Kristianstadsbladet > Nyheter

Sunday, 22 September, 11:51

Kristianstadsbladet - 11 sep 19 kl. 18:38

Få sexualbrott uppklaras – därför demonstrerar deFå anmälda sexualbrott leder till en fällande dom. Därför samlades ett tiotal kvinnor på onsdagen för en tyst demonstration under parollen #rättslösa, vilket har gjorts på många håll i Sverige..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , sexualbrott, uppklarasdärför , demonstrerarde
Nyheter 24 - 16 jan 14 kl. 21:33

Efter våldtäktsdomen – tusentals demonstrerar för samtyckeslagDemonstrationen

STOCKHOLM. Trots att kvinnan skrek nej under den sexuella akten friades en man helt av Lunds tingsrätt för våldtäkt. Nu har det lett till ett starkare engagemang än någonsin för en så kallad samtyckeslagstiftning – kort sagt att ett nej faktiskt också ska vara ett nej även enligt svenska domstolar.

Kristianstadsbladet - 21 nov 12 kl. 14:43

Färre sexualbrott och fler anmäls

Det begås färre sexualbrott och fler utsatta väljer att anmäla, enligt en enkätundersökning. - Det kanske kontrasterar mot en föreställning av hur det är, säger Thomas Hvitfeldt, utredare på Brå.
Av dem som säger att sig ha utsatts för sexbrott hävdar dessutom 58 procent att gärningsmannen var för dem okänd, och hela 41 procent säger att brottet skedde på allmän plats - tvärtemot den gängse uppfattningen att flertalet sexbrott sker i relationer och inomhus.

YLE - 30 apr 13 kl. 16:08

Forskare vill ha bred straffskala för sexualbrott mot barn

Minimistraffet för grovt sexualbrott mot barn är för lindrigt anser 130 riksdagsledamöter som försöker få det skärpt till två års ovillkorligt fängelse. Men sexualbrott mot barn är problematiska på många sätt, menar forskaren Ville Hinkkanen. Därför behövs det en bred straffskala med lindrigt minimistraff och strängt maximistraff.

YLE - 02 mar 17 kl. 15:53

Västnyländska asylsökande demonstrerar mot asylpolitiken

Också västnyländska asylsökande demonstrerar nu mot den finländska asylpolitiken. Asylsökande inledde en demonstration vid järnvägsstationen Hangö vid middagstid på torsdagen (2.3).

Västerbottens Folkblad - 08 feb 11 kl. 00:42

Antalet anmälda sexualbrott ökar

LÄNET Antalet anmälda sexualbrott i länet har ökat markant de senaste tre åren. 2008 anmäldes 363 sexualbrott, 2010 var antalet 447. Läs även: ?

Västerbottens Folkblad - 08 feb 11 kl. 00:37

Sexualbrott är svåra att klara upp

Generett sett är sexualbrott komplicerade att lösa. Det säger åklagaren Axel Holmberg. Läs även: ?

YLE - 12 jul 13 kl. 16:31

Lagstiftningen om sexualbrott förnyas

Straffen mot sexbrottslingar ska skärpas och sexuellt ofredande kriminaliseras. Bland annat det här innehåller ett förändringsförslag till lagstiftningen om sexualbrott som justitieministeriet skickat på remiss. Förändringsförslaget rör lagstiftningen om sexualbrott i kapitel 20 i strafflagen och kan sammanfattas i tre huvudpunkter.

YLE - 02 mar 17 kl. 15:53

Västnyländska asylsökande demonstrerar mot asylpolitiken i Finland

Också västnyländska asylsökande demonstrera nu mot den finländska asylpolitiken. Västnyländska asylsökande inledde en demonstration vid järnvägsstationen Hangö vid middagstid på torsdagen (2.3).

Kristianstadsbladet - 22 feb 11 kl. 09:05

Här är man bäst på att utreda sexualbrott

Åklagarkammaren i Kristianstad är bäst i landet på att utreda sexualbrott. "Inspirerande" tycker vice chefsåklagare Eva Norberg. Kanske leder detta till att fler vågar anmäla.

UNT - 21 nov 12 kl. 14:33

Färre sexualbrott och fler anmäler

Det begås färre sexualbrott och fler väljer att anmäla, enligt en rapport som ingår i Nationella trygghetsundersökningen (NTU) 2012. Enligt rapporten begicks 114 000 sexualbrott 2011 och en femtedel polisanmäldes.(TT).

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Klassiskt gatukök i ny regi – ”Vi vet att det ska rivas”

Efter en veckas renovering nyöppnade Tradarn på lördagen med ny ledarduo. Båda har erfarenhet av gatukök och kafé, men har också varit väktare och ordningsvakter. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Undervattensdrönare ska säkra hummerbeståndet

Nu startar årets hummerfiske. På måndag morgon slängs tinorna i vattnet i jakten på havets svarta guld. Samtidigt sätter länsstyrelsen i Västra Götaland in undervattensdrönare i jakten efter kvarlämnade hummertinor som på lång sikt skulle kunna hota hela hummerbeståndet..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Rapport: Ökad barnadödlighet i Syrienläger

Allt fler barn dör i al-Hol-lägret i norra Syrien, enligt en ny rapport från hjälporganisationen International rescue committee (IRC). Enligt Rädda Barnen kan uppemot 70 svenska barn finnas i området..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Internt brev pekar ut FN som klimatbov

FN.s verksamheter orsakar lika mycket koldioxidutsläpp som ett mindre land. Nu kräver över 1 000 anställda inom organisationen att man ser över sina utsläpp och vill bland annat se neddragningar i lyxiga förmåner som flygresor i business class..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Brödnytt: Byns bagare flyttar till Broby – ”Trevliga nyheter”

Emma Andersson från Byns Bagare i Arkelstorp blir bagare på Kaffeterian i Broby. ”Lite trevliga nyheter för en gång skull”, skriver hon på Facebook..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Sveriges klimatarbete tappar takten

Trots att Sverige enligt många bedömare har goda förutsättningar att ställa om till ett fossilfritt samhälle har utvecklingen stannat av. Regeringen får bakläxa av klimatpolitiska rådet för sitt klimatarbete..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Över 20 döda i bussolycka i Pakistan

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Man hittad död i Gavleån

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Flygskam ett huvudbry för flygbranschen

Flygindustrin börjar känna av flygskam. Antiflygkampanjer ses som ett hot mot branschen..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

”Guys and dolls” roar och berör

Med ”Guys and dolls” har Underhållningspatrullen förärat Kristianstad med ytterligare en uppsättning som är en fröjd för alla sinnen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.