Skånskan > Nyheter

Friday, 20 September, 10:12

Skånskan - 11 sep 19 kl. 18:00

Veterantraktorer plöjer loss igenmarieholm Andra lördagen i september är ett viktigt datum att lägga på minnet för den som gillar gamla traktorer.Då går nämligen ”Remmarlövs leklördag” traditonsenligt av stapeln, så även i år.
Lördag den 14 september samlas ett 30-tal inbjudna traktorägare med sina veterantraktorer för att plöja åkern.
– Publiken kommer att få se veterantraktorer från 1930, -40 och 50-talen i faktiskt arbete, säger Gunnar Bengtsson som är med och arrangerar det hela. Ett par hundra personer brukar komma och titta.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Andra, Remmarlövs, Gunnar Bengtsson, Inga-Lill, Per-Inge Pålssons, Håstenslöv, Marieholm, Bengtsson, Ford Högund, Ferguson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Veterantraktorer, plöjer, loss, igen
DalaDemokraten - 25 sep 14 kl. 20:46

Veterantraktorer plöjer fram

Han talar om veterantraktorerna som på lördag klockan 10 samlas på Storåkern mellan Rönnäsbyarna i östra Leksand..

Dalarnas tidningar - 25 sep 14 kl. 20:46

Veterantraktorer plöjer fram

Han talar om veterantraktorerna som på lördag klockan 10 samlas på Storåkern mellan Rönnäsbyarna i östra Leksand..

YLE - 19 jul 13 kl. 12:58

Veterantraktorer visas upp i Övermalax

Vill man se en Zetor 25 A eller en landmotor från 1918 ska man ta sig till Heljobacken i Övermalax på lördag. Spela upp klipp på Arenan Det är föreningen Malax veterantraktor som ställer ut traktorer, mopeder, lastbilar och andra gamla maskiner. Håkan Stenfors är ordförande för föreningen Malax veterantraktor.

Skånskan - 16 aug 18 kl. 14:06

Veteranfordonen intar Svedala igen

SVEDALA
Den åttonde upplagan av Svedalas Motor- och veterandag närmar sig.
Planeringen har varit igång i ett år för att åter igen fylla centrala Svedala med motorcyklar, mopeder, bilar och i år även veterantraktorer. I samarbete med Svedala kommun och Svedala handel kommer Stortorget med kringliggande gator den 25 augusti att fyllas med fordon av äldre slag.

Helsingborgs Dagblad - 18 okt 17 kl. 08:00

Veteraner höstplöjer på Segragymnasiet i Gångvad

Ett 30-tal veterantraktorer på startlinjen 21 oktober..

Skånskan - 22 maj 18 kl. 19:30

Traktorträffen flyttar hem igen

EGGELSTAD Efter några år på marknadsplatsen i Sjöbo återvänder nu Eggelstadträffen till platsen där allting startade – Eggelstad.Och det är rätt plats, tycker Roland Persson, arrangör tillsammans med Per Lindqvist och Mikael Nilsson. Eggelstadträffen handlar ju framför allt om traktorer, traktorer modell äldre.

YA - 16 maj 19 kl. 00:01

Veterantraktorer får sällskap av bakluckeloppis

Det är dags för Eggelstadsträffen igen och i år är det flera nyheter. Bland annat blir det bakluckelopppis..

Barometern - 18 maj 19 kl. 18:44

Ölands motordag höll inte igen

Borgholm var packat med folk när Ölands motordag drog igång. Där fanns lastbilar, veterantraktorer, flyguppvisningar, postrodd och självklart veteranbilar. Allt för motorfantasten.

YA - 17 maj 17 kl. 00:01

Veterantraktorer cruisar igen

Hundratals veterantraktor väntas puttra genom norra Färs på Kristi himmelsfärdsdag..

Skånskan - 14 jul 19 kl. 10:17

Familjedag med veteraner

Billinge Under lördagen bjöd Onsjö härads hembygdsförening in till familjedag i 101-åriga Gamlegårds museum i Billinge. Många var de vuxna som njöt av tillvaron, men mest av allt trivdes barnen.Hörbyfamiljen Tillkvist följer efter minstingen Clemens som med en ballong i hand tar sikte på veterantraktorerna som står uppställda.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Staffanstorpskvinna allvarligt skadad vid påkörning

SVEDALA En kvinna hemmahörande i Staffanstorp skadades allvarligt på Börringevägen efter att ha körts på av en personbil på torsdagskvällen.
Den 77-åriga föraren är nu misstänkt för vållande till olyckan.Klockan var 18.

