Skånskan > Nyheter

Friday, 20 September, 10:13

Skånskan - 11 sep 19 kl. 17:59

Ny het stadsdel med arena byggsMALMÖ På nyårsafton kan Malmö få sin största utomhusarena någonsin med plats för upp till 50 000 besökare.
I heta Nyhamnen planeras också för bostäder och arbetsplatser. Det beslutade ledamöterna i kommunstyrelsen på onsdagen.Majoriteten av politikerna var positiva till översiktsplanen för Nyhamnen, även om oppositionen föreslog en tätare bebyggelse med högre hus, önskemål om att slopa biltunnlar mellan öarna och krav på att en del av bostäderna ska vara hyresrätter.
– Vi har tillsammans med Centern lämnat in en reservation om att vi vill ha en tätare bebyggelse, mindre bilfria zoner, en attraktivare stadsdelspark och fler parkeringsplatser.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ På, Malmö, Nyhamnen, Centern, Håkan Fäldt, SD, MP, Köpenhamn, Katrin Stjernfeldt Jammeh, Jörgen Kocksgatan, Grimsbygatan, Big, Slagthuset, Malmö Live, Västra, Domstolsbyggnader

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny het, stadsdelmed , arena, byggs
Helsingborgs Dagblad - 06 jun 12 kl. 00:00

Filborna arena byggs ut för 16 miljoner kronor

Filborna arena byggs ut med större gym, ny träningssal och fler omklädningsrum för 16 miljoner kronor. Utbyggnaden på drygt tusen kvadratmeter som startar i dagarna ska vara klart för invigning i december i år..

Vimmerby Tidning - 25 aug 15 kl. 11:20

Linköping Arena byggs färdigt - idrottsprofilerad skola klar 2016

Linköping Arena är en anläggning som ska drivas under oegennyttiga ändamål enbart vara till gagn för fotbollen och inte till några kommersiella vinstsyften..

Länstidningen i Jämtland - 08 jun 17 kl. 16:40

Jämtkraft Arena byggs om – föreningarna blir lidande: "Ungdomarna får stå åt sidan"

Ombyggnationen av Jämtkraft Arena bidrar till konsekvenser för flera föreningar. IFK Östersunds herrar och ÖDFF kommer att spela helgens matcher på Hofvallen. Klubbarna tvingas dessutom flytta sina träningar.

ÖstersundsPosten - 08 jun 17 kl. 16:40

Jämtkraft Arena byggs om – föreningarna blir lidande: "Ungdomarna får stå åt sidan"

Ombyggnationen av Jämtkraft Arena bidrar till konsekvenser för flera föreningar. IFK Östersunds herrar och ÖDFF kommer att spela helgens matcher på Hofvallen. Klubbarna tvingas dessutom flytta sina träningar.

Sydöstran - 21 nov 17 kl. 19:00

NKT Arena byggs ut för miljonbelopp

Nästa höst ska de nya omklädningsrummen i NKT Arena Karlskrona vara klara. Kommunen satsar 8,3 miljoner kronor på projektet..

Sydsvenskan - 09 nov 11 kl. 15:36

Ny stadsdel kan få metro

Arkiv: Pressbild Köpenhamns Metro
Utbyggnaden av metron i Köpenhamn pågår. Nu vill By & Havn och Metroselskabet att man också drar en linje till den nya stadsdelen Nordhavn.
Just nu genomför man i Köpenhamn en massiv utbyggnad av metrosystemet.

Sydsvenskan - 12 jan 11 kl. 15:05

Arenan byggs om för handbolls-VM

Malmö arena byggs om för fullt inför handbolls-VM.
.

Nya Wermlands Tidningen - 15 dec 14 kl. 22:45

Climate arena väntar på pengarna

300 nya jobb, 180 000 gästnätter, 50 000 flygresenärer och 350 000 restauranggäster. Det vore julafton för Sunne och Värmland om Climate arena byggs i Gettjärns skogar. – Vi siktar på byggstart under 2016, säger projektledaren Kent Nordgren..

GöteborgsPosten - 08 jan 18 kl. 05:00

Öppnar för arena på Heden

GFC:s ordförande har lanserat Heden som en kommande hemmaplan. Även Gais och Öis säger sig vara intresserade av att spela där – om en arena byggs.
– Jag kan varken förkasta idén eller säga att den är fantastisk, säger byggnadsnämndens ordförande Emmali Jansson..

