SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 15 September, 20:15

SmålandsPosten - 11 sep 19 kl. 20:56

Hot från al-Qaida på årsdagen av terrordåd
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
qaida

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotfrån , al-Qaida, årsdagenav , terrordåd
YLE - 20 nov 15 kl. 17:03

Husu får hot varje dag

Medieprofilen Abdirahim Husu Hussein har fått utstå dagliga hot i flera års tid. De senaste veckorna har mängden ökat. Husus telefonnummer och adress delas ut på Facebook.

Sydsvenskan - 11 sep 19 kl. 20:56

Hot från al-Qaida på årsdagen av terrordåd

Egyptiern och al-Qaidaledaren Ayman al-Zawahri uppmanar till attacker mot amerikanska, europeiska, israeliska och ryska mål, skriver nyhetsbyrån AP på sin hemsida. 68-årige al-Zawahris dryga halvtimme långa tal publiceras på årsdagen av rörelsens terror.

Helsingborgs Dagblad - 11 sep 19 kl. 20:56

Hot från al-Qaida på årsdagen av terrordåd

Egyptiern och al-Qaidaledaren Ayman al-Zawahri uppmanar till attacker mot amerikanska, europeiska, israeliska och ryska mål, skriver nyhetsbyrån AP på sin hemsida. 68-årige al-Zawahris dryga halvtimme långa tal publiceras på årsdagen av rörelsens terror.

Nyheter 24 - 11 okt 11 kl. 17:02

Nu hotar al-Qaida att hämnas


På tisdagen kom ett nytt hot från terrornätverket, direkt riktat mot den amerikanska regeringen. "Våra hjältar kommer att hämnas," stod det i uttalandet som släpptes på tisdagen. Hämnden syftar till den amerikanskfödde al-Qaida-medlemmen Anwar al-Awlakis död tidigare i år.

BT - 03 aug 13 kl. 17:49

USA-varning om hot mot västintressen

al-Qaida planerar att slå till mot västerländska intressen - det är bakgrunden till en resevarning från USA och den tillfälliga stängningen av flera länders ambassader i Mellanöstern. Hoten riktas mot västerländska intressen och är "mer specifika" än tidigare hot, säger USA:s försvarschef Martin Dempsey.- Avsikten är att attackera västerländska, inte bara amerikanska, intressen, säger Dempsey i en intervju med ABC News.

Sydsvenskan - 30 apr 11 kl. 13:48

al-Qaida beordrade attack iTyskland

En av de misstänkta medlemmarna i terrornätverket al-Qaida som tysk polis grep i går hade fått order att av en "högt uppsatt" al-Qaida-medlem att genomföra en attack i Tyskland, enligt den tyska åklagarmyndigheten.
En av de tre misstänkta medlemmarna i terrornätverket al-Qaida som tysk polis grep i fredags hade fått order att av en "högt uppsatt" al-Qaida-medlem att genomföra en attack i Tyskland förra året, uppgav den tyska åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på lördagen. I samband med gripandet i fredags meddelade iden tyske inrikesministern Hans-Peter Friedrich via en medarbetares Twitter att man "avvärjt ett konkret och överhängande hot".

Nyheter 24 - 17 feb 11 kl. 08:35

al-Qaida hotar Sverige


? Det är på tiden att den svenska regeringen ser över sin inställning till islam och muslimerna innan mujahedin slår till igen. Säpo oroade.

BT - 15 jun 12 kl. 16:03

al-Qaida jagas ut ur Abyan

Jemens armé har till slut lyckats slita regionen Abyan ur islamisternas grepp. Det sista större al-Qaidafästet har fallit efter veckor av hårda strider.
På fredagen tog armén över staden Shuqra.

BT - 08 aug 13 kl. 10:58

FN: "al-Qaida fortfarande ett hot"

Trots att Usama bin Ladins efterträdare kämpar med att ena de olika fraktionerna utgör gruppen fortfarande ett växande hot, enligt en FN-rapport. Enligt rapporten, som överlämnas till FN:s säkerhetsråd, har al-Qaidaledaren Ayman al-Zawahiri misslyckats med att bygga upp gruppens hårdföra ledarskap i Pakistan. Men olika grupper med al-Qaidakoppling har anpassat sin taktik.

SR - 08 aug 13 kl. 13:19

FN-rapport: al-Qaida fortfarande ett hot

Al-Qaida utgör fortfarande ett betydande hot, konstaterar experter i en ny FN-rapport som har lämnats till säkerhetsrådet .Men de olika grupperna som delar al-Qaidas ideologi bedöms också vara mer åtskilda idag och har tryckts tillbaka i många delar av världen av militära operationer..

BT - 30 apr 11 kl. 13:22

Tyskland: al-Qaida beordrade attack

En av de tre misstänkta medlemmarna i terrornätverket al-Qaida som tysk polis grep i fredags hade fått order att av en "högt uppsatt" al-Qaida-medlem att genomföra en attack i Tyskland förra året, uppgav den tyska åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på lördagen.
I samband med gripandet i fredags meddelade iden tyske inrikesministern Hans-Peter Friedrich via en medarbetares Twitter att man "avvärjt ett konkret och överhängande hot".
.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Arsenal tappade tvåmålsledning

Pierre-Emerick Aubameyang hade show i första halvlek mot Watford och gav Arsenal en 2–0-ledning. Sedan rasade allt. Med nöd och näppe fick Arsenal med sig en poäng efter 2–2 på bortaplan i Premier League-fotbollen..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Två mål av Lis bakom Alvestas seger

Lite sämre dagar avlöses av lite bättre. Precis som det brukar vara under en försäsong. Söndagen blev en bra dag för Alvesta SK i träningshockeyn..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

"The goldfinch" floppar på bio i USA och Kanada

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Storstrejk hotar amerikanska GM

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Åsnen: Motor havererade på sjön - tre personer i sjönöd

Båtens motor gick sönder när passagerarna befann sig ute på Åsnen. Blåsten gjorde att de inte kunde ro in till land..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

TV: ”Det är det här man lever för” sa Amo HK-tränaren

Med tränaren Andreas Stockenberg tillbaka var det som på den gamla goda tiden i ”Grytan” igen. Trängsel på läktarna och seger för Amo HK – 28–25 mot topptippade Aranäs. Efter den allsvenska premiären träffade ”Stocken” Smålandspostens Dan Magnusson..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Rieks nickade MFF kvar i guldstriden

Guldstriden fortsätter att leva för Malmö FF. Dansken Søren Rieks sänkte IFK Norrköping med matchens enda mål och nu är skåningarna ny tabelltvåa i en haltande allsvensk tabell..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Kristianstad föll tungt i CL-premiären

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Brage upp på kvalplats

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Drönarattack – nytt orosmoln för oljeindustrin

Oljepriset kan komma att stiga efter drönarattacken mot två oljeproduktionsanläggningar i Saudiarabien. Men allt beror på hur snabbt produktionen kan komma i gång igen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.