Expressen > Nyheter

Tuesday, 17 September, 12:23

Expressen - 11 sep 19 kl. 17:39

Försvarets vittne: Eric Torell hade inte ryggen mot polisernaDet dödande skottet mot 20-årige Eric Torell kom inte rakt bakifrån, utan snett från höger.Det hävdar den kriminaltekniske experten Sonny Björk, som vittnar för försvaret i den pågående rättegången.Och även om Torell hade haft ryggen mot poliserna betyder inte det att deras nödvärnsrätt upphört, enligt Sonny Björk.– Så länge han är vid medvetande och har ett vapen i händerna så är han potentiellt farlig..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Torell, Eric Torell, Sonny Björk

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvarets, vittne, Eric, Torellhade inte , ryggenmot , poliserna
Expressen - 11 sep 19 kl. 09:13

Försvarets vittnen ska höras om skotten mot Eric Torell

Rättegången mot poliserna som sköt Eric Torell 20, till döds fortsätter.  Nu ska försvarets vittnen höras om vad som hände natten den 2 augusti förra året..

Expressen - 04 aug 18 kl. 17:40

Vittne: Eric, 20, låg  skjuten i tio minuter

Eric Torell, 20, med Downs syndrom fick ligga skjuten på marken i mer än tio minuter innan ambulanspersonalen tilläts komma fram till honom.Det berättar ett vittne som säger att det var en insatsstyrka som slutligen gick fram till Eric – utrustade med sköldar.– Normalt är att man ger första hjälpen så fort det bedöms vara säkert, säger Ola Kronkvist, universitetslektor i polisvetenskap.

Sydsvenskan - 09 sep 19 kl. 06:40

I dag vittnar poliserna som sköt Eric Torell

Vad var det som hände morgonen den 2 augusti förra året, då 20-årige Eric Torell sköts till döds av polis? I dag ska de båda åtalade poliserna som sköt honom i ryggen få ge sin förklaring. Totalt avlossade polisen 25 skott mot Eric Torell, i tron att de.

Expressen - 09 okt 18 kl. 09:57

Polisens anmälan mot Eric Torell läggs ned

Eric Torell, 20, hade Downs syndrom och gick omkring med en leksakspistol när han sköts ihjäl av tre poliser.Direkt efter dödsskjutningen gjorde poliserna en anmälan där de pekade ut Torell för olaga hot.Nu har chefsåklagare Martin Tidén lagt ned hotutredningen..

SVT - 09 sep 19 kl. 09:03

I dag vittnar poliserna som sköt Eric Torell

Under måndagen fortsätter rättegången i fallet med 20-årige Eric Torell. Under måndagen ska två åtalade poliser som sköt Torell i ryggen ge sin förklaring. SVT Nyheter rapporterade direkt..

SR - 05 sep 19 kl. 17:16

Pappan om mötet med polisen innan Eric Torell sköts

Under torsdagen fortsatte rättegången om när 20-årige Eric Torell, som hade Downs syndrom, sköts ihjäl av polis i centrala Stockholm förra året. Under rättegången berättade Eric Torells pappa om hur han tidigt på morgonen, kort innan skjutningen ska inträffa, upptäcker att sonen gått hemifrån själv, och ger sig ut för att leta efter honom..

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 18 kl. 14:38

Många vill följa Eric Torell till sista vilan

Många människor har samlats till begravningsceremonin i centrala Stockholm för Eric Torell, den 20-årige man med Downs syndrom som sköts ihjäl av polis i början av augusti. Bänkraderna i Gustaf Vasa kyrka fylldes snabbt med hundratals deltagare, många s.

GöteborgsPosten - 24 aug 18 kl. 14:38

Många vill följa Eric Torell till sista vilan

Många människor har samlats till begravningsceremonin i centrala Stockholm för Eric Torell, den 20-årige man med Downs syndrom som sköts ihjäl av polis i början av augusti. Bänkraderna i Gustaf Vasa kyrka fylldes snabbt med hundratals deltagare, många sorgklädda och med blommor i händerna..

Blekinge Läns tidning - 24 aug 18 kl. 14:38

Många vill följa Eric Torell till sista vilan

Många människor har samlats till begravningsceremonin i centrala Stockholm för Eric Torell, den 20-årige man med Downs syndrom som sköts ihjäl av polis i början av augusti. Bänkraderna i Gustaf Vasa kyrka fylldes snabbt med hundratals deltagare, många sorgklädda och med blommor i händerna.(TT).

