SR > Nyheter

Friday, 20 September, 10:06

SR - 11 sep 19 kl. 18:21

Nya ambulansflygen kritiseras för höga kostnaderNu är det klart med ett nationellt ambulansflyg. Sveriges regioner har beställt sex nya flygplan som ska levereras år 2021. – Planen ska användas för att transportera patienter långa avstånd, säger Helge Brändström som är medicinskt rådgivare till svenskt ambulansflyg..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Helge Brändström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya ambulansflygen, kritiserasför , höga, kostnader
Nyan - 13 jul 15 kl. 13:01

Åda ab kritiseras för höga kostnader

Ökad administration som medför högre kostnader är en oroväckande tendens inom samhällsservicen. Det anser Ålands näringsliv och tar upp Åda ab som exempel. Men Ådas vd Anna-Lena Landereng håller inte med.

BT - 05 dec 13 kl. 16:36

Regeringens klimatarbete kritiseras

Regeringens arbete med att minska utsläppen av växthusgaser kritiseras på punkt efter punkt av Riksrevisionen. Åtgärderna riskerar att bli onödigt dyra och inte räcka till. Vid sitt möte i Stockholm i slutet på september konstaterade FN:s klimatpanel att det går att klara målet att jordens temperatur inte stiger med mer än två grader.

Skånskan - 13 okt 15 kl. 06:00

H65:s bokföring kritiseras

höör Handbollslaget H65 har bokfört hela sin spelartrupp på damsidan som en intäkt. Något som kritiseras i en extern revision som Höörs kultur- och fritidsnämnd tagit initiativ till.
– Saker och ting har inte redovisats på ett bra sätt, säger nämndordföranden Jill Andersson (S).

Kristianstadsbladet - 19 feb 13 kl. 10:57

Advokater kritiseras för salta notor


Åklagarna i det stora kokainmålet i Stockholms tingsrätt ifrågasätter försvarets rekordhöga arvoden. Totalt begär de tio försvararna över 30 miljoner kronor i ersättning. En advokat som försvarar en av huvudmännen i härvan vill ha drygt 5,8 miljoner, skriver Aftonbladet.

DN - 21 nov 13 kl. 07:05

Kunderna får stå för hela notan – banker kritiseras

Kunderna ska inte betala för att bankerna får hårdare krav på sig och därmed högre kostnader. Bankerna skapade själva den kris som lett till skärpningen. Nu handlar det om att återvinna kundernas förtroende, anser Carl-Viggo Östlund, vd för statliga SBAB..

Supermiljöbloggen - 31 okt 14 kl. 12:01

Svenskt Näringsliv kritiseras av svenskt näringsliv

”Om ni vill driva sådana ståndpunkter talar ni säkert för vissa företagares räkning, men långt ifrån för majoriteten av företagarna”, heter det i ett brev. I dag har Annika Lundius och Maria Sunér Fleming, vice vd respektive klimat- och energiansvarig på Svenskt Näringsliv, en debattartikel i Svenska Dagbladet. Här ifrågasätter de regeringspartiernas överenskommelse på energiområdet, som går ut på att ingången i kommande blocköverskridande samtal ”ska vara att kärnkraften ska ersättas med förnybar energi och energieffektivisering”.

Sydsvenskan - 28 maj 19 kl. 10:40

Försäkringskassan kritiseras av JO

Ett år och sju månader. Så lång tid tog det för Försäkringskassan att fatta beslut i ett ärende där en person ansökt om ersättning för kostnader till följd av gränsöverskridande vård. Oacceptabelt, anser Justitieombudsmannen, som nu riktar allvarlig kri.

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 19 kl. 10:40

Försäkringskassan kritiseras av JO

Ett år och sju månader. Så lång tid tog det för Försäkringskassan att fatta beslut i ett ärende där en person ansökt om ersättning för kostnader till följd av gränsöverskridande vård. Oacceptabelt, anser Justitieombudsmannen, som nu riktar allvarlig kri.

SVT - 30 dec 11 kl. 17:58

Dyra kostnader kring Båtellet kritiseras

En miljon kronor har Kungälvs kommun betalat i advokatkostnader för att reda ut försäljningen av vandrarhemmet Båtellet i Marstrand. Hemlighetsmakeriet kring affären har kritiserats och miljöpartister anser att de dyra turerna är slöseri med skattemedel. Intervjuade: Lottie Lord (MP), ledamot i kommunfullmäktige, Elisabeth Mattsson (FP), ordförande kommunfullmäktige.

Kristianstadsbladet - 25 apr 12 kl. 15:46

Bankerna tuffare mot varandra

Flera av storbankerna tävlar nu om att hylla öppenheten.
Men det är ändå närmast omöjligt att jämföra bankernas kostnader för bolånen. Storbankerna, utom Handelsbanken, har börjat redovisa sina egna kostnader som de har för pengarna som sedan lånas ut till bolånetagarna.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Fler lärare jobbar kvar efter 65 år

Fler lärare jobbar efter pensionsåldern – dubbelt så många som för åtta år sedan..

SR - 1 timme sedan

Klimatet på agendan i hela världen i dag

I över 150 länder arrangeras i dag den tredje globala manifestationen för klimatet på ett år..

SR - 1 timme sedan

SD om pridetåg i Sölvesborg: Fantastisk utveckling

Efter flaggdebatten i Sölvesborg väntas ett pridetåg anordnas i staden. Vilket välkomnas av kommunalråd Louise Erixon, Sverigedemokraterna..

SR - 1 timme sedan

Flera skjutna i Washington – en död

I USA:s huvudstad Washington har ett antal människor träffats av skott i stadsdelen Columbia Heights, rapporterar lokala medier..

SR - 2 timmar sedan

Gamla inspelningar av Cash och Dylan släpps

Under 60-talet gjorde Bob Dylan och Johnny Cash flera inspelningar tillsammans. Senare i år kommer de få se ljuset..

SR - 3 timmar sedan

JO-granskning: Flera misstag i utredningar mot poliser

För första gången har Särskilda åklagarkammaren, som bland annat utreder poliser för brott, granskats av Justitieombudsmannen, JO. Generellt sköts verksamheten bra, konstaterar JO - men inspektionen har även visat att flera misstänkta brott begångna av poliser inte utretts ordentligt..

SR - 4 timmar sedan

Explosion i Lund — bombskydd på väg

En bil har sprängts i ett ytterområde i Lund. Enligt polisen har platsen spärrats av i avvaktan på att nationella bombskyddet ska säkra platsen. Förhör har hållits med personer men ingen är gripen..

SR - 6 timmar sedan

Jordartsmetaller återvinns och återanvänds inte i dag

Utvinningen av jordartsmetaller som används i allt större utsträckning av bil och elektronikindustrin skapar stora miljöproblem. Men trots att brytningen av nya metaller leder till stora miljöproblem återvinns och återanvänds i princip inget alls av jordartsmetallerna i dag..

SR - 6 timmar sedan

Chefer ser stort behov av digital socialtjänst

Socialchefer vill använda mer digital teknik inom socialtjänsten, enligt en ny enkät från fackförbundet Vision. Men forskning visar att pressen på att modernisera snabbt gör att kommuner utan tydliga mål köper in teknik som egentligen kanske inte används..

SR - 5 timmar sedan

Talibanerna trappar upp attacker inför presidentvalet

Med drygt en vecka kvar till presidentvalet skakas Afghanistan nästan dagligen av självmordsattacker..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.