SR > Nyheter

Friday, 20 September, 10:18

SR - 11 sep 19 kl. 17:23

Experten: Förmågan att ta in information begränsad under stressUnder onsdagen fortsatte rättegången kring händelsen där 20-åriga Eric Torell blev skjuten av polis i centrala Stockholm i fjol. Under dagen hördes flera vittnen som kallats dit av försvaret. Bland annat en expert som pratade om hur människors förmåga att fatta rationella beslut påverkas av kraftig stress..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Eric Torell, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experten, Förmåganatt ta in , information, begränsadunder , stress
Dagensanalys.se - 06 maj 19 kl. 15:57

Experten: Så här ska du ladda din mobil

Brukar du också ladda din mobil över natten? Då gör du helt felt enligt experten Dominik Schulte. Alla batterier till smartphones har en begränsad livstid.

YA - 26 apr 17 kl. 14:48

Experten: Så påverkas varumärket Österlen

Björn Ranelids betydelse för varumärket Österlen är begränsad. Det menar varumärkesexperten Jacqueline Kothbauer..

PrivataAffärer - 02 okt 18 kl. 13:00

Experten: Småbolagen drar ifrån börsen igen

Börsens småbolagsindex har fortsatt att dra ifrån de större bolagen och har så här långt i år avkastat 20 procent inklusive utdelningar sedan årsskiftet. Det mer än dubbelt så bra mot Large Cap och gläder Björn Falkeblad, erfaren kapitalförvaltare och redaktör för analysbrevet Micro, som specialiserat sig på att leta oupptäckta stjärnor på smålistorna. De faktorer som ligger bakom att börsen satte fart på sensommaren tror han dessutom lovar gott för fortsättningen.

Alliansfritt Sverige - 20 sep 12 kl. 21:03

Calmfors sågar Borgs språkkupp

SÅGNING. Experten har inte varit nådiga med finansminister Anders Borgs prognoser och nu kommer förödande kritik från en av landets främsta experter på saker som rör statsbudgeten: Lars Calmfors. Calmfors skräder inte orden när han sågar Borgs språkkupp kring "reformutrymmet" längs med fotknölarna: Jag tycker det är ett språkligt missfoster att kalla det för reformutrymme.

DI - 03 okt 18 kl. 06:18

Konkurserna ökar – dina rättigheter om du drabbas

Konkurserna ökar, och fler bolag i flera olika branscher spås gå samma väg. Anställda har rätt till begränsad ersättning när arbetsgivaren inte längre kan betala lön. Experten reder ut vad du ska ha koll på..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Fler lärare jobbar kvar efter 65 år

Fler lärare jobbar efter pensionsåldern – dubbelt så många som för åtta år sedan..

SR - 1 timme sedan

Klimatet på agendan i hela världen i dag

I över 150 länder arrangeras i dag den tredje globala manifestationen för klimatet på ett år..

SR - 1 timme sedan

SD om pridetåg i Sölvesborg: Fantastisk utveckling

Efter flaggdebatten i Sölvesborg väntas ett pridetåg anordnas i staden. Vilket välkomnas av kommunalråd Louise Erixon, Sverigedemokraterna..

SR - 2 timmar sedan

Flera skjutna i Washington – en död

I USA:s huvudstad Washington har ett antal människor träffats av skott i stadsdelen Columbia Heights, rapporterar lokala medier..

SR - 2 timmar sedan

Gamla inspelningar av Cash och Dylan släpps

Under 60-talet gjorde Bob Dylan och Johnny Cash flera inspelningar tillsammans. Senare i år kommer de få se ljuset..

SR - 3 timmar sedan

JO-granskning: Flera misstag i utredningar mot poliser

För första gången har Särskilda åklagarkammaren, som bland annat utreder poliser för brott, granskats av Justitieombudsmannen, JO. Generellt sköts verksamheten bra, konstaterar JO - men inspektionen har även visat att flera misstänkta brott begångna av poliser inte utretts ordentligt..

SR - 4 timmar sedan

Explosion i Lund — bombskydd på väg

En bil har sprängts i ett ytterområde i Lund. Enligt polisen har platsen spärrats av i avvaktan på att nationella bombskyddet ska säkra platsen. Förhör har hållits med personer men ingen är gripen..

SR - 6 timmar sedan

Jordartsmetaller återvinns och återanvänds inte i dag

Utvinningen av jordartsmetaller som används i allt större utsträckning av bil och elektronikindustrin skapar stora miljöproblem. Men trots att brytningen av nya metaller leder till stora miljöproblem återvinns och återanvänds i princip inget alls av jordartsmetallerna i dag..

SR - 6 timmar sedan

Chefer ser stort behov av digital socialtjänst

Socialchefer vill använda mer digital teknik inom socialtjänsten, enligt en ny enkät från fackförbundet Vision. Men forskning visar att pressen på att modernisera snabbt gör att kommuner utan tydliga mål köper in teknik som egentligen kanske inte används..

SR - 5 timmar sedan

Talibanerna trappar upp attacker inför presidentvalet

Med drygt en vecka kvar till presidentvalet skakas Afghanistan nästan dagligen av självmordsattacker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.