Kristianstadsbladet > Kultur

Sunday, 22 September, 04:16

Kristianstadsbladet - 11 sep 19 kl. 21:00

Varför är en dansk kung så intressant?”Kan ni tänka er, svenskarna tror att vi kallar honom 'Christian den gode'!” Hela publiken fnissar åt universitetslektorn Lars Bisgaards skämt. I Danmark vet alla vem kung Kristian II var. I Sverige tror vi att vi vet: Det var ju ”Kristian tyrann”!.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Lars Bisgaards, Danmark, Kristian II, Sverige, Kristian

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför är en dansk, kung, , intressant
Blekinge Läns tidning - 11 sep 19 kl. 21:00

Varför är en dansk kung så intressant?

”Kan ni tänka er, svenskarna tror att vi kallar honom 'Christian den gode'!” Hela publiken fnissar åt universitetslektorn Lars Bisgaards skämt. I Danmark vet alla vem kung Kristian II var.

Sydsvenskan - 15 mar 11 kl. 01:30

Tacksam kung kom utan prinsessa

Foto: Åsa Sjöström
När Lawson VIII kom till Kävlinge var det några som saknade en prinsessa.
Lawson VIII kom till vårdcentralen för att tacka och för att se den med egna ögon. Såvitt känt var det första gången 70-talsbyggnaden i tegel hade kungligt besök.

GT - 08 dec 14 kl. 09:20

Här ska Kungälvs bandyhall byggas

IFK Kungälv ser äntligen ut att få en ny bandyhall. En enig kommunstyrelse har beslutat att bygga en multiarena på Ytternområdet. - Det som är det nya är platsen.

BT - 07 maj 14 kl. 08:48

Stormigt liv för dansk spion

Det danska samhällets relation till islam och muslimer har hamnat i rubrikerna på olika sätt under det senaste decenniet, genom exempelvis Muhammedteckningarna, islamofobiska uttalanden av politikern Pia Kjaersgaard och elitsoldaten Thomas Rathsacks omstridda bok Jägare – bakom fiendens linjer, om dansk krigföring i Afghanistan. Nu har tre journalister på Jyllandsposten förvandlat sitt scoop från häromåret om en dansk infiltratör och agent i terroristgruppen Al-Qaida till en bok. Boken baseras nästan helt och hållet på intervjuer med agenten själv, Morten Storm, som enligt egen uppgift medverkade till att dödandet av en av al-Qaidas högsta ledare, Anwar al-Awlaki, i Jemen år 2011.

Skånskan - 07 okt 15 kl. 14:00

Kan du bli dansk medborgare?

Opinion Danmark gör testet för att bli dansk medborgare svårare. Om du undrat om du skulle få bli dansk medborgare så finns det nuvarande lättare provet tillgängligt på nätet. 22 av 30 frågor måste du svara rätt på för att få medborgarskap.

BT - 30 maj 11 kl. 19:57

Intervju med kung Carl Gustaf - "Inga besök på porrklubbar"

Tidningarnas Telegrambyrå har idag interjuvat kungen om den senaste tidens turubulens kring monarken. Kung Carl Gustaf förnekar alla uppgifter om porr- och strippklubbsbesök och kriminella kontakter. Här publiceras hela intervjuen, uppdelad i två delar.

Kristianstadsbladet - 10 okt 11 kl. 06:30

Kung Trastskäggs avspisande dotter

Det finns en saga av bröderna Grim som heter Kung Trastskägg. Den handlar om en prinsessa som hånat ?
Jag tänker på att denna saga speglar en tidlöst manlig frustration.

Nya Wermlands Tidningen - 02 aug 12 kl. 07:30

Moneybrother ? kung i hyttruinen

Årets line-up i Packmopedsturnén var på pappret en intressant sammansättning. Den visade sig vara än mer intressant i verkligheten och det kan moppegänget tacka Anders ?Moneybrother?

