Nyan > Svenskfinland

Friday, 20 September, 12:15

Nyan - 11 sep 19 kl. 19:07

Traktortaxin tar dig fram i LumparbyHos Lumparby Ollas, Utgård och Sågkvarnen i Lumparby händer det massor under skördefesthelgen den 20-21 september.

Massor av försäljare, aktiviteter för alla åldrar, café, mat, hantverk, maskinutställning, grönsaksförsäljning med mera. – Byn har ett bra samarbete mellan gårdarna och hjälper till att lyfta fram varandra, säger Liz Mattsson verksamhetsledare för skördefestens vänner som arrangerar Skördefesten. Man kan gå till fots mellan gårdarna eller åka den populära traktortaxin som har hållplatser runt omkring i byn. Peter Eklund och Inger Nygård driver gårdscafét Lumparby Ollas och är skördefestveteraner, för dem har evenemanget blivit en vana.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lumparby, Lumparby Ollas, Sågkvarnen, Liz Mattsson, Skördefesten, Eklund, Inger Nygård, Peter Eklund, Peters, Utgård, Tage, Agneta Wilhelms, Ann-Mari Karlsson, Open Water Brewery, Nya Ålands Höstbilaga, TEXT, Grahn, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Traktortaxin, tardig fram i , Lumparby
Skånskan - 7 timmar sedan

Före detta befäl tar över rodret

Skurup Kommunpolis Mikael Svensson är ett nygammalt ansikte i kommunen. Han har jobbat många år som yttre befäl och känner Skurup väl.
Med erfarenhet av att vara närpolischef också så kan han även förebyggande arbete:
– Rollen är som att sätta på sig ett par svinlädershandskar som sitter perfekt.

GöteborgsPosten - Igår: 07:00

Kozara tar emot Lunden ÖBK på Gamlestadsvallen i näst sista omgången

Tolfteplacerade Kozara tar emot niondeplacerade Lunden ÖBK i kväll när den näst sista matchen i division 4 Göteborg A i fotboll ska spelas på Gamlestadsvallen. Lunden ÖBK har sex matcher i rad utan förlust inför mötet med bottenlaget Kozara. Hemmalaget har sex matcher i rad utan seger..

Corren - 21 timmar sedan

Rekordmånga östgötar sjuka i TBE

Trots varma somrar har fler östgötar än på ett decennium insjuknat i TBE..

NT - 21 timmar sedan

Rekordmånga östgötar sjuka i TBE

Trots varma somrar har fler östgötar än på ett decennium insjuknat i TBE..

DI - 2 timmar sedan

Nordea möblerar om i modellportfölj – de aktierna tar plats

Nordea tar in flera nya aktier i sin svenska modellportfölj. Bland de som får lämna finns Telia..

Dagens Media - 22 timmar sedan

Avodkriget – SVT Play tar andelar

MEDIEFAJTEN. SVT tar andel av det digitala tittandet på bekostnad av de kommersiella aktörerna. Samtidigt ökar tittandet totalt sett.

Cornucopia - 23 sep 17 kl. 14:02

Anledningar att släppa främmande ubåtar?

Jag skrev idag en ledarkrönika om UAV:er i GP, för vilken jag fick viss befogad kritik angående några meningar om ubåtskränkningar. Krönikor är till skillnad mot bloggar begränsade i antal tecken, i mitt fall till 3 000 tecken, så här följer en bredare utläggning kring varför det svenska försvaret genom åren kan ha valt att släppa instängda främmande ubåtar. Det finns faktiskt en lång rad helt legitima och rent av försvarseffektshöjande anledningar att göra detta, men det kräver lite mer text.

Barometern - 01 dec 13 kl. 06:00

"Jag älskar jullåtar. Nu ska jag lära er att göra detsamma."

Orden ”jullåt” och ”jullåtar” torde vara två av de mest frekventa googlingsorden i december.
Nu ska ni höra. Söker man på dem kommer ett gammalt blogginlägg jag skrev 2008 överst, eller – en dålig dag – näst överst.

