Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 17 September, 10:20

Nyan - 11 sep 19 kl. 18:00

JO granskar inte fastighetsskattenJustitieombudsmannen tar inte upp ett klagomål som en åboländsk stiftelse lämnat in över Skatteförvaltningens beslut om chockhöjning av fastighetsskatten i Åboland. Det skriver Svenska Yle på tisdagen. Skatteförvaltningen har, precis som på Åland, chockhöjt fastighetsskatten för skärgårdsmark i Åboland. Det här har markägare reagerat på och Åbolands skärgårdsstiftelse har kontaktat riksdagens justitieombudsman (JO) i frågan. JO har nu meddelat att JO inte är ett alternativ till det lagstadgade besvärssystemet för skattebeslut och att man därför inte kommer att behandla klagomålet.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Skatteförvaltningens, Åboland, Svenska Yle, Åland, Åbolands, JO, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JO granskarinte , fastighetsskatten
YLE - 20 apr 16 kl. 06:01

Fastighetsskatten blir dyr för korna

För några år sedan såg det ännu ljust ut för mjölkbonden i Finland. Det var innan sanktionerna mellan EU och Ryssland infördes. I dag är krisen inom mjölksektorn ett faktum.

YLE - 16 apr 14 kl. 04:20

”Fastighetsskatten släpar efter”

Hur fint din bostad är belägen och hur eftertraktat området är kan i framtiden inverka ännu mer på den fastighetsskatt du behöver betala. En arbetsgrupp som funderar på hur fastighetsskatten ska utvecklas anser nämligen att fastigheternas beskattningsvärde ska uppdateras oftare. Bostäder på Drumsö i Helsingfors.

Ekonomistas - 14 okt 14 kl. 12:54

Ledde sänkningen av fastighetsskatten till högre huspriser?

En förklaringsfaktor som ofta nämns för att förklara uppgången i fastighetspriserna under senare år är sänkningen av fastighetsskatten. Fastighetsskatten sänktes 1 januari 2008 från 1 till 0,75 procent av taxeringsvärdet och ett indexerat tak på 6 000 kronor infördes. Detta innebar att skatten för alla hus med ett taxeringsvärde upp till 800 000 kronor fick marginellt sänkt skatt, medan sänkningen blev betydligt större för fastigheter med högre taxeringsvärde.

YLE - 07 sep 16 kl. 12:28

Fastighetsskatten för vindkraftverk kan tredubblas

Regeringens förslag att höja fastighetsskatten för vindkraften kunde ge kommuner med vindkraft ett extra tillskott i kassan. Möjligheten ska utredas och eventuella ändringar införs tidigast 2018. De ändringar som ska diskuteras är att fastighetsskatten på vindkraftverk ska beräknas enligt vindparkens totala kapacitet, vilket innebär att även vindkraftverk uppnår gränsen för fastighetsskatten för kraftverk.

YLE - 03 sep 16 kl. 11:54

Fastighetsskatten höjs i många kommuner

Regeringens beslut att höja fastighetsskatten tvingar tiotals kommuner att höja fastighetsskatten nästa år. I budgetförhandlingarna beslöt regeringen att de övre och nedre gränserna för skatteprocenten höjs mer än man tidigare hade bestämt. Fastighetsskatten höjs mest i de kommuner där fastighetsskatten har varit nära de nedre gränserna.

YLE - 08 nov 13 kl. 04:27

Nykarleby höjde fastighetsskatten

Sug på karamellen så länge pälstunnan droppar! Det sade SFP:s Vald-Erik Granlund i debatten om fastighetsskatten. Med dagens goda inkomster från pälsdjursnäringen behöver vi inte höja, menade Granlund.

Barometern - 01 apr 14 kl. 07:22

Myten om den försvunna fastighetsskatten

Det verkar vara på modet att förespråka ett återinförande av den statliga fastighetsskatten. Finanspolitiska rådets nya ordförande Johan Hassler nämnde nyligen att ”vi talar om en skattebas som ger i runda slängar 50–100 miljarder”. Socialdemokratiska pressröster – som vanligen inte hyllar Finanspolitiska rådets rekommendationer – hänger på.

