällsproblem. Rapportörens uppgift är att rapportera direkt till makthavarna för att hitta lösningar på problemet..

YLE - 1 timme sedan

Har Lovisa en framtid? Staden vill provocera invånarna till att komma med kreativa idéer för hur verksamheten kan förbättras

På torsdag kväll fick Lovisas invånare säga sitt om stadens framtid. Ett diskussionsmöte vid namn “Lovisa har ingen framtid” ordnades i Kuggom och närmare 60 invånare tog tillfället i akt för att komma med sina idéer..

YLE - 1 timme sedan

Nu finns miljarder att hämta inom fartygsbygge i Ryssland - finländska företag flyttar tillverkningen till Ryssland för att få beställningar

Finländska firmor är världsbäst då det gäller att bygga isbrytare och tankfartyg. Inom de närmaste tjugo åren planeras omkring 800 nya fartyg. Det ska byggas allt från fartyg för krabbfiske i fjärran östern till världens största isbrytare..

YLE - 15 minuter sedan

CKP: "Det är frågan om ett omfattande fall"- Airiston Helmis förundersökningen ännu långt ifrån klar

Det har gått ett år sedan den stora polisoperationen då Airiston Helmis fastigheter granskades. Tre personer greps och flera miljoner euro i kontanter konfiskerades. Ägaren Pavel Melnikov har ännu inte förhörts av polisen..

YLE - 9 timmar sedan

Enhälliga röster om ungdomsverkstaden Troja - Åbo stad ska trygga den svenskspråkiga servicen

Åbo stad kommer på ett eller annat sätt att säkra den svenskspråkiga ungdomsverkstadens service i framtiden. I vilken form och när vet man ännu inte..

YLE - 12 timmar sedan

Daniel Olins talkshow live på Ekenäs höstmarknad!

Daniel Olin tjuvstartade sin talkshow med två livesändningar från Ekenäs höstmarknad..

YLE - 11 timmar sedan

Borgbackens dyraste satsning någonsin gav två internationella förstapris

Berg-och-dalbanan Taiga har varit en fartfylld framgångssaga under de få månader den har funnits på Borgbacken..

YLE - 11 timmar sedan

Förr i tiden hörde cirkuslejon och slagsmål till Ekenäs höstmarknad - se gamla bilder!

Ekenäs höstmarknad har nästan 300 år på nacken men trots det har vissa delar av marknaden bestått. I dag har karusellerna tagit platsen som cirkusdjur hade förr..

YLE - 15 timmar sedan

Från Sibelius till Hurriganes - snart öppnar Finnish Music Hall of Fame sina dörrar

Om en månad öppnar Finlands musikmuseum sina dörrar i köpcentret Tripla i Böle. Finnish Music Hall of Fame är en hyllning till den finländska musikhistorien och de finländska artisterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.