YLE > Finland

Friday, 20 September, 14:00

YLE - 11 sep 19 kl. 18:48

Thomas Blomqvist: Snabb järnvägsförbindelse mellan Helsingfors och Åbo utesluter inte en framtid för kustbananPlanerna på en ny snabb järnvägsförbindelse mellan Helsingfors och Åbo - via Lojo - har politisk medvind. Ännu har ingen förbundit sig till att finansiera det, påpekar Thomas Blomqvist (SFP) som är minister för nordiskt samarbete och jämställdhet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Blomqvist, Helsingfors, Åbo, Lojo, Thomas Blomqvist, SFP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Thomas, Blomqvist, Snabb, järnvägsförbindelsemellan , Helsingforsoch , Åbo, utesluter, inte en framtid för kustbanan
YLE - 11 mar 15 kl. 17:00

Landsväg eller järnväg - svårt val för västnyländska riksdagskandidater

De västnyländska riksdagskandidaterna är splittrade när de ska säga om bilvägarna först ska repareras innan man satsar på mera järnväg. Det framgår av Yles valkompass som publicerades på onsdagen (10.3).

HBL - 12 feb 15 kl. 11:15

"Tunnel till Tallinn realistisk idé"

En tågtunnel mellan Helsingfors och Tallinn är realistisk och bör utredas vidare, fastslår en rapport. Båda städers borgmästare är entusiastiska inför tanken. En järnvägstunnel under havet mellan Helsingfors och Tallinn skulle ha klart gynnsamma effekter på städernas konkurrenskraft och dragningskraft.

HBL - 02 apr 14 kl. 16:28

Tunneln till Tallinn ska granskas

Startskottet till en försiktig första officiell utredning av en framtida tunnel mellan Helsingfors och Tallinn går i morgon. Den finländska och estniska parten vill utreda om det ens lönar sig att starta en förundersökning av projektet.– Blir svaret "nej" så kan det vara mycket avgörande för projektet.

YLE - 12 feb 16 kl. 07:42

Lojo: Snabb tågbana bör beaktas i landskapsplanen

Nylands förbund håller som bäst på att färdigställa den fjärde etapplandskapsplanen för Nyland. Kommunerna får komma med åsikter om planen och Lojo vill att en snabb tågförbindelse mellan Esbo och Åbo via Lojo ska beaktas i takt med att planeringen av den nya banan framskrider. Trafikverket kom nyligen ut med en utredning som visar att det skulle vara bra med en snabb tågförbindelse mellan Åbo och Helsingfors.

YLE - 26 jul 17 kl. 17:40

Minns du presidentmötena? Detta har Finland och Ryssland förhandlat om på 2000-talet

I finländsk utrikespolitik ingår att betona förhandlingar ansikte mot ansikte med grannen i öster. Yle Uutiset har gått igenom mötena mellan Finlands och Rysslands presidenter på 2000-talet. Som Rysslands president har Vladimir Putin kommit till Finland fem gånger för samtal på tu man hand med vår president.

Kristianstadsbladet - 14 sep 12 kl. 09:17

Polen växer - Berlin i blom

På få timmars avstånd från östra Skåne ligger Polen med snart 40 miljoner invånare och Berlin-Brandenburgområdet med nästan sex miljoner.
Det är områden som nu kommer ut ur de sista skuggorna av den kommunistiska perioden. Beslutet att göra Berlin till huvudstad i det nya Tyskland har efterhand förvandlat staden till ett kulturellt och ekonomiskt centrum i norra Tyskland, vid sidan av det tidigare allt överskuggande Hamburg.

YA - 14 sep 12 kl. 09:59

Polen växer - Berlin i blom

På få timmars avstånd från östra Skåne ligger Polen med snart 40 miljoner invånare och Berlin-Brandenburgområdet med nästan sex miljoner.
Det är områden som nu kommer ut ur de sista skuggorna av den kommunistiska perioden. Beslutet att göra Berlin till huvudstad i det nya Tyskland har efterhand förvandlat staden till ett kulturellt och ekonomiskt centrum i norra Tyskland, vid sidan av det tidigare allt överskuggande Hamburg.

Nya Wermlands Tidningen - 12 jul 14 kl. 06:00

Nobelbanan kan bli verklighet på sikt

Ett nytt avtal har slutits för att studera alla möjligheter till en framtida Nobelbana mellan Kristinehamn och Örebro. Målet: en snabb järnvägsförbindelse mellan Oslo och Stockholm..

