SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 20 September, 11:39

SmålandsPosten - 11 sep 19 kl. 18:05

Kir-modellen får nytt livHyllade arbetsmarknadsmodellen Kir, kompetensförsörjning i realtid, får en fortsättning när kommunen ska få ner biståndskostnaderna..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Kir

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kir-modellenfår , nytt, liv
Skånskan - 31 okt 18 kl. 17:18

Våld­täkts­dömd kir­urg vill ar­beta som lä­ka­re

MALMÖ ”Återkallelse av le­gi­ti­ma­tion skall ej an­vändas som ett kom­plet­terande straff.”
Så skriver den plas­tikki­rurg som för elva år se­dan för­grep sig på en ned­sövd pa­ti­ent när han nu för fjär­de gången an­söker om att åter­få sin lä­kar­le­gi­ti­ma­tion.Det var 2007 som den i dag 64-åri­ge plas­tikki­rurgen dömdes till fyra års fäng­el­se för att ha drogat och våld­tagit en ung kvin­na han kände se­dan ti­digare.

Kristianstadsbladet - 27 jul 12 kl. 09:38

Från Bundesligaträning till KFF

Foto: Malin Palm
Från 1860 München till Kristianstads FF ? i går tränade de ungerska underbarnen från landslagsstjärnan Gábor Királys akademi i stan. KFF-basen Ronnie Larsson knyter band med europeiska storfräsare.

HBL - 06 jan 13 kl. 16:27

Penedo - ett Finland i miniatyr

Finsk polka, jenka och mazurka hör från en stor byggnad. På restaurangen i närheten kan man beställa Kir Koskenkorva och äta smörgåsbord och vid busshållplatsen sitter två äldre damer och diskuterar på gammaldags finska. Det här är Penedo, en liten stad mellan São Paulo och Rio de Janeiro ?

Nyheter 24 - 01 sep 11 kl. 15:44

Kviborg: "Landskamperna drunknar i ett bondeträsk"


Christopher Kviborg bjuder på en analys inför matchen mot Ungern, samt en analys till varför man inte ska gå på landslagets hemma matcher. Ungern - Sverige har blivit en modern klassiker. Jämna möten som Zlatan sedan avgör på tilläggstid.

Skånskan - 25 feb 17 kl. 01:00

Lä­kar­le­gi­ti­ma­tionen är in­gen rät­tig­het

ERWP.fif(2)Upp­drag grans­kning har i ett par pro­gram upp­märk­sammat en lä­ka­re som är up­pen­bart in­kom­pe­tent. Ändå lät In­spek­tionen för vård och om­sorg, IVO, honom fort­sätta ef­ter tio må­naders ut­redning 2014, trots om­fat­tan­de do­ku­men­ta­tion av hans miss­tag och bris­tan­de kom­pe­tens.

Skånskan - 10 dec 18 kl. 01:00

Kampen för kvin­nors rät­tig­heter i pris­fo­kus

De­nis Mukwege som i dag får Nobels freds­pris i Oslo till­sam­mans med Na­dia Murad, of­fer för IS/Daesh-över­greppen mot den ya­zi­diska folk­gruppen i Irak, har ägnat hela sitt liv åt kvin­nor som ut­satts för bru­tala sex­u­ella över­grepp.
Han är se­dan grun­dan­det 1999 varit chef för Panzisjukhuset i Kon­go Kin­sha­sa, fi­nan­sierat av Pingst­mis­sionen och Sida för att be­driva avan­ce­rad möd­ra­häl­so­vård. Gans­ka snabbt tvingades han ägna en stor del av sin tid åt of­fer för det grymma kriget i Kon­go, där kvin­nors kroppar blev slag­fält och där­med drabbades hårt av sy­ste­ma­tiska och ofta obe­skriv­ligt grymma våld­täkter.

Skånskan - 01 dec 15 kl. 01:00

Blunda inte för oroande ut­veckling i Tur­ki­et

Opinion I sön­dags träf­fade EU:s le­da­re Tur­ki­ets pre­mi­är­mi­nis­ter. EU-länderna tyc­ker sig be­höva sam­ar­be­te med Tur­ki­et för att bromsa asyl­in­vand­ringen till EU och är där­för be­redda att ge ef­ter för an­nars vik­tiga krav i kon­takterna med Tur­ki­et.
I lör­dags sköts den kur­diske ad­vo­katen och män­ni­sko­rätts­käm­pen Ta­hir Elci ihjäl på ett freds­mö­te i Diy­ar­ba­kir i syd­öst­ra Tur­ki­et.

Sydsvenskan - 06 feb 16 kl. 12:41

Titiyo blir personlig

Titiyo står stilla framför mikrofonen på Babels scen. Hon sjunger om barndomsvännerna Jenny och Maria, om en kyss vid vattentornet, om att åka tunnelbana och lyssna på Noise eller dricka kir och bli full på Kaninholmen. Det är minnen som hon med all sannolikhet inte delar med någon annan i rummet och hon låter dem hänga i luften utan att förklara mer än nödvändigt.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Sol Sol kommer till höstpremiären

Alvesta jazz & blues på kulturkällaren i Alvesta har premiär nu till helgen och den första av fyra höstspelningar går av stapeln. .

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Okänd novell av Sara Lidman hittad

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Bjørndalen tog farväl av Hanevold

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Alltid är det någon annan som ska göra det

I Smålandsposten den 12 september tycker Centerpartiet att vi ska äta kött som vanligt och företrädare för flygindustrin anser vi ska fortsätta flyga som förut. Att det ska vara så förtvivlat svårt att inse att vi påverkar våra koldioxidutsläpp i varje val vi gör – inget område är fredat. Det skriver Anders Inganni och Christine Tidåsen..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Inspektion: För kallt i Växjöaffär – riskerar 50 000 i böter

En större butikskedja i Växjö riskerar nu 50 000 kronor i vite, sedan personal slagit larm om att det är för kallt på lagret..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Flicka försvunnen – två anhållna

SmålandsPosten - 1 timme sedan

El Salvadors expresident dömd för nya brott

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Man åtalas för dödskjutning i Umeå

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Lyckat VM-äventyr för Växjöryttare

Åttonde bäst i världen. Dessutom det fjärde bästa europeiska laget. Mikaela Linnér hade ett bra VM i distansritt för unga ryttare.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Största havsvindparken byggs i Nordsjön

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.