Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 17 September, 00:10

Världen Idag - 11 sep 19 kl. 18:00

25 riksdagsledamöter gjorde besök i AuschwitzI månadsskiftet augusti/september besökte 25 riksdagsledamöter Auschwitz tillsammans med Max Safir, 94, som själv överlevde Förintelsen. Vid skorstenen av den barack där Max Safir bodde berättade han för de svenska riksdagsledamöterna om sina upplevelser..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Auschwitz, Max Safir, Förintelsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 25 riksdagsledamötergjorde , besöki , Auschwitz
Alliansfritt Sverige - 31 aug 12 kl. 08:07

Kristna högerns topporganisation sprider islamofobisk propaganda *uppdaterad*

Rätt sorts fundamentalism.
Enligt vissa.
Wikimedia CommonsFUNDAMENTALISM.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 10 minuter sedan

Överlåt konflikter till Gud

Det finns en egenskap som är väldigt mänsklig, och som sitter djupt rotad, och det är viljan att försvara sig. När man upplever sig felaktigt behandlad, missförstådd och kanske till och med falskt anklagad, ja, då vill man gå till försvar. Ibland med alla till buds stående medel.

Världen Idag - 10 minuter sedan

Vår tids ideologi blir brutalt avklädd i SVT

Minns du sången ”Det vackraste” med Cecilia Wennersten? 1995 fick den ett enormt genomslag som ett avbrott i det annars förytligade innehållet i Melodifestivalen. Det var en väldigt enkel och vardaglig text.

Världen Idag - 7 timmar sedan

20 000 marscherade för ofödda i Belfast

I Belfast marscherade nyligen över 20 000 människor i en tyst protest mot att Storbritanniens liberala abortlag ska införas även i Nordirland. Demonstranterna anser att Storbritanniens parlament kör över den lokala opinionen..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Islamister knyts till barnverksamheter

Misstänkta islamister med extrema åsikter kopplas till förskolor och familjedaghem. Det skriver Aftonbladet, som har gjort en kartläggning. – Horribelt, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Världen Idag - 11 timmar sedan

Islamister knyts till barnverksamhet

Misstänkta islamister med extrema åsikter kopplas till förskolor och familjedaghem. Det skriver Aftonbladet, som har gjort en kartläggning. – Horribelt, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Föreslår kannibalism för att rädda klimatet

Att börja äta människokött kan vara ett sätt att rädda klimatet. Det menar Magnus Söderlund, professor på Handelshögskolan i Stockholm. Vissa tabun gör det dock svårt för den som vill slå sig in i människoköttsbranschen, säger han..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Zlatan-staty reses i Malmö

Nu är det klart var och när statyn över Zlatan Ibrahimovic ska resas. Det blir vid Stadiontorget i Malmö den 8 oktober – med ”Ibra” på plats..

Världen Idag - Igår: 14:00

”När ensamheten är som värst kan jag bara gråta”

Ensamhet kan vara ett stort lidande. Det har en ung kristen kvinna, som Världen idag har talat med, fått erfara. – Det finns inget att se fram emot när man bara ska gå omkring i sina egna tankar, säger hon..

Världen Idag - Igår: 09:00

Jon Simma känner sig buren av Gud – även i svåra tider

Under större delen av sitt liv har Jon Simma, 20, levt med djupt självförakt och en känsla av utanförskap – något som lett till både depression och självmordstankar. Men Guds kärlek har gett honom viljan att leva, hopp om framtiden och styrkan att kämpa vidare..

Världen Idag - Igår: 09:00

Livelovsång från Nyhem när Pingst släpper ny singel

Med nya lovsången ”Våra ögon har sett Herren” – inspelad på sommarens Nyhemsvecka – ger Pingst ett första smakprov från tredje albumet i sin satsning på att ta fram nya lovsånger..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.