Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 20 September, 15:56

Sydsvenskan - 11 sep 19 kl. 20:30

Gränsen mellan fiktion och fakta sätter människors själar på spel”Sanna historier” inte kan ersätta det som är på riktigt..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gränsenmellan , fiktionoch , fakta, sätter, människors, själar, spel
HBL - 02 dec 12 kl. 11:00

Fakta: Nötter och mjölk ska sticka ut

?Allergener såsom vete och nötter ska framhävas med fet stil eller bakgrundsfärg. ?

SvD - 16 mar 14 kl. 13:01

Lavin vid Riksgränsen - sökandet fortsätter

Minst en person har dragits med i en lavin som utlösts vid Riksgränsen. Personen har klarat sig utan skador men flera personer saknas. På grund av ytterligare lavinfara har hela området ännu inte sökts igenom..

Helsingborgs Dagblad - 11 sep 19 kl. 20:30

Gränsen mellan fiktion och fakta sätter människors själar på spel

”Sanna historier” inte kan ersätta det som är på riktigt..

SvD - 23 dec 16 kl. 07:15

Fakta sätter krokben för norsk fiktion

Hur nära verkligheten får en roman egentligen ligga? Debatten om ”sannhetslitteraturens” moraliska gränser – hos autofiktiva författare som Karl Ove Knausgård, Geir Gulliksen och Vigdis Hjorth –  har satt sin prägel på det gångna norska litteraturåret..

HBL - 21 sep 14 kl. 11:12

Klimatet får staden på fötter

I eftermiddag plingar det till i en och annan politikers e-postlåda. Då rasslar klimatselfier in åtminstone från deltagare på marsch i Helsingfors.När demonstrationståget startar från Narinken i Helsingfors vid halv femtiden i dag kommer Paula Sankelo att ha med sig plakat, men också sin tvååriga son.

Länstidningen i Jämtland - 26 sep 18 kl. 04:31

NATTENS NYHETER: Fyra fjällturister försvunna vid länsgränsen – oväder sätter stopp för sökinsatsen

Så var natten i Jämtland..

Cornucopia - 16 okt 16 kl. 12:56

Lite fakta om Georgien

Inför en serie artiklar om Georgien kan det vara bra att reda ut lite fakta. Visste ni t ex att det endast finns sex skatter i Georgien (snart fem), samtliga platt skatt? Eller att Georgien är landet med tredje lägst brottslighet i världen?

YLE - 29 apr 16 kl. 08:00

Naturåret sätter Finlands vackra natur i fokus

Finlands vackra natur i fokus Naturåret på Yle sätter fokus på Finlands vackra och skiftande natur. Via naturprogram får vi följa årstidernas växlingar, djurliv och små under som ibland finns nära hemknutarna. Naturväktarna gör sig redo för nya frågor kring djur och natur och världsnaturarvet i Kvarken välkomnar radion en hel vecka under sommaren.

Cornucopia - 02 feb 17 kl. 06:55

Fakta: Sju ryska fartyg i Karlshamns hamn under hela 2016

Det cirkulerar i media en del alternativa fakta om Karlshamns Hamn, rysk fartygstrafik och olja. I detta inlägg hittar ni verkliga fakta från Sjöfartsverket, som visar att totalt anlöpte sju olika ryska fartyg hamnen under 2016. Ingen av dem lossade eller lastade olja.

Sydsvenskan - 25 jul 14 kl. 05:30

Självbiografiskt tecknande får drag av fiktion

Möjligen är det missvisande att kalla ”Jag och mina två mammor” för dokumentär. Filmen är en lyckad kombination av dokumentär i nutid, klipp från en familjs videofilmer men domineras av animation som bygger på huvudpersonen Jungs självbiografiska teckningar. Just det senare får drag av fiktion.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

De Blasio ger upp sin presidentkampanj

New Yorks borgmästare Bill de Blasio ger upp sin kampanj att bli demokraternas presidentkandidat inför valet 2020, rapporterar CNBC. Hans besked kommer efter flera månader av lågt eller obefintligt töd i opinionsundersökningar. I början av september vis.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Klimatstrejk på 109 platser i Sverige

På minst 109 platser pågår i dag klimatstrejker i Sverige. – Jag tycker att stödet för oss har ökat, säger 18-åriga Isabelle Axelsson som skolstrejkat under året. En av platserna är Mynttorget i Stockholm där skolstrejkande ungdomar har samlats för att.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Sveamatea firar 40 år på scen med klassisk fars

Skaffa mig en tenor sätts just nu upp på kulturhuset Flamman i Svedala..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Man åtalas för dödskjutning i Umeå

En 30-årig man åtalas för mord och försök till mord efter en skottlossning i Umeå tidigare i år, meddelar Åklagarmyndigheten. Det var den 23 januari som en man dödades och tre skadades vid en skottlossning i stadsdelen Ersboda i Umeå. Enligt åtalet hand.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Med inblick i partiturets alla skrymslen

Carlhåkan Larsén hörde Bruckner få nytt liv när Bertrand de Billy gästade MSO..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Ternheim om LA-livet: Inte så glamouröst

Inte ens solskensdränkta stränder i änglarnas stad kunde få Anna Ternheim att komma bort från sin mörka skandinaviska ton. Nu är hon tillbaka med nya lågmälda poplåtar om kärlek. På nya "A space for lost time” vill Anna Ternheim att lyssnaren ska "föras.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Stockholm stryks i DL-programmet

Den svenska Diamond League-galan i friidrott stryks från programmet nästa år när serien ska bantas från 14 till tolv tävlingar. "Detta påverkar dock inte alls vår ambition att Bauhaus-galan även i fortsättningen ska vara en av världens bästa friidrottsg.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Småbanker bildar gemensamt bolånebolag

Ålandsbanken, Icabanken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo bildar ett gemensamt hypoteksbolag för att serva sina kunder. Tanken är att det gemensamma bolånebolaget ska flytta fram positionerna för de mindre finansiella spelarna och därmed kunna.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Svag fördel för Gantz i rösträkningen

Valresultatet i Israel fortsätter vara jämnt när rösträkningen i princip är färdig. Benny Gantz parti är har ett litet övertag men det finns inga uppenbara vägar till att bilda en majoritetskoalition. Gantz parti Blåvita alliansen ser ut att få 33 manda.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

LO: Arbetslösa invandrare kan ta jobben

Det finns många arbetslösa invandrare som skulle kunna ta jobben som i dag går till arbetare utanför EU, enligt LO. Den utländska arbetskraften behövs eftersom matchningen på svensk arbetsmarknad inte fungerar, kontrar Företagarna. Enligt fackförbundet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.