Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Friday, 20 September, 18:49

Trelleborgs Allehanda - 11 sep 19 kl. 18:30

Vårdcentral i Kristianstad med i unikt projektArtificiell intelligens, AI, ska korta tider på vårdcentralerna. Det hoppas Region Skåne, som under hösten genomför pilotprojekt på sju vårdcentraler, däribland Östermalm..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Kristianstad, Region Skåne, Östermalm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdcentrali , Kristianstadmed i , unikt, projekt
Nerikes Allehanda - 08 okt 14 kl. 06:18

Unikt projekt: De lär sig läsa och skriva med Ipad

I ett unikt projekt använder elever med låg eller ingen skolbakgrund på Sfi en Ipad för att lära sig att skriva och läsa svenska. Metoden har fungerat bra..

Västerbottens Folkblad - 10 jun 16 kl. 09:00

[PLUS] Unikt projekt ger åter liv i torrfårorna vid Bullerforsen

Ett för norrlandsälvarna unikt projekt pågår just nu i Vilhelmina. Vid Bullerforsen i Ångermanälven....

SVT - 02 jan 18 kl. 07:13

Unikt projekt: Lockar lärarstudenter med lön på 18.000 kronor

Lärarkrisen är akut och det behövs 77.000 nya lärare och förskollärare de kommande fem åren, enligt Skolverket. I ett unikt projekt i Dalarna har ett antal kommuner därför gått samman och betalar ut lön till studenter för att locka fler att bli lärare..

BT - 04 mar 19 kl. 14:09

Unikt projekt ska utveckla stadskärnan: ”Kända för att vara i framkant”

Ett nytt, unikt projekt för att stärka och utveckla Borås stadskärna är i sin linda. Borås stad bidrar med upp till en miljon kronor under första året..

DN - 06 maj 19 kl. 20:24

Unikt projekt motar torkan på södra Gotland

BURGSVIK. Storsudret på södra Gotland har dålig tillgång till grundvatten. Klimatförändringen med kraftigare men kortare regn, längre torrperioder och längre växtsäsong hotar att förvärra situationen.

Jönköpingsnytt - 23 apr 13 kl. 20:00

Vårdcentral på Rosenlund deltar i unikt projekt

Nu testar Försäkringskassan i samarbete med hälso- och sjukvården ett nytt sätt att arbeta med sjukfall på Rosenlunds vårdcentral. I testet ska läkaren identifiera patienter som har behov av samordnade insatser tidigt i sjukfallet och lämna information om det i läkarintyget, så att Försäkringskassan kan agera snabbare..

Sydsvenskan - 14 jan 12 kl. 22:42

Unikt projekt i Egypten

Foto: AP
Tusentals historiska dokument kan ha förstörts när förra årets oroligheter nådde Egyptens riksarkiv i Kairo. Nu pågår ett projekt som ska rädda det som räddas kan av ett unikt kulturarv.
Det är ett enormt arbete som väntar Mona Mohammed Abdo och hennes kollegor.

Kristianstadsbladet - 01 apr 16 kl. 03:00

Glastak ska göra Kristianstad unikt

I vinter kan shoppingen i centrala Kristianstad ske i behagligt klimat. Handelsstaden Kristianstad planerar att glasa in gågator och Lilla Torg, och därmed skapa en unik handelsstad..

SR - 30 sep 14 kl. 11:01

Unikt projekt förhindrar unga danskar att åka till Syrien

Inom kort väntas den danska regeringen driva igenom ett förslag för att förhindra unga att åka till Syrien för att delta i konflikten där. Med hjälp av indragna pass och flygbladsutdelning och framför allt förebyggande arbete, så hoppas man kunna stoppa den oroande trenden. Det är ett unikt samarbete i Århus som står som förebild..

SN - 09 okt 14 kl. 06:38

Unikt projekt ska minska övergödningen

I ett unikt försök ska näringsrika bottensediment sugas upp från Östersjöns botten för att sedan läggas ut på jordbruksmark. På onsdagen kontrollerades en djupbotten för projektet utanför Oxelösunds kust..

Skånskan - 03 mar 15 kl. 16:58

Unikt projekt ger döva bättre museumbesök


Projektet ”Vi hör det vi ser”, är ett unikt samarbete mellan Skånes Dövas Distriksförbund och 15 av landets museum, däribland Skansen och Nationalmuseet..

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 45 minuter sedan

Stor risk att årets luciatåg blir inställt – ”Inga kandidater anmälda”

”Det har varit en tradition i många år så det är synd om det fallerar”, säger luciaansvarig Katarina Euström från Lions. Men än har hon inte helt gett upp hoppet..

Trelleborgs Allehanda - 45 minuter sedan

Pengar: Barnmorskors lönetvist skjuts upp

Barnmorskorna på CSK känner sig lönediskriminerade. Under fredagen började en central förhandling då parterna skulle kunnat enas. Men något resultat blev det inte – i stället ska fack och arbetsgivare mötas på nytt om fyra veckor..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Brand: Transformatorstation började brinna

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Revisorer kritiserar Mikael Rubin (M) – borde ha kallat till extramöte

Uppsägningen av anställningsavtalet med den tilltänkte kommunikationschefen Johan Adolfsson borde inte hanterats som ett brådskande ordförandebeslut. Det menar revisorer som granskat Mikael Rubins (M) beslut..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Rivningen av Trelleborg AB:s anrika byggnader har påbörjats

Ett omfattande rivningsarbete på Trelleborg AB:s område vid Glasbruksvägen har nu påbörjats. Men innan grävskoporna kan sätta tänderna i de båda karaktäristiska tornen ska byggnaderna saneras invändigt..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Vädret: Tillfällig värme slår till i helgen

Passa på att njuta av lite värme i helgen – sedan sjunker temperaturen igen. Och i mitten av nästa vecka ser regnet ut att göra comeback. .

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Lugn kväll för polisen i Trelleborg. I Lund sprängdes en bil tidigt under morgonen..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Tif Vikings: Seger i näst sista träningsmatchen

Tif Vikings tog sin andra raka seger i träningsspelet. Men det satt hårt inne mot division tre-laget Pantern. Men trelleborgarna lyckades hålla undan och vinna med 5–4 till slut..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Smakstart för bibblan-bebisar: ”Kommer le hela dagen”

Barnbibliotekarie Annika Olsson hade väntat sig fyra personer till bibliotekets ”Bokstart” för bebisåldern. Raskt fick hon springa och hämta fler böcker när det vällde in småbarnsföräldrar som vill läsa för sina små. .

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Skolbudgeten går inte ihop – underskott på tolv miljoner

Skolpolitikerna i Trelleborg fick i början av året fatta beslut om omfattande besparingar. Men det ser inte ut att räcka. Prognosen visar på ett underskott på 12 miljoner kronor för 2019..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.