ÖstersundsPosten - 22 okt 14 kl. 09:11

Östersunds arena byggs om – efter klagomål

Projektledningen tvingas till att göra ombyggnationer i arenan, trots att det är mindre än ett år sedan den invigdes..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Staffanstorpskvinna allvarligt skadad vid påkörning

SVEDALA En kvinna hemmahörande i Staffanstorp skadades allvarligt på Börringevägen efter att ha körts på av en personbil på torsdagskvällen.
Den 77-åriga föraren är nu misstänkt för vållande till olyckan.Klockan var 18.

Skånskan - 15 minuter sedan

Hus på 200 kvadratmeter sålt i Höör

Höör Stefan Karol Chlopecki och Philippa Ekstam, båda 33 år, har köpt huset på adressen Kärleksstigen 5 i Höör av säljaren Ingert Britt-Mari Nilsson och Jan Erik Kent Nilsson. Köpesumman blev 3 375 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i augusti 2019. Husets byggår är 1980 och det har en boyta på 200 kvadratmeter.

Skånskan - 1 timme sedan

Hus på 92 kvadratmeter från 1968 sålt i Kungshult, Eslöv

Eslöv Ida Thomsen, 40, och Daniel Westgren, 43, är nya ägare till fastigheten på Gamla Vägen 17 i Kungshult, Eslöv. Huset byggdes 1968 och har en boyta på 92 kvadratmeter. Säljare är Sara Elisabeth Mårtensson och Dan Alex Henrik Mårtensson.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bilbrand i parkeringshus

En bil totalförstördes och flera fick skador i samband med en bilbrand i ett parkeringshus natten till fredagen. Strax efter midnatt larmades polis och räddningstjänst till ett parkeringshus på Bennets väg med anledning av en bilbrand.
På plats konstateras att en bil är utbränd och andra bilar som fått skador i samband med branden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sprängde bil i Lund

Lund En bil sprängdes i stadesdelen Gunnesbo i nordvästra Lund natten till fredag.Klockan halv fem på fredag morgon inkommer samtal från flera uppringare som har hört en kraftig smäll i området. Polisen rycker snabbt ut till platsen och kan konstatera att en bil har sprängts.

Skånskan - 3 timmar sedan

Tågstopp efter elfel

Malmö/Lund På grund av ett elfel i Arlöv ställs samtliga tågresor mellan Malmö och Lund in på fredagsmorgonen.
Tågstoppet varar, enligt nuvarande prognos, åtminstone till klockan 08.Trafikverket utlyste tågstoppet strax efter klockan 05, när strömfelet i Arlöv upptäcktes.

Skånskan - 4 timmar sedan

Skånska regissörer gästar Nordisk Panorama

Kulturredaktionen ställer fyra frågor till två skånska regissörer, Ida Persson Lännerberg och John Skoog, som medverkar under under kort- och dokumentärfilmfestivalen Nordisk Panorama som pågår i Malmö 19-24 september.På vilket sätt medverkar ni under Nordisk Panorama? Ida Persson Lännerberg: – Min dokumentär Lindy the Return of Little Light visas söndagen 22 september och måndagen 23 september på Spegeln och jag kommer att vara på plats för en Q & A.

Skånskan - 13 timmar sedan

Tennisklubben har till sist fått en egen hall

Södra Sandby Sedan slutet av 1960-talet har Södra Sandby Tennisklubb (SSTK) funnits. Men byn har inte haft någon tennishall.
Förrän nu.

Skånskan - 14 timmar sedan

Kommunen blir granskad efter anmälan

Sjöbo Arbetsmiljöverket meddelar nu att de kommer att genomföra en inspektion i Sjöbo med anledning av den anmälan som gjorts om allvarliga risker för skolpersonalens hälsa.Skånskan berättade i tisdagens tidning att huvudskyddsombudet för Lärarnas Riksförbund i Sjöbo, Fredrik Andersson, har anmält kommunen till Arbetsmiljöverket. Han anser att de ansvariga politikerna först måste riskbedöma om budgetbesluten för skolan går att verkställa utan att bryta mot arbetsmiljöreglerna.

Skånskan - 14 timmar sedan

Skurup kommunala AB söker en ny ledare

Skurup Bolaget Skurup kommunala AB söker ny vd. Jane Bergman har sagt upp sig.
Hon stannar kvar till och med januari nästa år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.