YLE - 16 apr 14 kl. 13:16

Fastighetsförbundet: Chockhöj inte fastighetsskatten

Enligt en statlig och kommunal arbetsgrupp är fastighetsskatten i dagens läge alldeles för låg och borde bli mer marknadsmässig. Fastighetsförbundet är ändå av annan åsikt och påpekar att skatten höjdes senast vid årsskiftet, med i medeltal 10%. Yle Nyheter rapporterade i morse att fastigheternas beskattningsvärden uppdateras relativt sällan - t.

Cornucopia - 15 aug 14 kl. 11:03

Skattebetalarna: (s)-regering kan återinföra fastighetsskatten

Skattebetalarnas förenings VD uppmärksammar i en debattartikel hos Bonnier/Expressen att den kommande (s)-regimen kan komma att återinföra fastighetsskatten. Detta trots sin retorik - problemet är att den retoriken förutsätter ensam socialdemokratisk riksdagsmajoritet.
Istället är återinförd fastighetsskatt en av de punkter man är beredd att förhandla med (v)änsterpartiet om, och ingenstans har (s) och Löfvén sagt att fastighetsskatten aldrig kommer förhandlas om.

Barometern - 01 apr 14 kl. 07:22

Myten om den försvunna fastighetsskatten

Det verkar vara på modet att förespråka ett återinförande av den statliga fastighets­skatten. Finanspolitiska rådets nya ord­förande Johan Hassler nämnde nyligen att ”vi talar om en skattebas som ger i runda slängar 50–100 miljarder”. Socialdemokratiska pressröster – som vanligen inte hyllar Finanspolitiska rådets rekommendationer – hänger på.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Vattnet avstängt i fler kommuner

Vattnent stängs av för abonnenter i västra Jomala (från Gottby västerut), samt Hammarland och Eckerö från onsdag 18 september kl. 23.00 till torsdag 19 september kl.

Nyan - 45 minuter sedan

Ny vd på Lisco bok och papper

Maria Eriksson har utsetts till ny vd för bolaget Lisco bok och papper. Eriksson kommer närmast från Ålandsbankens juridiska rådgivning. Nuvarande vd Robert Storfors ”har beslutat att koncentrera sig på andra delar av sin
affärsverksamhet och slutar som vd i Lisco Bok och Papper ab i mitten av oktober.

Nyan - 1 timme sedan

Sjöfartsmuseet värd för internationell kongress

Över 100 museiproffs, främst chefer, från hela världen samlas i dagarna i Mariehamn, då Stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum står värd för The International Congress of Maritime Museums (ICMM) 19:e världskongress. .

Nyan - 2 timmar sedan

Importerad hund ska undersökas

Landskapsregeringen ska undersöka en importerad hund. ÅMHM har fått information som tyder på att en hund har förts in utan korrekta handlingar. Djurskyddsärendet har överlämnats till landskapsregeringen som fattar beslut om eventuella åtgärder.

Nyan - 2 timmar sedan

En till sjukhus efter singelolycka i Saltvik

En singelolycka inträffade strax efter klockan 8 i morse, i Saltvik Nääs. Olyckan skedde på Saltviksvägen, strax invid branddepån. En person befann sig i bilen som kört av vägen och voltat.

Nyan - 4 timmar sedan

”Panik” bakom färjupphandling

Landskapsregeringen har drabbats av panik. .

Nyan - 15 timmar sedan

Dagens röst: ”Jag vill ha mera och bättre skolmat”

Vad är viktigt för ålänningarna i höstens kommunal- och lagtingsval? Fram tills valet ersätts Dagens ålänning med Dagens röst – väljare och framtida väljares tankar om valet och den åländska politiken. .

Nyan - 16 timmar sedan

Åländsk mat prisades på FM

FM i mathantverk ordnades under veckoslutet i Jyväskylä. Tävlingarna ordnas av föreningen Mathantverkarna i Finland. I kategorin för mejeriprodukter, klassen hårdost, fick Annie Mattas från Mattas gårdsmejeri i Sund guld.

Nyan - 17 timmar sedan

Valdebatt om den åländska vården

Tehys fackavdelning på Åland och SuPers fackavdelning på Åland arrangerar en gemensam valdebatt där temat är vården på Åland, både på kommun- och landskapsnivå. Samtliga partier i lagtinget och Hållbart initiativ har bjudits in till debatten. Bland annat kommer lönejämställdhet, graviddiskriminering och hemvården att diskuteras.

Nyan - 18 timmar sedan

Politisk pionjär slutar

Viveka Erikssons långa politiska karriär är slut. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.