Barometern - 24 aug 18 kl. 14:38

Många vill följa Eric Torell till sista vilan

Många människor har samlats till begravningsceremonin i centrala Stockholm för Eric Torell, den 20-årige man med Downs syndrom som sköts ihjäl av polis i början av augusti. Bänkraderna i Gustaf Vasa kyrka fylldes snabbt med hundratals deltagare, många sorgklädda och med blommor i händerna.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Victorias och Daniels privata middag med Mary på slottet

På tisdagen inleddes det officiella programmet för kronprinsessan Victoria och prins Daniels besök i Danmark.Men redan på måndagskvällen träffade de kronprins Frederik och Mary på slottet för en privat middag.Drottning Margrethe var inte med – hon är inte ens i landet..

Expressen - 30 minuter sedan

Spåret efter skytten som attackerade Olsson Lilja

Två mystiska män på krogen i närheten av platsen där advokat Henrik Olsson Lilja sköts.Det är polisens spår i jakten på skytten, enligt Expressens uppgifter.Polisen tar uppgifterna på stort allvar: Flera förhör har hållits och hoppet är att männen fastnat på film..

Expressen - 1 timme sedan

Skånska slottet stänger – på grund av ovädret

De starka vindbyarna som drar in över Skåne ställer till det. Nu tvingas slottet Sofiero stänga för besökare. ”Vi har många stora träd i parken och vill inte att någon skadas”, skriver de på Instagram.

Expressen - 1 timme sedan

Bomb exploderar vid presidentens tal

Minst 14 personer har dött i en bomb i Parvanprovinsen i norra Afghanistan.President Ashraf Ghani hade bjudit in till torgmöte och ett stort antal personer befann sig på platsen..

Expressen - 2 timmar sedan

Bilen som Karolins mördare använde

Polisen är intresserad av alla iakttagelser av fordonet, så som var den har setts, var den har parkerats, var den har tankats, vem eller vilka som uppehållit sig vid den, om den har varit på verkstad för reparation eller däckbyte eller om den tvättats. Allt är av intresse.Det skriver Nils Norling vid Malmöpolisen i ett pressmeddelande..

Expressen - 2 timmar sedan

Göteborgs jubileumssatsning på bostäder havererar

Fram till jubileumsåret 2021 skulle Göteborgs stad bygga 7 000 nya bostäder. Men nu visar prognoserna på ett totalhaveri: mer än var fjärde bostad beräknas inte stå klar till 2021.– Självklart är det trist att det inte verkar bli så supertoppen som vi hade tänkt oss, säger Emmali Jansson, MP, andre vice ordförande i Fastighetsnämnden..

Expressen - 2 timmar sedan

Swedbank erkänner penningtvätt – banken lägger sig platt

Swedbanks styrelse med Göran Persson som ordförande lägger sig platt.Styrelsen har tvingats ge klartecken för polisen att förhöra den norske toppadvokaten Erling Grimstad. Samtidigt erkänner banken brister när det gäller att stoppa penningtvätt.

Expressen - 2 timmar sedan

Nu kan du köpa solceller på Ikea

Över hälften av alla svenska husägare funderar på att skaffa solceller, visar en undersökning från Kantar Sifo. Hindret har varit pris och låg kunskap. Det vill Ikea råda bot på när de under tisdagen erbjuder solenergisystem för villaägare..

Expressen - 2 timmar sedan

Kommunen agerar i Åmål – efter Expressens reportage

Åmåls kommun skickar räddningstjänst och miljöinspektörer till den hyresfastighet som Expressen rapporterade om i helgen.I järnvägshusen i Åmål bor hyresgästerna, främst nyanlända flyktingar från Syrien, i ren misär.Enligt värden är det hyresgästerna själva som ”förstör och är lata”.

Expressen - 2 timmar sedan

Här vräker snön ner i Värmland – rekordtidigt

Samtidigt som meteorologerna lovar sommarvärme till helgen – så vräker snön ner i Sysslebäck i Värmland.Dan Nordström vaknade upp till ett riktigt snöfall under tisdagsmorgonen.– Det vräkte ner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.