YA > Nyheter

Sunday, 22 September, 12:43

YA - 11 sep 19 kl. 18:30

Vårdcentral i Kristianstad med i unikt projektArtificiell intelligens, AI, ska korta tider på vårdcentralerna. Det hoppas Region Skåne, som under hösten genomför pilotprojekt på sju vårdcentraler, däribland Östermalm..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Kristianstad, Region Skåne, Östermalm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdcentrali , Kristianstadmed i , unikt, projekt
Nerikes Allehanda - 08 okt 14 kl. 06:18

Unikt projekt: De lär sig läsa och skriva med Ipad

I ett unikt projekt använder elever med låg eller ingen skolbakgrund på Sfi en Ipad för att lära sig att skriva och läsa svenska. Metoden har fungerat bra..

Västerbottens Folkblad - 10 jun 16 kl. 09:00

[PLUS] Unikt projekt ger åter liv i torrfårorna vid Bullerforsen

Ett för norrlandsälvarna unikt projekt pågår just nu i Vilhelmina. Vid Bullerforsen i Ångermanälven....

SVT - 02 jan 18 kl. 07:13

Unikt projekt: Lockar lärarstudenter med lön på 18.000 kronor

Lärarkrisen är akut och det behövs 77.000 nya lärare och förskollärare de kommande fem åren, enligt Skolverket. I ett unikt projekt i Dalarna har ett antal kommuner därför gått samman och betalar ut lön till studenter för att locka fler att bli lärare..

BT - 04 mar 19 kl. 14:09

Unikt projekt ska utveckla stadskärnan: ”Kända för att vara i framkant”

Ett nytt, unikt projekt för att stärka och utveckla Borås stadskärna är i sin linda. Borås stad bidrar med upp till en miljon kronor under första året..

DN - 06 maj 19 kl. 20:24

Unikt projekt motar torkan på södra Gotland

BURGSVIK. Storsudret på södra Gotland har dålig tillgång till grundvatten. Klimatförändringen med kraftigare men kortare regn, längre torrperioder och längre växtsäsong hotar att förvärra situationen.

Jönköpingsnytt - 23 apr 13 kl. 20:00

Vårdcentral på Rosenlund deltar i unikt projekt

Nu testar Försäkringskassan i samarbete med hälso- och sjukvården ett nytt sätt att arbeta med sjukfall på Rosenlunds vårdcentral. I testet ska läkaren identifiera patienter som har behov av samordnade insatser tidigt i sjukfallet och lämna information om det i läkarintyget, så att Försäkringskassan kan agera snabbare..

Sydsvenskan - 14 jan 12 kl. 22:42

Unikt projekt i Egypten

Foto: AP
Tusentals historiska dokument kan ha förstörts när förra årets oroligheter nådde Egyptens riksarkiv i Kairo. Nu pågår ett projekt som ska rädda det som räddas kan av ett unikt kulturarv.
Det är ett enormt arbete som väntar Mona Mohammed Abdo och hennes kollegor.

Kristianstadsbladet - 01 apr 16 kl. 03:00

Glastak ska göra Kristianstad unikt

I vinter kan shoppingen i centrala Kristianstad ske i behagligt klimat. Handelsstaden Kristianstad planerar att glasa in gågator och Lilla Torg, och därmed skapa en unik handelsstad..

SR - 30 sep 14 kl. 11:01

Unikt projekt förhindrar unga danskar att åka till Syrien

Inom kort väntas den danska regeringen driva igenom ett förslag för att förhindra unga att åka till Syrien för att delta i konflikten där. Med hjälp av indragna pass och flygbladsutdelning och framför allt förebyggande arbete, så hoppas man kunna stoppa den oroande trenden. Det är ett unikt samarbete i Århus som står som förebild..

SN - 09 okt 14 kl. 06:38

Unikt projekt ska minska övergödningen

I ett unikt försök ska näringsrika bottensediment sugas upp från Östersjöns botten för att sedan läggas ut på jordbruksmark. På onsdagen kontrollerades en djupbotten för projektet utanför Oxelösunds kust..

Skånskan - 03 mar 15 kl. 16:58

Unikt projekt ger döva bättre museumbesök


Projektet ”Vi hör det vi ser”, är ett unikt samarbete mellan Skånes Dövas Distriksförbund och 15 av landets museum, däribland Skansen och Nationalmuseet..

Fler nyheter från YA

YA - 5 minuter sedan

Mer rörligt pris med nya elnätsavgifter

Din elräkning kan bli dyrare, men också billigare. Mindre fasta elnätsavgifter och mer rörligt, lär bli konsekvensen när nya bindande regler gentemot elbolagen kommer nästa år. Syftet: Att använda de allt mer ansträngda näten smartare..

YA - 15 minuter sedan

Man skottskadad i Södertälje

YA - 30 minuter sedan

Sex gripna i drogtillslag i Indien

YA - 1 timme sedan

Skånska 40-åringar ska bli hälsosammare – ska få samtal om mat och livsstil

Från nästa år ska vissa 40-åringar i Skåne erbjudas hälsosamtal. Faller försöket väl ut, ska alla 40-åringar erbjudas detta, och senare utvidgas det till att även omfatta 50- och 60-åringar..

YA - 1 timme sedan

Blågult rent stål modell på toppmöte

Med en klump fossilfritt stål i fickan intar SSAB:s vd Martin Lindqvist talarstolen på FN:s klimattoppmöte i New York. Han ska berätta om det blågula profilprojektet Hybrit, ett av få som kvalat in på mötet eftersom det visar att det går att ställa om tunga industrier..

YA - 45 minuter sedan

Dom: Drack alkohol på middagen – tog bilen till jobbet

Vid middagsbjudningen drack mannen olika sorters alkohol och gick därefter och lade sig. Några timmar senare tog han dock bilen till jobbet. Nu döms han till villkorlig dom och samhällstjänst för grovt rattfylleri..

YA - 1 timme sedan

Veckans mest lästa nyheter

Den senaste veckans fem mest lästa nyheter har handlat om kräkningar, kränkningar, Skånetrafiken lantbruk och barnbidrag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.