Nya Wermlands Tidningen - 04 sep 14 kl. 06:00

Grönt, modernt och växande Värmland

Vi vill jobba för bra, täta och moderna buss- och tågförbindelser i hela länet och en snabb järnvägsförbindelse Oslo-Karlstad-Stockholm, skriver Faisal Osman och Per-Inge Lidén..

Nya Wermlands Tidningen - 10 mar 16 kl. 17:13

Bildade bolag för snabba tåg

Nu har bolaget Oslo-Stockholm 2.55 AB bildats som ska verka för en snabb och driftsäker järnvägsförbindelse mellan Stockholm och Oslo..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Flera åtal i sexualbrottshärvan i Södra Österbotten – den huvudmisstänkte hade flera uppdrag i Töysä församling

Åtal har väckts mot fyra personer i den omfattande barnporrhärvan i Södra Österbotten..

YLE - 3 timmar sedan

Vasa får Finlands största underjordiska energilager – grottorna på Vasklot tas i användning

Nästa år inleds användningen av ett massivt värmeenergilager i Vasa. Lagret är det största i sitt slag i Finland och ska minska användningen av stenkol med mer än 30 procent..

YLE - 6 timmar sedan

Google investerar 600 miljoner till i Fredrikshamn och köper mera finländsk vindkraft

Google att de kommer att investera ytterligare 600 miljoner i datacentralen i Fredrikshamn, meddelade statsminister Antti Rinne (SDP) och Googles vd Sundar Pichai..

YLE - 6 timmar sedan

Antti Rinne träffar Googles vd, som berättar mer om en miljardinvestering i förnybar energi - se presskonferensen direkt kl. 10.10

Statsminister Antti Rinne (SDP) träffade Googles vd Sundar Pichai en stund sedan. Rinne meddelade att Google kommer att investera mer än de tidigare meddelat i datacentralen i Fredrikshamn..

YLE - 6 timmar sedan

Antti Rinne träffar Googles vd - se presskonferens direkt klockan 10.10

Statsminister Antti Rinne (SDP) träffar i dag Googles verkställande direktör Sundar Pichai. Pichai skriver i sin blogg att bolaget har gjort det största företagsköpet i historien inom branschen för förnybar energi..

YLE - 7 timmar sedan

Finländska forskare: Mängden miljögifter i oss är inte oroande – nästan alla tyska barn har plast i kroppen

När en undersökning beställd av det tyska miljöministeriet visade att nästan alla barn har spår av svårnedbrytbara persistenta miljögifter och kemikalier som härstammar från plast i kroppen väckte det oro..

YLE - 8 timmar sedan

CKP: "Det är frågan om ett omfattande fall"- Airiston Helmis förundersökning ännu långt ifrån klar

Det har gått ett år sedan den stora polisoperationen då Airiston Helmis fastigheter granskades. Tre personer greps och flera miljoner euro i kontanter konfiskerades. Ägaren Pavel Melnikov har ännu inte förhörts av polisen..

YLE - 8 timmar sedan

Morgonkollen: Finland får rapportör för våld mot kvinnor, inget eldupphör i Syrien, Rinne träffar Googles vd

Våld mot kvinnor är fortfarande ett stort problem i Finland. Kina och Ryssland satte stopp då FN:s säkerhetsråd röstade om eldupphör i Syrien. Teknologijätten Google planerar att investera 600 miljoner euro i en ny servercentral i Fredrikshamn..

YLE - 9 timmar sedan

Våld mot kvinnor är fortfarande ett av Finlands största problem - nu ska nationell rapportör ge frågan mera tyngd

Finland kommer att få en nationell rapportör för våld mot kvinnor. Det här för att komma åt ett av Finlands största samhällsproblem. Rapportörens uppgift är att rapportera direkt till makthavarna för att hitta lösningar på problemet..

YLE - 9 timmar sedan

Har Lovisa en framtid? Staden vill provocera invånarna till att komma med kreativa idéer för hur verksamheten kan förbättras

På torsdag kväll fick Lovisas invånare säga sitt om stadens framtid. Ett diskussionsmöte vid namn “Lovisa har ingen framtid” ordnades i Kuggom och närmare 60 invånare tog tillfället i akt för att komma med sina idéer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.