UNT > Utrikes

Sunday, 15 September, 09:34

UNT - 11 sep 19 kl. 20:56

Hot från al-Qaida på årsdagen av terrordådEgyptiern och al-Qaidaledaren Ayman al-Zawahri uppmanar till attacker mot amerikanska, europeiska, israeliska och ryska mål, skriver nyhetsbyrån AP på sin hemsida..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
qaida, Qaidaledaren Ayman, zawahri, AP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotfrån , al-Qaida, årsdagenav , terrordåd
YLE - 20 nov 15 kl. 17:03

Husu får hot varje dag

Medieprofilen Abdirahim Husu Hussein har fått utstå dagliga hot i flera års tid. De senaste veckorna har mängden ökat. Husus telefonnummer och adress delas ut på Facebook.

Sydsvenskan - 11 sep 19 kl. 20:56

Hot från al-Qaida på årsdagen av terrordåd

Egyptiern och al-Qaidaledaren Ayman al-Zawahri uppmanar till attacker mot amerikanska, europeiska, israeliska och ryska mål, skriver nyhetsbyrån AP på sin hemsida. 68-årige al-Zawahris dryga halvtimme långa tal publiceras på årsdagen av rörelsens terror.

Helsingborgs Dagblad - 11 sep 19 kl. 20:56

Hot från al-Qaida på årsdagen av terrordåd

Egyptiern och al-Qaidaledaren Ayman al-Zawahri uppmanar till attacker mot amerikanska, europeiska, israeliska och ryska mål, skriver nyhetsbyrån AP på sin hemsida. 68-årige al-Zawahris dryga halvtimme långa tal publiceras på årsdagen av rörelsens terror.

Nyheter 24 - 11 okt 11 kl. 17:02

Nu hotar al-Qaida att hämnas


På tisdagen kom ett nytt hot från terrornätverket, direkt riktat mot den amerikanska regeringen. "Våra hjältar kommer att hämnas," stod det i uttalandet som släpptes på tisdagen. Hämnden syftar till den amerikanskfödde al-Qaida-medlemmen Anwar al-Awlakis död tidigare i år.

BT - 03 aug 13 kl. 17:49

USA-varning om hot mot västintressen

al-Qaida planerar att slå till mot västerländska intressen - det är bakgrunden till en resevarning från USA och den tillfälliga stängningen av flera länders ambassader i Mellanöstern. Hoten riktas mot västerländska intressen och är "mer specifika" än tidigare hot, säger USA:s försvarschef Martin Dempsey.- Avsikten är att attackera västerländska, inte bara amerikanska, intressen, säger Dempsey i en intervju med ABC News.

Sydsvenskan - 30 apr 11 kl. 13:48

al-Qaida beordrade attack iTyskland

En av de misstänkta medlemmarna i terrornätverket al-Qaida som tysk polis grep i går hade fått order att av en "högt uppsatt" al-Qaida-medlem att genomföra en attack i Tyskland, enligt den tyska åklagarmyndigheten.
En av de tre misstänkta medlemmarna i terrornätverket al-Qaida som tysk polis grep i fredags hade fått order att av en "högt uppsatt" al-Qaida-medlem att genomföra en attack i Tyskland förra året, uppgav den tyska åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på lördagen. I samband med gripandet i fredags meddelade iden tyske inrikesministern Hans-Peter Friedrich via en medarbetares Twitter att man "avvärjt ett konkret och överhängande hot".

Nyheter 24 - 17 feb 11 kl. 08:35

al-Qaida hotar Sverige


? Det är på tiden att den svenska regeringen ser över sin inställning till islam och muslimerna innan mujahedin slår till igen. Säpo oroade.

BT - 15 jun 12 kl. 16:03

al-Qaida jagas ut ur Abyan

Jemens armé har till slut lyckats slita regionen Abyan ur islamisternas grepp. Det sista större al-Qaidafästet har fallit efter veckor av hårda strider.
På fredagen tog armén över staden Shuqra.

BT - 08 aug 13 kl. 10:58

FN: "al-Qaida fortfarande ett hot"

Trots att Usama bin Ladins efterträdare kämpar med att ena de olika fraktionerna utgör gruppen fortfarande ett växande hot, enligt en FN-rapport. Enligt rapporten, som överlämnas till FN:s säkerhetsråd, har al-Qaidaledaren Ayman al-Zawahiri misslyckats med att bygga upp gruppens hårdföra ledarskap i Pakistan. Men olika grupper med al-Qaidakoppling har anpassat sin taktik.

SR - 08 aug 13 kl. 13:19

FN-rapport: al-Qaida fortfarande ett hot

Al-Qaida utgör fortfarande ett betydande hot, konstaterar experter i en ny FN-rapport som har lämnats till säkerhetsrådet .Men de olika grupperna som delar al-Qaidas ideologi bedöms också vara mer åtskilda idag och har tryckts tillbaka i många delar av världen av militära operationer..

BT - 30 apr 11 kl. 13:22

Tyskland: al-Qaida beordrade attack

En av de tre misstänkta medlemmarna i terrornätverket al-Qaida som tysk polis grep i fredags hade fått order att av en "högt uppsatt" al-Qaida-medlem att genomföra en attack i Tyskland förra året, uppgav den tyska åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på lördagen.
I samband med gripandet i fredags meddelade iden tyske inrikesministern Hans-Peter Friedrich via en medarbetares Twitter att man "avvärjt ett konkret och överhängande hot".
.

Fler nyheter från UNT

UNT - 45 minuter sedan

Saudi stoppar oljeproduktion efter attack

Saudiarabien stoppar tillfälligt produktionen vid de två oljeanläggningar som tillhör Saudi Aramco efter gårdagens drönarattacker..

UNT - 1 timme sedan

Över 40 kroppar identifierade i brunn i Mexiko

Kvarlevorna från 44 människor som hittades i en brunn i delstaten Jalisco i Mexiko har identifierats, skriver BBC..

UNT - 1 timme sedan

Presidentval i arabiska vårens vagga

Startfältet är smockfullt när Tunisien går till presidentval i dag..

UNT - 2 timmar sedan

Det vet vi om attackerna i Saudiarabien

Två enorma oljeanläggningar i Saudiarabien började brinna efter en drönarattack..

UNT - 3 timmar sedan

Historisk simtur – runt Danmark

Det har tagit sin lilla tid, sju månader närmare bestämt, men nu simmar sig 43-årige Lars Simonsen in i historieböckerna när han når den dansk-tyska gränsen..

UNT - 4 timmar sedan

Expert om oljeattackerna: Kan snabbt spåra ur

Höjda oljepriser, en eskalerande situation och Ryssland som en joker i leken..

UNT - 6 timmar sedan

Västafrikanska ledare enas mot IS

Femton länder i den västafrikanska samarbetsorganisationen Ecowas har tillsammans med ledarna för Mauretanien och Tchad samlats för ett möte i Burkina Faso för att diskutera hotet från islamistiska extremistgrupper som stärkt sin makt i regionen..

UNT - 9 timmar sedan

Saudi bekräftar produktionsstopp efter attack

Saudiarabien bekräftar att man tillfälligt stoppar produktionen vid de två oljeanläggningarna som tillhör Saudi Aramco..

UNT - 10 timmar sedan

Iran pekas ut efter attack mot oljenav

En ny front har öppnats på den explosiva Arabiska halvön..

UNT - 11 timmar sedan

Före detta minister överger Johnson

Sam Gyimah, före detta universitetsminister i Storbritannien, har lämnat Konservativa partiet och anslutit sig till Liberaldemokraterna, skriver The Observer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.