DI > Ekonomi

Friday, 20 September, 16:36

DI - 11 sep 19 kl. 19:30

Värna vinsten som styrmedel i samhälletVissa kritiker anser att företag allt för lätt böjer sig för en liten, högljudd vänsterorienterad elits tryck..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Värna, vinstensom , styrmedeli , samhället
YLE - 16 jan 16 kl. 08:51

Abiturienter: Vi vill veta mer om samhället och främmande kulturer

Gymnasiernas nya läroplan har väckt en del oro i och med nyheten om att en av de obligatoriska historiekurserna kommer att bli fördjupad i stället. Abiturienterna vid Ekenäs gymnasium tycker däremot att ändringarna bådar gott för framtida gymnasister. Historieläraren vid Ekenäs gymnasium Sture Lindholm uttryckte tidigare i veckan sin oro för att våra ungdomar ska sakna allmänbildning i och med det minskade antalet obligatoriska kurser i historia.

YLE - 25 jan 15 kl. 06:09

Fundamentalism - en spegel av samhället

Fundamentalism kan ses som ett religiöst fenomen - men ofta handlar det snarare om ett politiskt uttryck som kan placeras i ett historiskt skeende.
Amish - en strävan efter rötter Amish Bild: EPA/MATTHEW CAVANAUGH
Benämningen fundamentalism sägs ha sina rötter i strängt protestantiska kretsar i USA på 1890-talet där man protesterade mot den moderna naturvetenskapen och mot religionshistorikernas sätt att läsa Bibeln som en historisk text bland andra. De troende stödde kreationism, och ifrågasatte darwinismens bibelkritik.

Cornucopia - 20 mar 16 kl. 13:50

Svenska samhället skakade av sig misslyckad IT-attack

Gårdagens IT-attack mot svensk media kan ses som en teknisk framgång, men ett totalt misslyckande i att störa det svenska samhället. Tvärt om visar attacken att man inte klarar av att som en vanlig script kiddie med inhyrt botnet av övertagna datorer orsaka någon skada på ett robust svenskt samhälle. Det mest allvarliga var att diverse personer i media skrek som stuckna grisar, men livet gick vidare utanför den lilla mediaklicken.

Cornucopia - 28 nov 18 kl. 10:36

Hur vill ni att ex-fångar ska återintegreras i samhället?

Med rätta har sociala medier i dagarna översvämmats av kritik kring Malmös 70-miljoners skattepengfest för fd fängelseklienter. Det är enkelt att hoppa på det populistiska raseriet, och Malmö ska med rätta kritiseras för bristande kontroll på alla plan. Men frågan är långt ifrån svart-vit, och ni som nu rasar bör ställa er frågan hur man ska hantera de som släpps ut ur våra fängelser - utan bostad, utan jobb, med skulder - så att de inte faller tillbaka till gamla vanor.

SmålandsPosten - 17 jun 13 kl. 06:25

Alexander vill förändra samhället från grunden

Älmhultsbon Alexander Moser Uppström vill förändra samhället och få fler ungdomar att engagera sig i politiken. Därför har han startat ungdomsförbundet Ung vänster tillsammans med några kompisar. De fyra personerna som än så länge utgör hela Ung vänster i Älmhult hade nyligen sitt första styrelsemöte.

Kristianstadsbladet - 28 feb 13 kl. 04:04

Samhället är större

I går framträdde påve Benedictus XVI för sista gången inför uppemot 150 000 människor på Petersplatsen i Rom. När han sedan åkte i väg i sin bepansrade påvmobil fick han varma applåder, rapporterar TT.
I dag lämnar Benedictus officiellt sitt ämbete och får då titeln pontifex emeritus.

Barometern - 13 nov 13 kl. 08:01

Samhället blir förloraren

”Vi vill inte att skattepengar riktade till barn, ung­domar och äldre ska gå till vinstutdelning, spekulation, räntesnurror och skatteparadis.” Vem behöver vinster i välfärden? Sverige har blivit en experimentverkstad för privatiseringar av välfärden.

