SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 20 September, 18:41

SmålandsPosten - 11 sep 19 kl. 19:51

I vimlet med Sven: Växjös ”stockholmare” intog DN-skrapanMånga Växjöbor har genom åren emigrerat till vår vackra huvudstad. Ett flertal av dem hade samlats för afterwork med Expansiva Växjös nätverk Stockholm och Daniel Hegborn-projektet Made in Småland..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Sven, DN, Växjöbor, Expansiva Växjös, Stockholm, Daniel Hegborn, Made, Småland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I vimletmed , Sven, Växjös, stockholmare, intog, DN-skrapan
City - 11 apr 11 kl. 10:43

Brutala bilkapningar ökar

Foto: ScanpixAvancerade säkerhetssystem har gjort att biltjuvarna föredrar att helt enkelt komma över nyckeln. Senast förra helgen skedde ett sådant bilrån i Järfälla. Flera bilrån har nyligen drabbat Stockholm.

Sydsvenskan - 08 mar 11 kl. 06:30

Vilken är den perfekta duon?

Den socialdemokratiska valberedningen har med Ibrahim Baylans avgång som partisekreterare fått en ny?
Den socialdemokratiska valberedningen har med Ibrahim Baylans avgång som partisekreterare fått en ny och större uppgift. Det handlar inte längre om att hitta den partiledarkandidat som har starkast stöd ute i distrikten.

Dagen - 10 nov 11 kl. 03:00

Inkluderande ledarskap behövs

Fyra före detta riksdagsledamöter i Kristdemokraterna som förra veckan försvarade Göran Hägglund får här mothugg av fyra andra tidigare ledamöter. "De bagatelliserar den interna kritiken" menar dagens skribenter.

Samtidigt som Kristdemokraterna är inne i en allvarlig kris hävdar Sven Brus med flera att krisen inte kan skyllas på Hägglund eftersom han är populärare än partiet.

Expressen - 03 dec 11 kl. 12:17

Beväpnade rånare på flykt i Gamla stan

Mitt under julhandeln slog rånarna till. Beväpnade och maskerade hotade de två rånarna personalen i guldsmedsbutiken i Gamla stan i Stockholm. Därefter sprang de från platsen bland julhandlande stockholmare.

Dagen - 13 mar 12 kl. 03:00

Alla barn behöver grundtrygghet

När integrationsminister Erik Ullenhag och hans medarbetare denna vecka tillfälligt slår ner sina bopålar i Rinkeby, en kvarts bilresa från regeringskvarteren, hamnar de i en miljö där andelen arbetslösa är mer än dubbelt så hög som genomsnittet i Stockholm, där fyra av fem har utländskt ursprung och där hälften av barnen lever i ekonomisk utsatthet. Det är en miljö, om vilken fördomarna frodas men där de flesta stockholmare aldrig har satt sin fot. Det skadar inte att de politiker och tjänstemän som har till uppgift att bryta segregationen beger sig ut i verkligheten.

SmålandsPosten - 05 jun 13 kl. 07:58

Mingel med årets sommarspanare

Många är kallade, men få är utvalda för att bli Smålandspostens sommarspanare. Mina kollegor Gun-Britt Iderheim och Kristina Bingström har läst igenom nästan hundra bidrag och de fastnade för 45 av dessa som ska publiceras. Det var jämnt fördelat mellan kvinnor och män som skribenter i denna femte upplaga av sommarspanare.

Sydsvenskan - 04 feb 14 kl. 05:30

En katt bland hermelinerna

Den 25 januari bjöd Svenska bridgeförbundet in till observationstävling för de bridgespelare som blivit tillräckligt gamla för att aspirera på en plats i seniorlandslaget (de som fyllt 60 år, eller gör det i år). När tävlingen var över och EM-laget uttaget, kom det till fem sjättedelar att bestå av stockholmare, men det fanns en katt bland hermelinerna. Det var skåningen Andreas Könyves, som i par med Börje Rudenståhl kom tvåa efter Björn Wenneberg och Göran Selldén.

BT - 09 maj 16 kl. 15:38

Är det verkligen OK att alla röker i Pippiboken?

Som född norrlänning kände jag mig kränkt av SVT:s serie ”Pistvakt”. Serien med bröderna ”Sven-E” och ”Jan-E” i skoterdräkter, skriven av en stockholmare, borde rensas ut från ”Öppet arkiv”! Så exotiserande!.

Skånskan - 19 mar 19 kl. 15:00

Självklart ska man kunna tala skånska i SVT

Som skåning får man då och då höra av svenskar uppväxta norr om Göteborg att ens accent är svår att förstå. De tänker felaktigt att skånskan låter dansk, men skånskan har varit skånska i flera hundra år. Ingen har talat renodlad danska här.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Bryan Adams uppträder i Sverige

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Socialens kräftgång fortsätter - "alliansen har tappat greppet”

Läget är värre än man tidigare trott. Kommunstyrelsen med alliansen i spetsen sköt till 12 miljoner för att rädda socialnämndens krisande ekonomi. Det har inte räckt.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Karl Ove Knausgård ger ut ny roman

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

USA inför sanktioner mot Irans centralbank

USA inför ytterligare sanktioner mot Iran, denna gång mot landets centralbank. Teherans sista källa till finansiella medel är därmed frysta, enligt finansminister Steven Mnuchin..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Om Kalle krökare, disponenter och nostalgiska minnen

Diö - en tidsresa. Så heter utställningen i Urania som ingen fan av Diö får missa. I två dagar varar nostalgitrippen..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kindberg: Målvakterna spelade i kanslilaget

Under förhöret med Daniel Kindberg ställde åklagaren frågor om mejl från bolaget Driftaren där avsändaren säger sig inte längre vilja vara "målvakt" eftersom företagets ekonomi var i gungning. Inget konstigt med det menade Kindberg, eftersom de två spelar i kansliets fotbollslag..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

I vimlet med Sven: 40 år med Smålandsgårdar firades

I uppdraget som tidningens vimlare stöter man då och då på människor och organisationer som gör stor samhällsnytta..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Misstänkt föremål kunde "orsaka skada"

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ufo-folk samlade för stormning av Area 51

Flera hundra ufo-entusiaster har samlats i Nevadaöknen för att storma den hemliga försvarsanläggningen Area 51. Hittills har allt gått lugnt till. En kvinna sprang under en bom och greps, men släpptes..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Man allvarligt skadad i lägenhetsbrand

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.