Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 19 September, 21:27

Helsingborgs Dagblad - 11 sep 19 kl. 20:56

Hot från al-Qaida på årsdagen av terrordådEgyptiern och al-Qaidaledaren Ayman al-Zawahri uppmanar till attacker mot amerikanska, europeiska, israeliska och ryska mål, skriver nyhetsbyrån AP på sin hemsida. 68-årige al-Zawahris dryga halvtimme långa tal publiceras på årsdagen av rörelsens terror.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
qaida, Qaidaledaren Ayman, zawahri, AP, zawahris

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotfrån , al-Qaida, årsdagenav , terrordåd
YLE - 20 nov 15 kl. 17:03

Husu får hot varje dag

Medieprofilen Abdirahim Husu Hussein har fått utstå dagliga hot i flera års tid. De senaste veckorna har mängden ökat. Husus telefonnummer och adress delas ut på Facebook.

Sydsvenskan - 11 sep 19 kl. 20:56

Hot från al-Qaida på årsdagen av terrordåd

Egyptiern och al-Qaidaledaren Ayman al-Zawahri uppmanar till attacker mot amerikanska, europeiska, israeliska och ryska mål, skriver nyhetsbyrån AP på sin hemsida. 68-årige al-Zawahris dryga halvtimme långa tal publiceras på årsdagen av rörelsens terror.

Nyheter 24 - 11 okt 11 kl. 17:02

Nu hotar al-Qaida att hämnas


På tisdagen kom ett nytt hot från terrornätverket, direkt riktat mot den amerikanska regeringen. "Våra hjältar kommer att hämnas," stod det i uttalandet som släpptes på tisdagen. Hämnden syftar till den amerikanskfödde al-Qaida-medlemmen Anwar al-Awlakis död tidigare i år.

BT - 03 aug 13 kl. 17:49

USA-varning om hot mot västintressen

al-Qaida planerar att slå till mot västerländska intressen - det är bakgrunden till en resevarning från USA och den tillfälliga stängningen av flera länders ambassader i Mellanöstern. Hoten riktas mot västerländska intressen och är "mer specifika" än tidigare hot, säger USA:s försvarschef Martin Dempsey.- Avsikten är att attackera västerländska, inte bara amerikanska, intressen, säger Dempsey i en intervju med ABC News.

Sydsvenskan - 30 apr 11 kl. 13:48

al-Qaida beordrade attack iTyskland

En av de misstänkta medlemmarna i terrornätverket al-Qaida som tysk polis grep i går hade fått order att av en "högt uppsatt" al-Qaida-medlem att genomföra en attack i Tyskland, enligt den tyska åklagarmyndigheten.
En av de tre misstänkta medlemmarna i terrornätverket al-Qaida som tysk polis grep i fredags hade fått order att av en "högt uppsatt" al-Qaida-medlem att genomföra en attack i Tyskland förra året, uppgav den tyska åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på lördagen. I samband med gripandet i fredags meddelade iden tyske inrikesministern Hans-Peter Friedrich via en medarbetares Twitter att man "avvärjt ett konkret och överhängande hot".

Nyheter 24 - 17 feb 11 kl. 08:35

al-Qaida hotar Sverige


? Det är på tiden att den svenska regeringen ser över sin inställning till islam och muslimerna innan mujahedin slår till igen. Säpo oroade.

BT - 15 jun 12 kl. 16:03

al-Qaida jagas ut ur Abyan

Jemens armé har till slut lyckats slita regionen Abyan ur islamisternas grepp. Det sista större al-Qaidafästet har fallit efter veckor av hårda strider.
På fredagen tog armén över staden Shuqra.

BT - 08 aug 13 kl. 10:58

FN: "al-Qaida fortfarande ett hot"

Trots att Usama bin Ladins efterträdare kämpar med att ena de olika fraktionerna utgör gruppen fortfarande ett växande hot, enligt en FN-rapport. Enligt rapporten, som överlämnas till FN:s säkerhetsråd, har al-Qaidaledaren Ayman al-Zawahiri misslyckats med att bygga upp gruppens hårdföra ledarskap i Pakistan. Men olika grupper med al-Qaidakoppling har anpassat sin taktik.

SR - 08 aug 13 kl. 13:19

FN-rapport: al-Qaida fortfarande ett hot

Al-Qaida utgör fortfarande ett betydande hot, konstaterar experter i en ny FN-rapport som har lämnats till säkerhetsrådet .Men de olika grupperna som delar al-Qaidas ideologi bedöms också vara mer åtskilda idag och har tryckts tillbaka i många delar av världen av militära operationer..

BT - 30 apr 11 kl. 13:22

Tyskland: al-Qaida beordrade attack

En av de tre misstänkta medlemmarna i terrornätverket al-Qaida som tysk polis grep i fredags hade fått order att av en "högt uppsatt" al-Qaida-medlem att genomföra en attack i Tyskland förra året, uppgav den tyska åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på lördagen.
I samband med gripandet i fredags meddelade iden tyske inrikesministern Hans-Peter Friedrich via en medarbetares Twitter att man "avvärjt ett konkret och överhängande hot".
.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Dom om lavskrikans skog överklagas

Striden om lavskrikan och skogsavverkningen i Hälsingland fortsätter. Organisationen Birdlife Sverige överklagar domen som ger markägare rätt att avverka skog där lavskrikorna häckar. Statliga Skogsstyrelsen har i flera år sagt nej till avverkning i fle.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Berbatov lägger av: ”Tagit för lång tid...”

Tekniskt sett har det varit över sedan länge..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Suzanne Brøgger bländar och skräms

Malin Waak ser en omskakande föreställning om feministikonen..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Nya Rambo en självhyllande retrotripp

Serien borde ha satt punkt vid förra filmen, tycker Malin Krutmeijer..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

132 kvadratmeter stort hus i Helsingborg sålt för 3 210 000 kronor

Ny ägare har tagit över fastigheten på Brohultsvägen..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Fängslad rysk skådespelare kan släppas snart

Det ryska åklagarväsendet ber en domstol att skyndsamt släppa skådespelaren Pavel Ustinov mot borgen och att mildra den mycket uppmärksammade och omstridda fängelsedomen mot honom. Domstolen svarar att den på fredagen ska besluta om ett eventuellt frisl.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Simrishamnsbor tar strid för muralmålning

Österlens museum vill måla över Carolina Falkholts muralmålning "På armlängds avstånd"..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Peabmannen gav ny förklaring om fakturorna

Har tidigare erkänt att han känt till luftfakturorna. Nu ger han en annan berättelse..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Asteroidkrock ökade jordens biologiska mångfald

För 466 miljoner år sedan inträffade en enorm kollision i asteroidbältet som radikalt förändrade livet på jorden. Den biologiska mångfalden exploderade. Bakom upptäckten ligger forskare vid Lunds universitet – och utgrävningar på Kinnekulle.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Försvarsmakten kickar koppleridömd chef

Den 52-årige mannen som tidigare dömts till tio månaders fängelse för koppleri har nu också fått sparken från sitt jobb som chef inom Försvarsmakten rapporterar Expressen. Enligt domen i tingsrätten ska mannen ha fått en kvinna i hans närhet att prostit.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.