YLE - 18 okt 14 kl. 16:00

Finska marinkommandot: Bara spekulation att tala om ryska ubåtar

I Finland vill marinkommandot inte ta ställning till om det är fråga om just ryska ubåtar som kan finnas i Stockholms skärgård. - Vi har en bra beredskap både ovanför och under vatten, säger kommendör Markus Aarnio på Finska vikens marinkommando. Fartyg och helikoptrar har letat efter undervattensverksamhet under natten i Stockholms skärgård.

YLE - 16 dec 14 kl. 19:36

Segelbåtar får ge vika för bostäder med havsutsikt

Esbo planerar bostäder för tusentals invånare i Finno båthamn. Vinterförvaring på land blir dyr för staden men billig för båtägarna. Fred Granberg är upprörd över att vinterförvaringen av båtar ska flyttas till Kärringmossen.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 45 minuter sedan

Close Enough bjuder på a cappella

Nu på lördag den 21 september klockan 19 ger den åländska vokalensemblen Close Enough en a cappella-konsert på Alandica i Mariehamn. .

Nyan - 2 timmar sedan

Olovlig körning åttonde gången

I mars i år påträffades mannen, 23 år gammal, när han körde en personbil på Hammarlandsvägen, trots att han inte har giltigt körkort. Det var enligt domen åttonde gången inom ett år som mannen gjorde sig skyldig till olovlig körning. Straffet blev 50 dagsböter, sammanlagt 300 euro.

Nyan - 3 timmar sedan

Åland Post öppnar e-handel i Vanda

Från mitten av oktober ska Åland Post serva sina nya fastländska e-handelskunder tre kilometer från Vanda flygplats utanför Helsingfors. .

Nyan - 4 timmar sedan

Vill utreda nytt Jomaladaghem

Ge kommunstyrelsen och förvaltningen i uppdrag att brådskande reda ut förutsättningarna för att bygga ett nytt daghem på den nuvarande A-tomten i Möckelö strand. Det föreslår Hedvig Stenros (S) och Sarah Holmberg (MSÅ) i en motion i Jomalafullmäktige. Undertecknarna skriver att antalet barnfamiljer i västra Jomala, till exempel i nya bostadsområdet Möckelö strand, ökar stadigt och stor brist på daghemsplatser råder i området.

Nyan - 6 timmar sedan

Frågetecken kring hur upphandling kan granskas

Lagtingsledamoten Axel Jonssons (Åf) utspel om att att regeringens upphandling av färjtrafik kan vara ett brott mot lagtingsordningen får stöd från flera håll. .

Nyan - 17 timmar sedan

Inte ens asken har slängt löven

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått. .

Nyan - 18 timmar sedan

Väckt av polisen och förd till rätten

På onsdagen fick polisen agera väckarklocka. Man kontaktades av Ålands tingsrätt om att en person som skulle ha varit på förhandling i rätten inte hade dykt upp. – Patrullen väckte personen och förde denne till tingsrätten, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Nyan - 19 timmar sedan

Dags att nominera till morsdagsmedalj

Nu är det dags att nominera mammor till morsdagsmedaljerna år 2020. Morsdagsmedaljen, Finlands Vita Ros´ordens medalj av första klass med guldkors tilldelas för meriter som en exemplarisk fostrare av barn och ungdomar och främjare av familjeliv och föräldraskap. Det skriver Regionförvaltningsverket i ett pressmeddelande.

Nyan - 20 timmar sedan

Ändrade regler för betaltjänster

I lördags trädde ett ändrat EU-direktiv i kraft för betaltjänster. .

Nyan - 21 timmar sedan

Räddningsmyndigheten bordlades igen i Jomala

Jomalafullmäktige bordlade i tisdags för andra gången frågan om en gemensam räddningsmyndighet för hela Åland. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.