SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 16 September, 12:56

SmålandsPosten - 11 sep 19 kl. 20:43

Småländsk satsning ska ge tallen en chansViltbetet skadar tallen minst i Uppvidinge. Nu ska metoden för samarbete mellan markägare, jägare och skogstjänstemän som utvecklats där spridas i Småland. – Jag tror att tiden är mogen, säger Hans Haraldsson..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Uppvidinge, Småland, Hans Haraldsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Småländsk, satsningska ge , tallenen , chans
Sydsvenskan - 25 nov 13 kl. 06:30

Norrländsk satsning på iscider

Nästa år kommer fyrahundra äppelträd att planteras i Bodbysund i Skellefteå kommun för att senare förvandlas till norrländsk iscider, skriver Norra Västerbotten.Iscider är ett sött vin som produceras genom jäsning av äppelmust. Om tio år beräknas träden ge full avkastning, och förhoppningen är att den nya produkten ska gå på export..

SmålandsPosten - 24 maj 14 kl. 08:40

Tv-satsning får stor uppmärksamhet

I veckan har vår tv-nyhet, som jag skrev om tidigare här i spalten, fått stort genomslag nationellt. För er missat: Vi har anställt två journalister från TV4 och ska göra lokal-tv på smp.se.

Hela Gotland - 09 mar 13 kl. 06:00

Gotländsk satsning vid kärnkraftverk

Pigge Werkelin hjälper till att ordna boende åt cirka 200 servicetekniker som ska renovera kärnkraftverket O2 i Oskarshamn. Lösningen är att ställa upp 100 villavagnar på ett industriområde..

Opinionen.se - 26 maj 13 kl. 08:46

Finländsk satsning på matlarv

Efter FN-organet FAO:s rekommendation om mer insekter i maten ligger ett projekt i Åbo helt rätt i tiden. Föreningen Åbo Juniorhandelskammare satsar på att odla larver till människoföda, skriver Turun Sanomat. Enligt föreningen är det lätt och billigt att odla mjölkmask, larver som innehåller gott om protein och näring, och som kan leva på sådant överskott inom livsmedelsindustrin som annars skulle slängas.

UNT - 02 jan 15 kl. 17:51

Möter konkurrensen med utländsk satsning

Storvretacupen ska växa internationellt – och ge Storvreta en allt starkare ekonomi..

SmålandsPosten - 24 jan 18 kl. 21:40

Framgångsrikt projekt ger tallen ny chans

I visan hoppar ekorren mellan gran och tall. Hungriga älgar hotar tallen. Men nu har jägare lärt sig skjuta mer älg, så att tallarna kan växa..

YLE - 02 jun 16 kl. 17:58

Tallen har extra mycket pollen i år

Pollen på motorhuven eller trädgårdsmöblerna kommer sannolikt från tallen. Just nu är det tallen som blommar och avger stora mängder pollen i de mellersta delarna av landet. Också i vattendrag flyter pollen från tallar på vattenytan.

BT - 08 mar 13 kl. 08:44

Elfsborg ska hitta talang i tv-satsning

För drygt ett år sedan berättade BT om samarbetet mellan TV4 och Elfsborg. Nu blir tv-serien Proffsdrömmen, ett fotbollens svar på Idol, verklighet. ?

BT - 08 mar 13 kl. 08:44

Elfsborg ska hitta fotbollstalang i tv-satsning

För drygt ett år sedan berättade BT om samarbetet mellan TV4 och Elfsborg. Nu blir tv-serien Proffsdrömmen, ett fotbollens svar på Idol, verklighet. Se tv-klippet längst ner i artikeln.

Nerikes Allehanda - 29 jun 15 kl. 05:46

Hoppfullt för byggstart av Tallen

Efter över två år av motgångar ser det nu positivt ut för utbyggnaden av seniorbostäderna Tallen i Frövi. – Det handlar om att bygga på ett annorlunda sätt, säger Karl-Arne Lötgren, ordförande i hyresrättsföreningen Tallen..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Det vet vi om attackerna i Saudiarabien

Två stora oljeanläggningar i Saudiarabien började brinna i lördags efter en attack. Här listar vi vad vi vet om händelsen, där mycket fortfarande är oklart..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Rasism mot Lukaku – kommentator sparkas

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kursrally för Norwegian

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

EU till ny attack mot otillåtet statsstöd

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Sjöbergs ungdomshall förstörd i brand

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Riksgälden vill stoppa valutaaffärer

Ett förslag om stopp för Riksgäldens valutaaffärer för att minska statsskulden har klubbats av myndighetens styrelse. Beskedet kommer efter en tid präglad av interna konflikter på myndigheten om frågan..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Karim och Sarri i konspirationskomedi

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Kessidis klar för VM-semi – ordnade OS-plats

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Spansk domstol: Spionchef bör inte lämnas ut

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Rysare när Växjöklubb tog andra raka SM-guldet

Växjö Distansryttaresällskap försvarade guldet när lag-SM i distansritt över 80 kilometer avgjordes utanför Vimmerby. – Det blev en rysare men det gick bra, säger lagledaren Ebba Boberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.