Kristianstadsbladet > Kultur

Monday, 16 September, 08:37

Kristianstadsbladet - 11 sep 19 kl. 21:00

Margareta Skantzes nya bok omvärderar kungenDramatikern Margareta Skantze från Karlskrona har inte bara skrivit en pjäs om Kristian II. Nu publicerar hon också en bok om honom, ”Där brast ett ädelt hjärta - Kung Kristian II och hans värld”. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Skantzes, Margareta Skantze, Karlskrona, Kristian II

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Margareta, Skantzesnya , bok, omvärderar, kungen
Blekinge Läns tidning - 11 sep 19 kl. 21:00

Margareta Skantzes nya bok omvärderar kungen

Dramatikern Margareta Skantze från Karlskrona har inte bara skrivit en pjäs om Kristian II. Nu publicerar hon också en bok om honom, ”Där brast ett ädelt hjärta - Kung Kristian II och hans värld”. .

SmålandsPosten - 30 mar 16 kl. 20:30

Ny bok omvärderar Wallenbergs insatser

Historikern Klas Åmark har skrivit en bok som kommer att leda till att synen på Raoul Wallenbergs hjälpinsatser för Ungerns judar delvis måste omvärderas..

SR - 20 apr 17 kl. 07:00

Amos Oz omvärderar förrädaren Judas i magnifik roman

Den israeliske författaren Amos Oz omvärderar Judas i den nya romanen med samma namn, och väver in en historia om åtrå och obesvarad kärlek..

Kristianstadsbladet - 24 apr 14 kl. 11:23

USA omvärderar palestinskt bistånd


USA kommer att behöva omvärdera sitt bistånd till palestinierna om Hamas och PLO bildar ny enhetsregering. Det uppger en regeringstjänsteman, enligt nyhetsbyrån Reuters.De två största palestinska organisationerna skrev på onsdagen under ett nytt försoningsavtal som slår fast att en enhetsregering ska bildas inom fem veckor och att palestinska val ska hållas sex månader efter en förtroendeomröstning i det palestinska parlamentet.

NT - 24 apr 14 kl. 11:19

USA omvärderar palestinskt bistånd

USA kommer att behöva omvärdera sitt bistånd till palestinierna om Hamas och PLO bildar ny enhetsregering. Det uppger en regeringstjänsteman, enligt nyhetsbyrån Reuters.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 24 apr 14 kl. 11:25

USA omvärderar palestinskt bistånd

USA kommer att behöva omvärdera sitt bistånd till palestinierna om Hamas och PLO bildar ny enhetsregering. Det uppger en regeringstjänsteman, enligt nyhetsbyrån Reuters..

UNT - 24 apr 14 kl. 11:23

USA omvärderar palestinskt bistånd

USA kommer att behöva omvärdera sitt bistånd till palestinierna om Hamas och PLO bildar ny enhetsregering, uppger en regeringstjänsteman. Hamas är terrorstämplat av EU och USA. I går skrevs ett avtal under.

ÖstersundsPosten - 24 apr 14 kl. 11:23

USA omvärderar palestinskt bistånd

USA kommer att behöva omvärdera sitt bistånd till palestinierna om Hamas och PLO bildar ny enhetsregering. Det uppger en regeringstjänsteman, enligt nyhetsbyrån Reuters..

BT - 24 apr 14 kl. 11:23

USA omvärderar palestinskt bistånd

USA kommer att behöva omvärdera sitt bistånd till palestinierna om Hamas och PLO bildar ny enhetsregering. Det uppger en regeringstjänsteman, enligt nyhetsbyrån Reuters. De två största palestinska organisationerna skrev på onsdagen under ett nytt försoningsavtal som slår fast att en enhetsregering ska bildas inom fem veckor och att palestinska val ska hållas sex månader efter en förtroendeomröstning i det palestinska parlamentet.

SvD - 24 apr 14 kl. 11:23

USA omvärderar palestinskt bistånd

USA kommer att behöva omvärdera sitt bistånd till palestinierna om Hamas och PLO bildar ny enhetsregering. Det uppger en regeringstjänsteman, enligt nyhetsbyrån Reuters..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:01

Hammarsk(i)jölds fotografi fascinerar

Sommarens utställningar på Fabriken i Bästekille har resulterat i två nya fotoböcker: ”Hans Hammarskiöld – Låt ögat söka fritt” och ”Dag Hammarskjöld. Kameran har lärt mig att se”. De båda fotograferna, avlägset släkt, är helt olika som fotografer.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:10

Sensuella former och lätta landskap på Tjörnedala

Norska keramikern Heidi Bjørgan skapar lerkärl som hon sedan deformerar med varsam hand, allt för att få fram mjuka, sensuella former. Håkan Berg, med bopålarna i Maglehem, arbetar med andra medel. Han ställer geometriska former mot varandra i ett lågmält måleri.

Kristianstadsbladet - 12 sep 19 kl. 00:10

Paul McCartney i ny musikalisk tappning

Jazzgitarristen Erik Söderlind har spelat flera gånger på jazzfestivalen i Ystad. På fredag kommer han tillbaka och spelar på Scala i Ystad, nu med något annorlunda: sina egna tolkningar av Paul McCartneys musik. .

Kristianstadsbladet - 11 sep 19 kl. 21:00

Varför är en dansk kung så intressant?

”Kan ni tänka er, svenskarna tror att vi kallar honom 'Christian den gode'!” Hela publiken fnissar åt universitetslektorn Lars Bisgaards skämt. I Danmark vet alla vem kung Kristian II var.

Kristianstadsbladet - 11 sep 19 kl. 14:52

Fagerholm ser spänningen under den lugna ytan

Ingrid Elam förnimmer en mörk berättarröst och stor romankonst i Monika Fagerholms nya bok..

Kristianstadsbladet - 10 sep 19 kl. 15:19

Margaret Atwood: Vi är nästan i Gilead

En allt mer kvinnofientlig värld fick Margaret Atwood att slutligen skriva en uppföljare till "Tjänarinnans berättelse". För första gången presenterar hon nu "Gileads döttrar" offentligt. Den här gången står tant Lydia i centrum..

Kristianstadsbladet - 10 sep 19 kl. 05:00

Konst på fabrikslokalerna – en unik plats som inte bara lyfter orten Bromölla

Nyligen kom beskedet att Ifö Center får ta över de gamla fabrikslokalerna som tillhört Ifö Ceramics. Ett besked som kan få stor betydelse, tror kulturjournalisten Carolina Söderholm och menar att det här har under de senaste åren blivit en unik plats som inte bara lyfter orten Bromölla. Även konstlivet i regionen lyfts.

Kristianstadsbladet - 09 sep 19 kl. 16:01

”Fröken Island” skrapar mest på ytan

”Fröken Island” är en förutsägbar historia med blek huvudperson. Men porträtten av bifigurerna är fint gestaltade, tycker recensenten Annika Wall..

Kristianstadsbladet - 09 sep 19 kl. 05:00

Monica Wilderoth skildrar kvinnligt missbruk och utsatthet

En smärtsamt lärorik skildring om beroende, missbruk och klass. Så beskriver litteraturkritikern Jimmy Vulovic romanen ”Fallfrukt”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.