SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 18 September, 14:13

SmålandsPosten - 11 sep 19 kl. 20:40

Kommunen får miljonarv för kulturlivetTingsryds kommun har testamenterats ett miljonarv som ska gå till kulturella insatser. Därför gör de nu ett tillfälligt undantag från sin finanspolicy för att kunna handla med värdepapper..
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunenfår , miljonarvför , kulturlivet
Norrtelje Tidning - 21 mar 14 kl. 05:00

Miljonarv ska lyfta kulturen i skärgården

Över 19 miljoner kronor lämnade Väddöbon Violet Jansson efter sig till en förening som ska gangna kulturlivet på en ö i Norrtälje kommun...

SVT Debatt - 03 mar 14 kl. 15:20

Kulturlivet behöver ett nytt anslagssystem

SCENKONST Det finns allvarliga strukturproblem i finansieringen av svensk scenkonst. Vill Sverige ha en stark och fri scenkonst måste Statens Kulturråd omedelbart ta efter Stockholm stads anslagspolitik.  Tv-programmet SVT Debatt tog den 27:e februari upp frågan om anslagssystem till den fria teatern/scenkonsten i Stockholm.

SR - 09 maj 14 kl. 05:00

Umeå2014 sviker lokala kulturlivet

Kulturlivet i Umeå riktar kritik mot Umeå2014-kontoret och kommunen. De menar att fokus till största delen ligger på att synas utåt istället för att satsa på den kulturen som finns och vill växa. Emma Swanström, musiker och aktiv i bland annat musikföreningen Verket är en av dem..

Sydsvenskan - 14 jan 15 kl. 04:00

Hon har stenkoll på kulturlivet

Nya föreningar och nya lokaler. Kultursamordnare Heidi Viman ser stora framsteg för kulturlivet i kommunen.
– Det händer mer och mer.

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 15 kl. 03:00

Ge det fria kulturlivet en chans

Kulturföreningen Salongen har på kort tid byggt upp en verksamhet som är både skapande, pulserande och gemensam om man ska låna ord från stadens vision "Helsingborg 2035". Då Salongen drog igång var det många som jublade. Äntligen en fri kulturscen i Helsingborg.

YLE - 31 aug 16 kl. 16:44

Kulturlivet lider när Västra Nyland skär ner – ”Små projekt har inte råd med fina annonser”

Det rika kulturlivet i Västnyland kommer att lida när kulturbevakningen på tidningen Västra Nyland läggs om. Kulturutövare befarar att kulturlivet kommer att drabbas hårt om andra tidningar och Yle inte förbättrar sin kulturbevakning. - Inom kulturfältet är vi beroende av recensioner och skriverier, säger Annette Ström som är verksamhetsledare för Luckan Raseborg.

Skånskan - 22 maj 16 kl. 14:00

Två av tre känner sig utanför kulturlivet

ESLÖV Bara en dryg tredjedel av Eslövs kommuninvånare känner sig delaktiga i kulturlivet. Det är inte Eslövs många nyanlända invånare som känner sig utanför – utan folk som bor i byarna utanför tätorten.Det framgår av en stor kulturundersökning som kultur- och fritidsförvaltningen beställt.

Expressen - 18 dec 12 kl. 22:31

Spåret efter branden: Kvinnans miljonarv

LÖTTORP. Den 55-åriga kvinnan som misstänks ha dött i mordbranden på norra Öland hade nyligen delat ett miljonarv. Parets ekonomi kan bli en viktig pusselbit för polisen i jakten på sanningen om dödsbranden i garaget.

Expressen - 18 dec 12 kl. 22:31

Spår efter dödsbrand på Öland: Miljonarv

LÖTTORP. Den 55-åriga kvinnan som misstänks ha dött i mordbranden på norra Öland hade nyligen delat ett miljonarv. Parets ekonomi kan bli en viktig pusselbit för polisen i jakten på sanningen om dödsbranden i garaget.

Trelleborgs Allehanda - 08 sep 14 kl. 10:54

Politikerna detaljstyr mer i kulturlivet

Armlängds avstånd är en viktig princip i kulturpolitiken. Frågan är om lokala beslutsfattare förmår leva upp till den? - Vi har både mer och mindre kulturerfarna politiker och det får konsekvenser, säger forskaren Katja Lindqvist.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Amanda Zahui klar för spel i Kina

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Barn och lärare döda i skolbrand

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Elever frikänns för nazisthälsning

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Före detta elever sköt ung pojke med soft airgun vid skola

En yngre elev på en grundskola i Tingsryds kommun blev skjuten med en soft airgun av före detta elever när han var på fritids. Skolan har gjort en orosanmälan till socialtjänsten. – Det är olyckligt.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Mord på advokat skapar rädsla för "narkostat"

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Ingen återflytt av norskt statsministerkansli

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Stjärnan till Stockholm Open: "Grymt kul"

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Affärsliv: Bokningsbar bank öppnar på orten

I början av oktober kommer Länsförsäkringar Kronoberg att utöka sina banktjänster i Alvesta genom att inviga en ny bokningsbar bank..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Andersson gick fram med kritiserad budget

Finansminister Magdalena Andersson har gjort den traditionsenliga budgetpromenaden till riksdagshuset. Det var en kylig ton i både vädret och många av kommentarerna..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Golfstjärnan fortsätter neka till brottOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.