Sydsvenskan > Opinion

Sunday, 22 September, 05:39

Sydsvenskan - 11 sep 19 kl. 21:00

V vill stoppa kommunens inköp av städtjänsterPartiet vill att kommunen själv sköter städning som idag handlas upp för 127 miljoner per år..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: V vill stoppa, kommunens, inköpav , städtjänster
YLE - 24 okt 14 kl. 15:31

Västkuststäderna tänker lika om social- och hälsovårdsreformen

De sex västkuststäderna har gjort ett gemensamt utlåtande om social- och hälsovårdsreformen (Sote), där de bland annat framhåller kommunernas starka roll och att reformen inte får skapa onödig förvaltning.

Åbo, Björneborg, Vasa, Salo, Raumo och Jakobstad vill också diskutera kommunbegreppet, dvs. ”vad som avses med en kommun efter den här reformen”.

Kristianstadsbladet - 10 jan 14 kl. 08:30

Den första utmaningen fick nej

Foto: TT
ISS Facility Services ville ta över all städning i kommunens lokaler. Men politikerna säger nej till sin första utmaning.
2013 infördes utmaningsrätten i Östra Göinge kommun.

YLE - 19 feb 17 kl. 07:53

Västnyland lägger turismpussel igen

Att lägga det västnyländska turismpusslet har visat sig vara svårt. Många har försökt längs med åren, men ingen har riktigt lyckats få alla bitar att falla på plats. Nu tar föreningen Helsinkiwest initiativ till ett nytt försök att marknadsföra Västnyland.

Kristianstadsbladet - 29 jan 14 kl. 01:30

Förskolor riskerar stå utan städning


En tredjedel av Södertälje kommuns upphandling av städtjänster måste göras om, skriver Länstidningen Södertälje. Det vinnande företaget drar sig ur eftersom man räknade fel. Ett 50-tal förskolor riskerar nu att stå utan städning på måndag.

BT - 29 jan 14 kl. 01:34

Förskolor riskerar stå utan städning

En tredjedel av Södertälje kommuns upphandling av städtjänster måste göras om, skriver Länstidningen Södertälje. Det vinnande företaget drar sig ur eftersom man räknade fel. Ett 50-tal förskolor riskerar nu att stå utan städning på måndag.

SmålandsPosten - 16 okt 13 kl. 06:27

Denisa första LOV-alternativet

Kommunens första LOV-entreprenör, är full av förväntan inför framtiden.
? Det ska bli så spännande att se hur många som väljer mig, säger Denisa Karlsson.

YLE - 16 okt 15 kl. 05:43

Österbottniska kommuner på bantningskur

En gång hade Kaskö hur mycket pengar som helst, nu har staden 15 procent arbetslösa. Kronoby i sin tur överväger att stänga fyra skolor. Snart sagt alla österbottniska kommuner söker sparobjekt.

YLE - 09 aug 16 kl. 16:49

Korsholm ser över städningen av skolorna

I Korsholm kommer man inte att anställa nya städare i skolorna när någon går i pension. Färre anställda får i stället större ytor att städa. Fastighetsverket vid Korsholms kommun har förhandlat med bildningsnämnden om hur man kunde spara pengar inom städningen av kommunens skolor.

YLE - 11 jul 17 kl. 13:11

Postens hemtjänst tar över hemleveranserna av mat i Helsingfors

I Helsingfors tar Postens hemtjänst tillfälligt över ansvaret för hemleveranser av mat fram till slutet av januari. Detta eftersom Helsingfors stad har sagt upp avtalet med Servea, som tidigare hade hand om matleveranserna inom hemvården. Den så kallade butikstjänsten kommer att konkurrensutsättas på nytt i slutet av det här året.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

”Hur ska man väga risken för översvämningar mot havsutsikt?”

Robert Boije, chefsekonom på SBAB..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Colt slutar med ökänt vapen

Vapentillverkaren Colt ska sluta med AR-15, det halvautomatiska vapen som blivit ökänt för att användas vid många av USA:s värsta massmord. AR-15 är en civil variant av den militära automatkarbinen M16, och Colt betonar att företaget kommer att fortsätt.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

”Hustlers” portas i Malaysia

Filmen "Hustlers" har gjort succé på amerikanska biografer och ser ut att kunna göra ett segervarv runt jorden. Hela jorden? Nej, inte i Malaysia.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

FN välkomnar Huthi-besked

FN:s särskilda Jemensändebud Martin Griffiths välkomnar Huthirebellernas besked om eldupphör i attackerna mot Saudiarabien. I ett uttalande säger Griffiths att om orden efterlevs så skulle det skicka kraftiga signaler om att de vill få slut på kriget i.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Ung talang i helfigur

Johan Dalenes musikaliska auktoritet imponerade på Henrik Halvarson..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Världen rustar för krig i rymden

I slutet av augusti invigde USA:s president Donald Trump Spacecom, en militär organisation för rymdkrig. Från att ha varit en frizon har rymden blivit en arena för konflikter – som kan blossa upp betydligt snabbare än på jorden. Den som vänder blicken m.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Frölunda avgjorde sent

När 35 sekunder återstod av ordinarie tid skickade Frölundas forward Ryan Lasch in segerpucken 4–3 borta mot Örebro. Nu är mästarlaget uppe i två raka trepoängare. Frölunda hade en jobbig start i SHL och inledde med två raka förluster.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Stenson tappade på täten i England

Henrik Stenson har bjudit på fin golf i Europatourtävlingen i Virginia Water, England – fram till tävlingens tredje och näst sista runda. Stenson gick två över par och ligger nu åtta slag bakom toppen inför söndagens avslutning. Henrik Stenson gör sin f.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

H65 gick på knock – tog andra raka

Hon blev uttagen i den svenska EM-kvaltruppen tidigare i veckan. Mot Önnered visade Evelina Källhage varför. H65 Höörs kantstjärna gjorde nio mål och blev målbäst mot sin gamla klubb i storsegern med 35–19 i damernas högsta liga i handboll, SHE.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Stabil hemmaseger mot Luleå

Malmö Redhawks avgjorde matchen i andra perioden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.