Expressen > Nyheter

Thursday, 19 September, 10:22

Expressen - 11 sep 19 kl. 20:28

Planet som påminner om jorden har upptäcktsAstronomer har upptäckt en planet med atmosfärisk vattenånga, vilket ses som en förutsättning för utomjordiskt liv.Planeten är belägen inom den beboeliga zonen i närheten av en stjärna..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Planetsom , påminnerom , jordenhar , upptäckts
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Diamant större än jorden har upptäckts

En ny planet har upptäckts av ett franskt-amerikanskt forskarlag - och har en yta bestående av diamant och grafit, det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.Planeten, som har fått namnet "55 Cancri e", är större än jorden. Forskarna tror att cirka en tredjedel av ytan består av diamanter.

Sydsvenskan - 06 nov 12 kl. 16:36

Hans solsystem har upptäckts

Stålmannens planet Krypton bör ligga i stjärnbilden Korpen, konstaterar astrofysikern Neil deGrasse Tyson. Planeten ligger 27 ljusår från jorden och roterar runt den röda dvärgstjärnan LHS 2520..

SvD - 20 jan 16 kl. 17:01

Forskare: En nionde planet kan ha upptäckts

Astronomer har upptäckt bevis för vad de tror är en nionde planet, i yttersta delen av vårt solsystem. Det skriver de i en ny rapport som publiceras i Astronomic Journal..

NSD - 06 nov 12 kl. 16:14

Stålmannens solsystem har upptäckts

Stålmannen bör komma från en planet i stjärnbilden Korpen, konstaterar amerikanske astrofysikern Neil deGrasse Tyson, direktör för Hayden Planetarium på Manhattan i New York, i ett kommande nummer av serietidningen..

BT - 08 jan 15 kl. 06:13

Nyupptäckt planet liknar jorden

Finns det liv ute i rymden? Svaret på den eviga frågan kan finnas på Kepler 438-b.Det är nämligen en ny upptäckt planet som anses vara den som påminner allra mest om jorden.

Kristianstadsbladet - 16 okt 12 kl. 11:15

Nyfunnen planet har fyra solar

Planeter med två solar tycks vara relativt vanliga ute i rymden. Men vad sägs om en planet med fyra solar?Ett sådant system har nu upptäckts i Vintergatan.

Expressen - 24 aug 16 kl. 19:53

Jordlik planet upptäckt fyra ljusår från jorden

En jordlik planet med förutsättningar för liv har upptäckts bredvid solens närmaste granne i rymden, dvärgstjärnan Proxima Centauri. Avståndet till planeten är 4,2 ljusår. Det är så nära vi kan komma en planet utanför vårt eget solsystem..

NT - 17 okt 12 kl. 09:56

Jordlik planet upptäckt på nära håll

En planet med ungefär samma massa som jorden har upptäckts bara fyra ljusår bort i rymden. Planeten ligger i stjärnsystemet Alfa Centauri som är vårt eget systems närmaste granne i världsrymden..

SR - 25 aug 16 kl. 06:00

Närmaste planeten som liknar jorden funnen

Astronomer har upptäckt en jordlik planet som snurrar runt vår närmaste stjärngranne Proxima Centauri. Det är den närmaste planeten lik jorden som upptäckts hittills..

SR - 30 dec 14 kl. 07:01

Föremål från planet kan ha hittats

Föremål som påminner om en evakueringskana och en flygplansdörr har upptäckts under sökandet efter Air Asia-planet som försvann med 162 personer ombord, enligt nyhetsbyrån AFP..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Bostadspriserna går upp: ”Vi ser en högre aktivitet”

Bostadsrättspriserna har gått upp i augusti, visar Valueguards analys av mäklarstatistiken.– Vi ser en högre aktivitet från både köpare och säljare och att fler affärer än tidigare görs, säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfurs Stockholm.Ökningen ligger dock i linje med det säsongsbaserade mönstret..

Expressen - 15 minuter sedan

Borg: Bra för Sverige att slopa värnskatten

Förre finansministern Anders Borg berömmer regeringen för det inom delar av S kritiserade förslaget att slopa värnskatten.– Det är bra att man tar bort värnskatten, det förbättrar företags- och investeringsklimatet, säger Borg till SvD Näringsliv. .

Expressen - 30 minuter sedan

Lärarvikarie avstängd och polisanmäld efter lektion

En lärarvikarie stängdes av från en vikariepool och polisanmäldes efter incidenter på en skola i Borås kommun förra veckan, skriver Borås Tidning.– Jag tog eleverna på stort allvar och sa till vikarien att du får gå härifrån, säger rektorn på den aktuella skolan, till tidningen. Händelserna ska vara polisanmälda.

Expressen - 45 minuter sedan

Netanyahus vill se koalitionsregering med Gantz

Benjamin Netanyahus vill se en koalitionsregering med Benny Gantz, skriver nyhetsbyrån AFP. Detta efter valet i Israel där ingen av rivalerna lyckades nå en majoritet..

Expressen - 1 timme sedan

Två anhållna efter skottlossning i Halmstad

Två personer har anhållits efter en skottlossning i en cykeltunnel i Halmstad under onsdagskvällen. En man i 20-årsåldern träffades i benet och fördes till sjukhus, rapporterar Hallandsposten. Larmet kom till polisen strax före klockan 22 på kvällen..

Expressen - 1 timme sedan

Kan bli ett rekordår för TBE i Västra Götaland

Hittills i år har 50 personer drabbats av TBE i Västra Götalandsregionen och toppmånaderna återstår fortfarande så det kan bli ett rekordår, skriver P4 Göteborg. Något som beror på sommarens väder – vilket gynnat fästingarna.– Det har varit regn då och då och inte några långa torra perioder.

Expressen - 1 timme sedan

Förenade Arabemiraten allierar sig med USA

Spänningarna i Mellanöstern ökar.Nu ansluter sig Förenade Arabemiraten till den USA-ledda koalitionen som ska skydda transportleder i Mellanöstern efter attacken på saudiska oljeanläggningar i lördags, rapporterar AP..

Expressen - 1 timme sedan

Kaj Linna nekar exfrun miljonerna: ”Mitt är mitt”

GISLAVED. Kaj Linna, 57, fick ett rekordstort skadestånd efter att ha avtjänat 13 år i fängelset - oskyldigt dömd för mordet i Kalamark.18 miljoner kronor.

Expressen - 2 timmar sedan

Våldsam brand på grisfarm – 600 grisar i stallet

En grisfarm står i lågor på en gård utanför Skellefteå. En byggnad är helt övertänd och i stallet befann sig över 600 grisar. – Hur många som har brunnit inne vet vi inte, säger räddningsledare Magnus Nyberg..

Expressen - 2 timmar sedan

Camerons svar – efter orden om döda sonen

Tidigare premiärministern David Camerons son Ivan var svårt handikappad och dog bara sex år gammal. Nu riktas skarp kritik mot tidningen The Guardian som i en opinionsartikel hävdat att Cameron bara känt ”privilegierad smärta”. – Det finns inget privilegium i att hålla sitt äldsta barn i famnen när livet rinner ur det, svarar Cameron.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.