Expressen - 21 mar 15 kl. 20:30

Thimfors om Villa: Klart det är intressant

Målvakten Jesper Thimfors har en stark säsong i Kungälv bakom sig. Nu kan han bli ny målvakt i guldsatsande Villa. – Det är klart att Villa är intressant, säger 26-åringen..

YLE - 19 dec 16 kl. 08:21

Eklöv: En kung, flera drottningaspiranter – Mäkäräinens saldo bättre än under segersäsongen

När världscupen i skidskytte nu har paus över jul och nyår är det på plats att sammanfatta säsongen så här långt. Yle Sportens skidskyttereferent Magnus Eklöv knyter ihop säsongens åtta första tävlingar. Säsongen hittills har bjudit på både väntade och en hel del överraskande resultat.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Tessa Hadley kryper ända in

Tessa Hadley fick ett genombrott med ”Syskonen”, nu kommer uppföljaren. ”Sent på dagen” är en underbart välartikulerad salongsroman som gör recensenten Annika Wall alldeles upprymd..

Kristianstadsbladet - 16 sep 19 kl. 14:19

Lena Alebo: ”Målningen var aldrig menad att sitta mer än tre år”

Lena Alebo, chef för Österlens museum, bemöter Mia Gröndahls kritik..

Kristianstadsbladet - 17 sep 19 kl. 10:52

Konstkännaren lämnar juryn: ”Vill inte medverka till en övermålning”

Debatten om planerna på att ersätta Carolina Falkholts gavelmålning i Simrishamn fortsätter. Nu kritiserar galleristen och konstkännaren Thomas Wallner planerna på att måla över Falkholts verk. Samtidigt lämnar han juryn som skulle välja ut nästa konstverk..

Kristianstadsbladet - 17 sep 19 kl. 11:54

Beslutet att måla över väggen ändras inte – hotas av straffavgift

Beslutet att måla över Carolina Falkholts verk står fast, enligt Lena Alebo, chef för Österlens museum. Hon säger att hon har fått beskedet att det kan utdömas ett vite, en straffavgift, om målningen är kvar. Lena Alebo säger att hon varit i kontakt med samhällsbyggnadsförvaltningen i Simrishamn och fått beskedet att det kan bli hot om ett vite för den bygglovslösa målningen..

Kristianstadsbladet - 18 sep 19 kl. 16:54

Rösta om Falkholts målning

Debatten har varit het om Carolina Falkholts målning i Simrishamn. Ska den bevaras eller målas över ?.

Kristianstadsbladet - Igår: 00:10

Carolina Falkholt: ”Vackert engagemang för målningen”

Konstnären Carolina Falkholt kommenterar nu konstdebatten i Simrishamn. Hon uppskattar engagemanget för att bevara målningen. Målas den över, kan hon tänka sig att komma till Simrishamn och återupprätta målningen..

Kristianstadsbladet - 16 sep 19 kl. 14:00

Debatt: ” Rädda Carolina Falkholts konstverk”

Författaren och journalisten Mia Gröndahl, en gång ordförande för Street art Österlen, kritiserar i ett debattinlägg beslutet att måla över Carolina Falkholts väggmålning ”På armlängds avstånd” som målades 2014 i Simrishamn..

Kristianstadsbladet - 18 sep 19 kl. 10:18

Omröstning: Vill du ha kvar Falkholts väggmålning?

Österlens museum och Street art Österlen har ansökt om pengar för ett nytt konstverk på väggen. Samtidigt höjs röster för att bevara Carolina Falkholts målning. Vad tycker du?

Kristianstadsbladet - Igår: 13:07

Oenighet i kommunen om Falkholts målning

En veckas intensiv debatt har inte ruckat på Simrishamns kommuns kulturförvaltnings inställning. Carolina Falkholts väggmålning ska målas över. Men inom Simrishamns kommun går meningarna isär..

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Barnboksdebut med både ljus och mörker

En ny klasskompis, en röd papegoja och en massa hemligheter. Det är några av ingredienserna i bibliotekarien Mark Wallenius debutbok..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.