Sydsvenskan > Utrikes

Sunday, 22 September, 05:38

Sydsvenskan - 11 sep 19 kl. 20:56

Hot från al-Qaida på årsdagen av terrordådEgyptiern och al-Qaidaledaren Ayman al-Zawahri uppmanar till attacker mot amerikanska, europeiska, israeliska och ryska mål, skriver nyhetsbyrån AP på sin hemsida. 68-årige al-Zawahris dryga halvtimme långa tal publiceras på årsdagen av rörelsens terror.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
qaida, Qaidaledaren Ayman, zawahri, AP, zawahris

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotfrån , al-Qaida, årsdagenav , terrordåd
YLE - 20 nov 15 kl. 17:03

Husu får hot varje dag

Medieprofilen Abdirahim Husu Hussein har fått utstå dagliga hot i flera års tid. De senaste veckorna har mängden ökat. Husus telefonnummer och adress delas ut på Facebook.

Helsingborgs Dagblad - 11 sep 19 kl. 20:56

Hot från al-Qaida på årsdagen av terrordåd

Egyptiern och al-Qaidaledaren Ayman al-Zawahri uppmanar till attacker mot amerikanska, europeiska, israeliska och ryska mål, skriver nyhetsbyrån AP på sin hemsida. 68-årige al-Zawahris dryga halvtimme långa tal publiceras på årsdagen av rörelsens terror.

Nyheter 24 - 11 okt 11 kl. 17:02

Nu hotar al-Qaida att hämnas


På tisdagen kom ett nytt hot från terrornätverket, direkt riktat mot den amerikanska regeringen. "Våra hjältar kommer att hämnas," stod det i uttalandet som släpptes på tisdagen. Hämnden syftar till den amerikanskfödde al-Qaida-medlemmen Anwar al-Awlakis död tidigare i år.

BT - 03 aug 13 kl. 17:49

USA-varning om hot mot västintressen

al-Qaida planerar att slå till mot västerländska intressen - det är bakgrunden till en resevarning från USA och den tillfälliga stängningen av flera länders ambassader i Mellanöstern. Hoten riktas mot västerländska intressen och är "mer specifika" än tidigare hot, säger USA:s försvarschef Martin Dempsey.- Avsikten är att attackera västerländska, inte bara amerikanska, intressen, säger Dempsey i en intervju med ABC News.

Sydsvenskan - 30 apr 11 kl. 13:48

al-Qaida beordrade attack iTyskland

En av de misstänkta medlemmarna i terrornätverket al-Qaida som tysk polis grep i går hade fått order att av en "högt uppsatt" al-Qaida-medlem att genomföra en attack i Tyskland, enligt den tyska åklagarmyndigheten.
En av de tre misstänkta medlemmarna i terrornätverket al-Qaida som tysk polis grep i fredags hade fått order att av en "högt uppsatt" al-Qaida-medlem att genomföra en attack i Tyskland förra året, uppgav den tyska åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på lördagen. I samband med gripandet i fredags meddelade iden tyske inrikesministern Hans-Peter Friedrich via en medarbetares Twitter att man "avvärjt ett konkret och överhängande hot".

Nyheter 24 - 17 feb 11 kl. 08:35

al-Qaida hotar Sverige


? Det är på tiden att den svenska regeringen ser över sin inställning till islam och muslimerna innan mujahedin slår till igen. Säpo oroade.

BT - 15 jun 12 kl. 16:03

al-Qaida jagas ut ur Abyan

Jemens armé har till slut lyckats slita regionen Abyan ur islamisternas grepp. Det sista större al-Qaidafästet har fallit efter veckor av hårda strider.
På fredagen tog armén över staden Shuqra.

BT - 08 aug 13 kl. 10:58

FN: "al-Qaida fortfarande ett hot"

Trots att Usama bin Ladins efterträdare kämpar med att ena de olika fraktionerna utgör gruppen fortfarande ett växande hot, enligt en FN-rapport. Enligt rapporten, som överlämnas till FN:s säkerhetsråd, har al-Qaidaledaren Ayman al-Zawahiri misslyckats med att bygga upp gruppens hårdföra ledarskap i Pakistan. Men olika grupper med al-Qaidakoppling har anpassat sin taktik.

SR - 08 aug 13 kl. 13:19

FN-rapport: al-Qaida fortfarande ett hot

Al-Qaida utgör fortfarande ett betydande hot, konstaterar experter i en ny FN-rapport som har lämnats till säkerhetsrådet .Men de olika grupperna som delar al-Qaidas ideologi bedöms också vara mer åtskilda idag och har tryckts tillbaka i många delar av världen av militära operationer..

BT - 30 apr 11 kl. 13:22

Tyskland: al-Qaida beordrade attack

En av de tre misstänkta medlemmarna i terrornätverket al-Qaida som tysk polis grep i fredags hade fått order att av en "högt uppsatt" al-Qaida-medlem att genomföra en attack i Tyskland förra året, uppgav den tyska åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på lördagen.
I samband med gripandet i fredags meddelade iden tyske inrikesministern Hans-Peter Friedrich via en medarbetares Twitter att man "avvärjt ett konkret och överhängande hot".
.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Radikalt muller i Vänsterpartiets led.

För partiets vänsterflygel är renlärighet viktigare än inflytande..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Nykomlingens sköna skräll

Nykomlingen Granada skrällvann med 2–0 över Barcelona i La Liga och gick upp i serieledning. Regerande mästarlaget Barcelona har börjat säsongen på ett mediokert sätt, har två förluster efter fem matcher och ligger först på sjunde plats i tabellen. Barc.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Island fick böter efter Eurovision

Arrangörerna av Eurovision Song Contest (ESC) har bötfällt det isländska bidraget efter årets ESC-final i Tel Aviv i Israel. Medlemmarna i den isländska gruppen Hatari höll nämligen upp palestinska banderoller framför kamerorna när resultaten lästes upp.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

M: Utred om staten ska ta större vårdansvar

Moderaterna vill se över hur vården i Sverige ska styras, skriver ledande företrädare på DN Debatt. Inför partistämman i höst föreslås bland annat en utredning av om staten ska ta över delar av ansvaret för svensk hälso- och sjukvård. Att vårdkvaliteten.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Tjetjenien uppges tortera homosexuella

En representant för Europarådet har konfronterat myndighetspersoner i Tjetjenien om rapporter att homosexuella torteras och hålls fängslade. Frank Schwabe tog upp frågan under besök i Groznyj och den ryska huvudstaden Moskva. – Rapporterna är mycket all.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Diskrimineringslagen ska utredas

Justitierådet Thomas Bull ska utreda hur tillsynen av diskrimineringslagen kan bli mer effektiv. Som skäl till utredningen anges att arbetsgivare i dag har för dålig kännedom om lagen. Regeringen vill se skarpare sanktioner mot dem som inte följer diskr.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Redhawks öser på – 3–0

Hemmamatch mot Luleå med Henrik Hetta på skadelistan..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Polis påkörd när moped skulle stoppas

En polisman blev påkörd när en moped skulle stoppas under lördagskvällen. En misstänkt är gripen..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Toppstrid och CL väntar för Göteborg

Elin Rubensson gjorde två mål när Göteborg vann med 3–1 mot Djurgården och tog sista chansen att haka på i damallsvenskans toppstrid. Samtidigt väntar en returmatch borta mot Bayern München i Champions League i vad som blir en intensiv fotbollsmånad. –.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Larm om påkörd person i Kattarp – väg avstängd

Klockan 18.20 kom larm om att en person blivit påkörd på Planavägen i Kattarp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.