Skånskan - 15 minuter sedan

Hus på 200 kvadratmeter sålt i Höör

Höör Stefan Karol Chlopecki och Philippa Ekstam, båda 33 år, har köpt huset på adressen Kärleksstigen 5 i Höör av säljaren Ingert Britt-Mari Nilsson och Jan Erik Kent Nilsson. Köpesumman blev 3 375 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i augusti 2019. Husets byggår är 1980 och det har en boyta på 200 kvadratmeter.

Skånskan - 1 timme sedan

Hus på 92 kvadratmeter från 1968 sålt i Kungshult, Eslöv

Eslöv Ida Thomsen, 40, och Daniel Westgren, 43, är nya ägare till fastigheten på Gamla Vägen 17 i Kungshult, Eslöv. Huset byggdes 1968 och har en boyta på 92 kvadratmeter. Säljare är Sara Elisabeth Mårtensson och Dan Alex Henrik Mårtensson.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bilbrand i parkeringshus

En bil totalförstördes och flera fick skador i samband med en bilbrand i ett parkeringshus natten till fredagen. Strax efter midnatt larmades polis och räddningstjänst till ett parkeringshus på Bennets väg med anledning av en bilbrand.
På plats konstateras att en bil är utbränd och andra bilar som fått skador i samband med branden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sprängde bil i Lund

Lund En bil sprängdes i stadesdelen Gunnesbo i nordvästra Lund natten till fredag.Klockan halv fem på fredag morgon inkommer samtal från flera uppringare som har hört en kraftig smäll i området. Polisen rycker snabbt ut till platsen och kan konstatera att en bil har sprängts.

Skånskan - 3 timmar sedan

Tågstopp efter elfel

Malmö/Lund På grund av ett elfel i Arlöv ställs samtliga tågresor mellan Malmö och Lund in på fredagsmorgonen.
Tågstoppet varar, enligt nuvarande prognos, åtminstone till klockan 08.Trafikverket utlyste tågstoppet strax efter klockan 05, när strömfelet i Arlöv upptäcktes.

Skånskan - 4 timmar sedan

Skånska regissörer gästar Nordisk Panorama

Kulturredaktionen ställer fyra frågor till två skånska regissörer, Ida Persson Lännerberg och John Skoog, som medverkar under under kort- och dokumentärfilmfestivalen Nordisk Panorama som pågår i Malmö 19-24 september.På vilket sätt medverkar ni under Nordisk Panorama? Ida Persson Lännerberg: – Min dokumentär Lindy the Return of Little Light visas söndagen 22 september och måndagen 23 september på Spegeln och jag kommer att vara på plats för en Q & A.

Skånskan - 13 timmar sedan

Tennisklubben har till sist fått en egen hall

Södra Sandby Sedan slutet av 1960-talet har Södra Sandby Tennisklubb (SSTK) funnits. Men byn har inte haft någon tennishall.
Förrän nu.

Skånskan - 14 timmar sedan

Kommunen blir granskad efter anmälan

Sjöbo Arbetsmiljöverket meddelar nu att de kommer att genomföra en inspektion i Sjöbo med anledning av den anmälan som gjorts om allvarliga risker för skolpersonalens hälsa.Skånskan berättade i tisdagens tidning att huvudskyddsombudet för Lärarnas Riksförbund i Sjöbo, Fredrik Andersson, har anmält kommunen till Arbetsmiljöverket. Han anser att de ansvariga politikerna först måste riskbedöma om budgetbesluten för skolan går att verkställa utan att bryta mot arbetsmiljöreglerna.

Skånskan - 14 timmar sedan

Skurup kommunala AB söker en ny ledare

Skurup Bolaget Skurup kommunala AB söker ny vd. Jane Bergman har sagt upp sig.
Hon stannar kvar till och med januari nästa år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.