SR > Nyheter

Friday, 20 September, 10:18

SR - 11 sep 19 kl. 17:24

Största utvisningen till Afghanistan genomförd50 personer har utvisats från Sverige till Afghanistan med ett specialchartrat flygplan. Enligt polisen är det den hittills största enskilda utvisningen av det här slaget..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Afghanistan, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Största utvisningentill , Afghanistan, genomförd
SR - 20 okt 18 kl. 07:57

Stort säkerhetspådrag när valet i Afghanistan genomförs

I Afghanistan genomförs idag det mycket försenade valet till landets parlament. Det är det tredje parlamentsvalet som genomförs i landet sedan talibanernas fall 2001..

BT - 14 nov 13 kl. 11:05

Stoppa utvisningarna till Afghanistan

Afghaner som sökt skydd i Sverige utvisas med tvång trots att säkerhetsläget förvärras, påtalar Flyktinggruppernas riksråd. Polisen hämtar nu in ungdomar och andra afghaner för att genomföra ännu en gruppdeportation. Många experter befarar att den interna konflikten kommer att intensifieras i Afghanistan då de utländska trupperna lämnar landet 2014.

BT - 05 apr 14 kl. 14:46

Vallokalerna i Afghanistan stänger

Vallokalerna i Afghanistan har nu börjat stänga, men de som stod i kö vid stängningstid får rösta, rapporterar afghanska medier. 211 vallokaler har under dagen tvingats stänga av säkerhetsskäl och i flera områden tog valsedlar och valmaterial slut. - I nuläget vet vi inte hur många som har röstat, säger chefen för valkommissionen i Afghanistan, IEC, enligt afghanska Tolo News.

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 00:34

Journalist kastas ut ur Afghanistan


Afghanistan har beordrat en journalist från New York Times att lämna landet inom 24 timmar. Orsaken är missnöje med en artikel där reportern Matthew Rosenberg erfar att ministrar och regeringstjänstemän överväger att "ta makten" och bilda en övergångsregering, om inte dödläget efter presidentvalet bryts.Enligt riksåklagaren strider artikeln mot landets intressen.

BT - 21 aug 14 kl. 00:34

Journalist kastas ut ur Afghanistan

Afghanistan har beordrat en journalist från New York Times att lämna landet inom 24 timmar. Orsaken är missnöje med en artikel där reportern Matthew Rosenberg erfar att ministrar och regeringstjänstemän överväger att "ta makten" och bilda en övergångsregering, om inte dödläget efter presidentvalet bryts. Enligt riksåklagaren strider artikeln mot landets intressen.

Cornucopia - 07 feb 16 kl. 14:27

Afghanistan tar inte emot utvisade - alla afghaner får stanna i Sverige tills vidare

Afghanistan tar inte längre emot sina medborgare som utvisats från Sverige. Det betyder i praktiken att alla asylsökande som fått avslag lugnt kan stanna kvar i Sverige, då Nationella Transportenheten (NTE) inte kan avvisa dem till sitt hemland. Man har rent av fått flyga hem utvisade igen och släppa dem fria i Sverige.

SR - 11 dec 17 kl. 22:15

Tumult vid demonstration mot utvisning till Afghanistan

Ett 70-tal personer demonstrerade under måndagen utanför Migrationsverkets förvar i Åstorp mot utvisningen av en grupp unga till Afghanistan. Vid 20-tiden lämnade bussen med de unga som ska utvisas förvaret, varpå tumult utbröt under en kort stund..

Expressen - 19 nov 18 kl. 20:59

Tumult vid massutvisning till Afghanistan

Ett hundratal aktivister samlades vid förvaret i Märsta i ett försök att stoppa utvisningen av ett 50-tal personer till Afghanistan.Tumult utbröt när ett flertal demonstranter bröt polisens avspärrningar på måndagskvällen.– Vi vill att de ska känna att de inte är ensamma, säger Emrika Larsson, en av demonstranterna..

YLE - 08 sep 17 kl. 13:53

Utvisningen av afghanfamiljen: En del vill att polisen ska visa mänsklighet - andra chockade av motstånd mot polis

Debatten är hetsig efter att polisen med våld hämtade en afghansk familj från en flyktingförläggning i Jyväskylä. I Obs debatt säger riksdagsledamoten Wille Rydman säger att det är chockerande att det finns sådana mänskor som inte kan acceptera lagliga beslut, medan flyktingaktivisten Nytte Ekman konstaterar att det handlar om levande människor. Inte om bord eller stolar.

Kristianstadsbladet - 29 jun 13 kl. 14:12

Cameron oväntat i Afghanistan


Storbritanniens premiärminister David Cameron gjorde ett överraskningsbesök i Afghanistan på lördagen. Förutom att hälsa på brittiska soldater på Camp Bastion i regionen Helmand i söder hoppades Cameron tina upp relationerna med talibanerna och bana väg för framtida fredssamtal med dem.De brittiska soldaterna ingår i den Nato-styrka som ska ha lämnat Afghanistan i slutet av nästa år.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Fler lärare jobbar kvar efter 65 år

Fler lärare jobbar efter pensionsåldern – dubbelt så många som för åtta år sedan..

SR - 1 timme sedan

Klimatet på agendan i hela världen i dag

I över 150 länder arrangeras i dag den tredje globala manifestationen för klimatet på ett år..

SR - 1 timme sedan

SD om pridetåg i Sölvesborg: Fantastisk utveckling

Efter flaggdebatten i Sölvesborg väntas ett pridetåg anordnas i staden. Vilket välkomnas av kommunalråd Louise Erixon, Sverigedemokraterna..

SR - 2 timmar sedan

Flera skjutna i Washington – en död

I USA:s huvudstad Washington har ett antal människor träffats av skott i stadsdelen Columbia Heights, rapporterar lokala medier..

SR - 2 timmar sedan

Gamla inspelningar av Cash och Dylan släpps

Under 60-talet gjorde Bob Dylan och Johnny Cash flera inspelningar tillsammans. Senare i år kommer de få se ljuset..

SR - 3 timmar sedan

JO-granskning: Flera misstag i utredningar mot poliser

För första gången har Särskilda åklagarkammaren, som bland annat utreder poliser för brott, granskats av Justitieombudsmannen, JO. Generellt sköts verksamheten bra, konstaterar JO - men inspektionen har även visat att flera misstänkta brott begångna av poliser inte utretts ordentligt..

SR - 4 timmar sedan

Explosion i Lund — bombskydd på väg

En bil har sprängts i ett ytterområde i Lund. Enligt polisen har platsen spärrats av i avvaktan på att nationella bombskyddet ska säkra platsen. Förhör har hållits med personer men ingen är gripen..

SR - 6 timmar sedan

Jordartsmetaller återvinns och återanvänds inte i dag

Utvinningen av jordartsmetaller som används i allt större utsträckning av bil och elektronikindustrin skapar stora miljöproblem. Men trots att brytningen av nya metaller leder till stora miljöproblem återvinns och återanvänds i princip inget alls av jordartsmetallerna i dag..

SR - 6 timmar sedan

Chefer ser stort behov av digital socialtjänst

Socialchefer vill använda mer digital teknik inom socialtjänsten, enligt en ny enkät från fackförbundet Vision. Men forskning visar att pressen på att modernisera snabbt gör att kommuner utan tydliga mål köper in teknik som egentligen kanske inte används..

SR - 5 timmar sedan

Talibanerna trappar upp attacker inför presidentvalet

Med drygt en vecka kvar till presidentvalet skakas Afghanistan nästan dagligen av självmordsattacker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.