Skånskan > Nyheter

Friday, 20 September, 09:27

Skånskan - 11 sep 19 kl. 20:00

Ny förening vill göra Sjöbo roligareSJÖBO Det händer inte så mycket i Sjöbo.
Men det ska medlemmarna i kultur & fritidsföreningen Galaxy ändra på.Än så länge är föreningen en ren familjeaffär med Thomas Persson som ordförande, broder Mattias som sekreterare och mamma Agneta. Men på onsdagskvällen hoppas trion att föreningen ska växa med många nya medlemmar när man bjuder in till ett informationsmöte 18.30 i ABF:s källarlokal på Ågatan.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sjöbo, SJÖBO Det, Galaxy, Thomas Persson, Mattias, Agneta, ABF, Ågatan, Persson, Agneta Persson, Thomas, Bo-Göran Svensson, SjöbodagenMikaeli, Världens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny föreningvill , göra, Sjöbo, roligare
Skånskan - 05 okt 18 kl. 14:00

Hans förening ser till att spela en roll

HEMBYGD. Leif Lindgren har varit ordförande för Löberöds hembygdsförening i snart ett kvarts sekel. Den ser till att spela en roll i byn.

Blekinge Läns tidning - 11 sep 19 kl. 10:12

Fastighetsägarna går samman i förening

För första gången någonsin går Ronnebys lokala fastighetsägare ihop i en egen förening. Styrelsen är redan på plats och nu börjar arbetet med att locka medlemmar. – Tillsammans blir allt både enklare och roligare, säger den nyvalda ordföranden Bo Hansson..

UT - 27 sep 14 kl. 07:44

Glashusförening årets turistprofil i Sjuhärad

Föreningen Kultur 1740 som driver Glasets hus i Limmared är årets turistprofil i Boråsregionen. Kjell Svensson fick ta emot priset i går. I går den 26 september var det turismens dag.

Dalarnas tidningar - 11 feb 17 kl. 16:44

Ett roligare hundliv när Falu hundsällskap öppnar nya lokaler

Ett hundliv behöver inte vara ett hundliv.
Falu hundsällskap är en mycket aktiv förening, som erbjuder alla tänkbara aktiviteter för att folk ska ha möjlighet att stimulera sina fyrbenta vänner.
Under lördagen invigde de sina nya lokaler i Främby.

YLE - 09 jul 15 kl. 19:23

Österbottniska gymnaster på massiv gymnastikfest

Gymnaestrada är en internationell gymnastikfest som samlar över 20 000 deltagare från över 50 länder till Helsingfors. En av de deltagande föreningarna är Vasa gymnastikförening som övade på torsdag kväll. Enligt Gymnaestradas webbplats rör det sig om det största evenemanget någonsin i Finland sett till antalet internationella deltagare.

Skånskan - 04 jul 19 kl. 10:53

Livemusik och viner gäller i dagens PRO

STOCKAMÖLLAN/BILLINGE Glöm dragspelsmusik och evighetslånga bouleturneringar.
PRO Billinge-Stockamöllan ställer fördomarna om pensionärsföreningar på ända.Om man lite fördomsfullt försöker gissa vad föreningen pysslar med får man snart besked om att man är fel ute.

Magazin24 - 12 sep 12 kl. 10:02

Stora planer för Sparks

För några månader sedan bestämde sig tidigare och nuvarande tränare för Sparks Cheerleading för att storsatsa till hösten. Nu har terminen dragit igång och lite mer än 30 tjejer har varit med på träningarna. På torsdagen hade Sparks sin andra träning för terminen.

YLE - 18 nov 14 kl. 14:00

En modevisning som gör gott

Vasas estenomstuderande är i full gång med att förbereda sin årliga modevisning, och den här gången visar de inte bara upp kläder och stilar. De samlar också in pengar till Österbottens cancerförening.Fem viktiga trender Vi bad Julia och Sara-Li om några modetips.

Magazin24 - 20 okt 12 kl. 16:17

Shadowgames i Hallsta

På lördagen drog turneringen Shadowgames igång i Hallstahammar. Arrangemanget lockade ett omkring 60 deltagare som tävlade i figurspelen Warhammer Fantasy och Warhammer 40K. Arrangörer av turneringen är Shadowplayers Roll- och Figurspelsförening.

