Dagens Medicin > Nyheter

Wednesday, 18 September, 00:30

Dagens Medicin - 11 sep 19 kl. 19:01

Hajpad cancerterapi bromsar hjärtfibrosGenom att använda så kallade car T-celler går det att minska ärrbildningen i hjärtat i en musmodell av hjärtsjukdom. De nya fynden publiceras i tidskriften Nature..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Nature

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hajpad, cancerterapi, bromsar, hjärtfibros

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Nya data om sociekonomi som riskmarkör

Primärvårdspatienter med högt blodtryck som får diabetes får en ökad risk för hjärtinfarkt och stroke, enligt svenska data. Men låg socioekonomisk status tycks driva risken betydligt mer..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Självtest i stället för kallelse ska få fler att lämna cellprov

15 000 kvinnor i Skåne ska få självtest för cellprov i brevlådan i stället för en kallelse till barnmorskemottagningen. – Det här är ett sätt att utveckla screeningverksamheten, säger Gunilla Bodelsson, verksamhetschef för klinisk genetik och patologi..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Psykiatriavdelning stängs i Lund

Läget inom vuxenpsykiatrin i Lund har länge varit pressat. Till följd av läkarbrist tvingas nu två avdelningar med akutvårsplatser slås ihop till en..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Låg födelsevikt kopplas till lada

En autoimmun form av diabetes som drabbar vuxna, så kallad lada, kan oftare drabba de som föds med låg födelsevikt. I kombination med genetisk känslighet är riskökningen ännu högre, enligt en svensk studie.

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

IVF kopplas till graviditetsdiabetes

Risken för graviditetsdiabetes tycks vara högre bland kvinnor som får barn via assisterad befruktning jämfört med de som får barn på naturlig väg, enligt data som presenteras på EASD-kongressen..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

JO vill se översyn av abortlagen

Abortlagen tolkas inte på samma sätt av landets vårdpersonal och ansvarande myndigheter, enligt Justitieombudsmannen (JO), som har granskat frågan efter klagomål och en mediedebatt..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Örebro vill sänka åldersgränsen för patientavgifter

Region Örebro län vill ta bort den avgiftsfria vården för ungdomar som fyllt 20 men inte 25 år. En av orsakerna är ökad vårdkonsumtion..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Blekinges vård går mot mångmiljonförlust

En ekonomi i balans är inte realistisk med tanke på patientsäkerheten anser tjänstemän och vårdpolitiker. Nu återstår att se om regionledningen håller med..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

KI får kritik för brister i Macchiariniutredningen

Universitetskanslersämbetet, UKÄ, riktar kritik mot Karolinska institutet för hanteringen av den stora oredlighetsutredningen mot Paolo Macchiarini och hans medförfattare. Kritiken gäller bland annat brister i diarieföring och kommuniceringsskyldigheten..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Han prisas för sitt arbete mot hjärtstopp

Johan Herlitz, senior professor vid Högskolan i Borås, får Prehospitala priset 2019..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.