Skånskan - 21 jun 16 kl. 15:04

Anstalten ska vara en del av samhället

SVEDALA Anstalten som ska byggas i Svedala kommun blir förmodligen i mellanklassen, i säkerhetsklass 2. Det säger däremot inget om utseendet eftersom både avvecklade Kirsebergsanstalten och Fosieanstalten i Malmö har den säkerhetsklassen.Kirsebergsanstalten, tidigare Centralfängelset i Malmö är ett ”klassiskt” fängelse som är mer än 100 år gammalt.

Kristianstadsbladet - 07 sep 17 kl. 00:01

Låt oss värna det sekulära samhället

Det finns tendenser till att hedersförtryck ökar i samhället. Att samhället ger utrymme för religösa uttryck i det offentliga rummet och samtalet..

Regeringen - 27 feb 18 kl. 14:17

En ny stödordning för säkerhetshöjande åtgärder inom det civila samhället

Promemorian innehåller förslag till en ny stödordning för säkerhetshöjande åtgärder inom det civila samhället i form av en bidragsförordning. Ändamålet med statsbidraget är att det ska bidra till att tillgodose behov av säkerhetshöjande åtgärder hos organisationer inom det civila samhället vars verksamhet syftar till att främja mänskliga rättigheter och värna demokratin..

BT - 17 maj 14 kl. 00:30

På språng för det goda samhället

Klockan 13.00 i dag ger sig de bästa löparna i väg. I år är det rekordstora startfältet i Göteborgsvarvet ovanligt starkt, framförallt bland damerna.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

XXL-konkurrenten öppnar i Stockholms city

Den brittiska sportjätten JD Sports fortsätter expandera och utmanar nu konkurrenten rejält när flaggskeppsbutiken….

DI - 15 minuter sedan

Hopp om handelsavtal får Wall Street att klättra

Amerikanska börser handlades något högre på fredagen sedan Kina blivit det tredje landet att sänka räntan senaste….

DI - 45 minuter sedan

“Lönerna i leverantörskedjorna är ohållbart låga”

De genomsnittliga faktiska inkomsterna för anställda i företagens leverantörsled ligger ofta långt under landets….

DI - 45 minuter sedan

FN kan stänga EU:s utsläppshandel för flyget

När FN:s internationella civila luftfartsorganisation Icao möts nästa vecka är EU redo att lämna öppet huruvida man ska….

DI - 30 minuter sedan

Lyxskrapans ordförande: Oscar har lovat att det blir bra

Kjell Fallqvist är ordförande i den nya styrelsen för bostadsrättsföreningen i Oscar Properties-skrapan Innovationen. ”.

DI - 30 minuter sedan

EU:s konsumentförtroende steg mer än väntat

EU-kommissionens snabbestimat för konfidensindikatorn för hushåll i euroområdet steg till -6,5 i september, jämfört med….

DI - 1 timme sedan

Industrivärdens vd räknar med att Johan Molin vill fortsätta

Helena Stjernholm, vd för Industrivärden, räknar med att Johan Molin stannar kvar som styrelseordförande i Sandvik. ”.

DI - 1 timme sedan

Per-Olof Söderberg fortsätter öka i Ratos

Ratos storägare och styrelseordförande Per-Olof Söderberg har den 17 september köpt ytterligare 173.729 B-aktier i….

DI - 45 minuter sedan

EQT dumpar sitt Hoist-innehav

EQT Fund Management har sålt hela sitt innehav i finansbolaget Hoist, enligt ett flaggningsmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Fastators största innehav Offentliga Hus emitterar gröna obligationer om 500 Mkr och offentliggör utfall av frivilligt återköpserbjudande

Fastators största innehavsbolag Offentliga Hus har offentliggjort att man framgångsrikt emitterat seniora….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.