Barometern - 16 maj 14 kl. 06:16

Skolkillar fick smida medan tjejer tvättade

På aktivitetsdagen i Voxtorp fick killarna smida och arbeta med hästar medan tjejerna tvättade kläder och fick göra andra sysslor som kvinnor utförde förr.
Dagen blev ett klart minus för jämställdhetsfrågan. I torsdagstidningen väcktes kritik mot att killar och tjejer delades upp.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Hus på 92 kvadratmeter från 1968 sålt i Kungshult, Eslöv

Eslöv Ida Thomsen, 40, och Daniel Westgren, 43, är nya ägare till fastigheten på Gamla Vägen 17 i Kungshult, Eslöv. Huset byggdes 1968 och har en boyta på 92 kvadratmeter. Säljare är Sara Elisabeth Mårtensson och Dan Alex Henrik Mårtensson.

Skånskan - 1 timme sedan

Bilbrand i parkeringshus

En bil totalförstördes och flera fick skador i samband med en bilbrand i ett parkeringshus natten till fredagen. Strax efter midnatt larmades polis och räddningstjänst till ett parkeringshus på Bennets väg med anledning av en bilbrand.
På plats konstateras att en bil är utbränd och andra bilar som fått skador i samband med branden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sprängde bil i Lund

Lund En bil sprängdes i stadesdelen Gunnesbo i nordvästra Lund natten till fredag.Klockan halv fem på fredag morgon inkommer samtal från flera uppringare som har hört en kraftig smäll i området. Polisen rycker snabbt ut till platsen och kan konstatera att en bil har sprängts.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tågstopp efter elfel

Malmö/Lund På grund av ett elfel i Arlöv ställs samtliga tågresor mellan Malmö och Lund in på fredagsmorgonen.
Tågstoppet varar, enligt nuvarande prognos, åtminstone till klockan 08.Trafikverket utlyste tågstoppet strax efter klockan 05, när strömfelet i Arlöv upptäcktes.

Skånskan - 3 timmar sedan

Skånska regissörer gästar Nordisk Panorama

Kulturredaktionen ställer fyra frågor till två skånska regissörer, Ida Persson Lännerberg och John Skoog, som medverkar under under kort- och dokumentärfilmfestivalen Nordisk Panorama som pågår i Malmö 19-24 september.På vilket sätt medverkar ni under Nordisk Panorama? Ida Persson Lännerberg: – Min dokumentär Lindy the Return of Little Light visas söndagen 22 september och måndagen 23 september på Spegeln och jag kommer att vara på plats för en Q & A.

Skånskan - 13 timmar sedan

Tennisklubben har till sist fått en egen hall

Södra Sandby Sedan slutet av 1960-talet har Södra Sandby Tennisklubb (SSTK) funnits. Men byn har inte haft någon tennishall.
Förrän nu.

Skånskan - 13 timmar sedan

Kommunen blir granskad efter anmälan

Sjöbo Arbetsmiljöverket meddelar nu att de kommer att genomföra en inspektion i Sjöbo med anledning av den anmälan som gjorts om allvarliga risker för skolpersonalens hälsa.Skånskan berättade i tisdagens tidning att huvudskyddsombudet för Lärarnas Riksförbund i Sjöbo, Fredrik Andersson, har anmält kommunen till Arbetsmiljöverket. Han anser att de ansvariga politikerna först måste riskbedöma om budgetbesluten för skolan går att verkställa utan att bryta mot arbetsmiljöreglerna.

Skånskan - 13 timmar sedan

Skurup kommunala AB söker en ny ledare

Skurup Bolaget Skurup kommunala AB söker ny vd. Jane Bergman har sagt upp sig.
Hon stannar kvar till och med januari nästa år.

Skånskan - 13 timmar sedan

En person påkörd i Svedala

Svedala Enligt inledande uppgifter ska personen ha blivit påkörd på Börringevägen.Polis och ambulans har åkt till platsen för kontroll. En person förs med ambulans till sjukhus med okända skador.

Skånskan - 14 timmar sedan

Peter Molanders sjunde para-EM

BORDTENNIS För Peter Molander från FIFH Malmö började hans sjunde para-EM på bästa tänkbara sätt.I första gruppmatchen i klass 6 besegrades Polen med 2-0 efter att Peter Molander och lagkompisen Michael Azulay visat vägen genom att vinna den inledande dubbeln med minst möjliga marginal, 3-2 i set och 11-9 i skilje.
– Den segern var viktig, som dubbeln alltid är i lag, konstaterar Peter och Michael glatt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.