Sydöstran > Nyheter

Thursday, 19 September, 19:45

Sydöstran - 11 sep 19 kl. 18:00

Förslag: Taxor höjs för föreningslivetAllianspartierna vill höja föreningslivets taxor för exempelvis ishallar, sporthallar och teaterlokaler. Den nya intäkten är tänkt att gå till ungdomsverksamheten. .
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslag, Taxor, höjsför , föreningslivet
LV - 29 mar 17 kl. 10:58

"Förödande för föreningslivet om C och KD skulle styra kommunen"

Under måndagens kommunfullmäktige i Vimmerby lade kristdemokraterna ett förslag som fick stöd av centern som innebär att föreningslivet ska bära kommunens kostnader för idrottsanläggningarna. Om man följer de båda partiernas förslag fullt ut så skulle det även innebära att de föreningar som idag får skötselbidrag blir utan..

Barometern - 04 feb 14 kl. 07:02

Två miljoner extratill föreningslivet

Föreningarna i Högsby kommun får strax över två miljoner kronor extra. Det handlar om upprustningsbidrag, eftersom kommunen har en stabil ekonomi. Vid måndagskvällens sammanträde med kommunfullmäktige gick förslaget igenom utan votering, även om några ledamöter hade vissa inlägg.

Barometern - 04 feb 14 kl. 07:02

Två miljoner extra till föreningslivet

Föreningarna i Högsby kommun får strax över två miljoner kronor extra. Det handlar om upprustningsbidrag, eftersom kommunen har en stabil ekonomi. Vid måndagskvällens sammanträde med kommunfullmäktige gick förslaget igenom utan votering, även om några ledamöter hade vissa inlägg.

SmålandsPosten - 14 jan 14 kl. 07:00

Alliansens nyårssmäll till föreningslivet

Inför 2014 befaras på nytt ett underskott på 1,5 miljoner kronor. Alliansen väljer då att oåterkalleligen och villkorslöst dra bort närmare 1 miljon från stödet till ungdomsverksamheten, och gör detta utan de tidigare öppningarna för att det även i december 2014 mycket väl kan bli ett överskott att hantera i stället, skriver Håkan Frizén (V), Maria Karlsson(S), C­ecilia Lundin (S) och Ramon ­Serrate (S), Fritidsnämnden. Under 2014 kommer stödet till Växjöföreningarnas samlade ungdomsverksamhet att minska med närmare 1 miljon kronor.

GöteborgsPosten - 26 feb 18 kl. 14:11

De rödgröna skapar kaos i föreningslivet

Nya administrativa plågor håller på att knäcka föreningslivet i Göteborg. I stället för att minska krånglet satsar de rödgröna nu miljoner på att hjälpa föreningar att söka och redovisa bidragen. Med vårt förslag hade det lokala aktivitetsstödet ökat med nästan 50 procent, utan krav på personnummer och ökad administration, skriver Alliansen i Göteborg..

GöteborgsPosten - 15 maj 18 kl. 16:02

Föreningslivet är värt ett bättre förslag

Göteborg värnar föreningslivet, det är bra. Och politiken är tydlig med att det nya förslaget till föreningsstöd har kommit till för att förhindra att offentliga medel finansierar odemokratiska och extremistiska rörelser. Det är också utmärkt.

Trelleborgs Allehanda - 20 mar 14 kl. 21:04

Medborgarförslag och tång var nyckelorden

Foto: Fanny Nyberg
Tång, helhetsgrepp, vision och pirarmar. De orden nämndes flera gånger under byalagets debatt- och frågekväll om Smygehuk och hamnen.
Många ville höra vad Trelleborgs politiker tycker och gilleshuset var på torsdagskvällen fullsatt.

Hela Gotland - 21 maj 14 kl. 07:53

GI-styrelsen sågar bidragsförslag

Gotlands Idrottsförbunds styrelse antog på måndagen ett officiellt svar på Kultur- och fritidsnämndens förslag tillnya bidragsregler för föreningslivet..

Skånskan - 24 feb 17 kl. 06:00

Lokalförslag i Dalby får positivt gensvar

Dalby Liberalernas förslag om en ny stor gemensam lokal för föreningslivet och diverse sammankomster i Dalby får starkt gensvar från representanter för Föreningarnas Hus. ERWP.fif(0)– Det skulle innebära positiva effekter och vinster för alla berörda, säger Patrik Persson, kontaktperson för Föreningarnas Hus.

SmålandsPosten - 07 jun 13 kl. 07:48

Tydlig KD-profil i alliansens budgetförslag

Budgetförslaget från alliansen för budgetåret 2014 som presenterades i veckan har en tydlig kristdemokratisk profil. Vi lägger en budget, som trots att den innehåller krav på effektiviseringar, ger tydliga direktiv till nämnderna kring vad vi i alliansen vill att vi prioriterar de kommande åren. Barn och ungas uppväxtvillkor är en hjärtefråga för oss kristdemokrater, och därför är vi stolta och glada över att vi i Växjö vill satsa särskilt på barnen.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Dags för kraftsamling mot droger

I våras bevíljades inte socialnämnden i Karlskrona ansvarsfrihet. Hela nämnden (13 ledamöter) fick underkänt av revisorer och kommunfullmäktige. Under 2018 blev underskottet nästan 78 miljoner kronor.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Dom om lavskrikans skog överklagas

Sydöstran - 45 minuter sedan

Berbatov lägger av: "Tagit för lång tid..."

Sydöstran - 45 minuter sedan

Grannar får säga sitt om nytt bostadsområde

Ett 50-tal marklägenheter kan byggas på åkermark i Kalleberga, i Kallinge. Under hösten ska byggplanerna ut på samråd då intillboende får säga sitt. .

Sydöstran - 1 timme sedan

Försvarsmakten kickar koppleridömd chef

Sydöstran - 1 timme sedan

Asteroidkrock ökade jordens biologiska mångfald

För 466 miljoner år sedan inträffade en enorm kollision i asteroidbältet som radikalt förändrade livet på jorden. Den biologiska mångfalden exploderade. Bakom upptäckten ligger forskare vid Lunds universitet – och utgrävningar på Kinnekulle..

Sydöstran - 1 timme sedan

Louise Erixon (SD) medverkar i Nyhetsmorgon

Sölvesborgs kommunalråd Louise Erixon (SD) kommer att medverka i Nyhetsmorgon i TV4 i morgon fredag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.