Expressen > Nyheter

Saturday, 21 September, 23:25

Expressen - 11 sep 19 kl. 17:23

Resterna av stormen Dorian drar in över VästsverigeEfter tisdagens kraftiga skyfall och översvämningsproblematik återvänder det ruskiga vädret till Västkusten under kvällen, då resterna från den tropiska stormen Dorian drar in.– Det blir rejält blött, men det är inget emot i går, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Dorian, Västsverige, Västkusten, Johan Groth, Storm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Resternaav , stormen, Doriandrar in över , Västsverige
BT - 18 timmar sedan

50 år efter stormen växer skogarna igen

För flera skogsägare som upplevde septemberstormen 1969 delades livet upp i ett innan och ett efter. I morgon är det 50 år sedan orkanen drabbade Västsverige. Karl-Åke Lagerqvist var 25 år när stormen härjade i hans skogar utanför Örsås..

GöteborgsPosten - 27 jan 16 kl. 17:37

Lamslog New York - stormen Jonas nådde Västsverige på onsdagen

Resterna av stormen Jonas, som lamslog New York och Washington i helgen, nåddeVästsverige på onsdagskvällen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning..

Expressen - 13 feb 14 kl. 13:11

Englandsvädret drar in över Västsverige

GÖTEBORG. Efter att ha lamslagit Storbritannien har nu resterna av stormen Darwin dragit in över Västsverige. Till helgen kommer ett nytt ruskväder med hårda vindar.

GöteborgsPosten - 27 jan 16 kl. 17:37

Lamslog New York - nu är stormen Jonas här

Resterna av stormen Jonas, som lamslog New York och Washington i helgen, når Västsverige på onsdagskvällen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning..

GT - 15 jan 15 kl. 15:00

SMHI klass 1-varnar för stormen Rachel

GÖTEBORG. Ett ruskväder har dragit in över Västsverige med vindar upp till 24 meter per sekund och kraftigt snöblandat regn och på vissa håll kraftigt snöoväder. SMHI har nu utfärdat flera klass 1-varningar över hela Västsverige.

BT - 28 okt 13 kl. 13:41

Stormen: Alla tåg i syd ställs in

Ovädret Simone är på väg mot Sverige och SMHI utvidgar klass 3-varningen till stora delar av västra och södra Sverige. Nu stoppas all passagerartrafik med tåg i södra Sverige. I Storbritannien, där stormen kallas St Jude, har flera människor dödats och hus raserats av blåsten.

Cornucopia - 28 okt 13 kl. 14:00

Öppen stormtråd - stormen Simone

Jag lämnar en öppen stormtråd här, eftersom jag inte är säker på hur länge jag har kvar ström och bredband. Nödström finns förstås för datorutrustningen och jag springa med kryckor (sk mobilt "bredband" - GSM/EDGE är enda täckningen jag har i hemmet) även om allt bryts. Men för säkerhets skull lämnar jag den här tråden, skriven i förväg.

GT - 07 dec 13 kl. 09:57

Stormen lämnade Västsverige i kaos

GÖTEBORG. Stormen Sven lämnade Västsverige i kaos. Spårvagnar krockade, bilister satt timtal i köer och träd blåste ner.

GT - 29 nov 15 kl. 21:48

Stormen Gorm blixtrar över Västsverige

Det är stormen Gorm som blixtrar och dundrar över Västsverige på söndagskvällen. – Räkna med åskskurar och hårda vindar under hela natten, säger Camilla Albertsen, meteorolog vid väderinstitutet Storm..

Expressen - 30 nov 15 kl. 07:26

Stormen Gorm slog hårt mot Västsverige

Stormen Gorm som slog in med full kraft över Sverige under natten mot måndagen ställer även till det i Västsverige.Inställda tåg, översvämningar och inställd färjetrafik påverkar morgontrafiken.Just nu är det långa köer och nästan stopp i trafiken på Hisingen efter en översvämning..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

M: Utred om staten ska ta över ansvar för vården

”Vi vill nu se över hur svensk hälso- och sjukvård ska styras och fungera. Inför höstens partistämma föreslår vi bland annat att det utreds om staten ska ta över delar av ansvaret för hälso- och sjukvården för att få ökad jämlik vård”, skriver Moderaterna med partiledaren Ulf Kristersson i spetsen..

Expressen - 1 timme sedan

Tre personer skadade i rondellkrock

Tre personer skadades på lördagskvällen när en bil krockade med ett räcke strax öster om Markaryd, uppger polisen..

Expressen - 1 timme sedan

Polischefens hårda kritik efter politikernas fiasko

Mats Karlsson, en av de tunga polischeferna i Region syd, är hård i sin kritik mot politikerna efter sammanbrottet i förhandlingarna om åtgärder mot gängvåldet.– Det krävs mer skjutningar och sprängningar och offer för att få politiker att kunna enas om åtgärder verkar det som, skriver han på Twitter..

Expressen - 1 timme sedan

Kris för luciatåget – ingen vill ställa upp

Årets luciatåg i Trelleborg måste kanske ställas in.Orsaken är lika enkel som tråkig: Ingen kandidat har anmält sig till tåget.– Tyvärr tror jag det är lite på utdöende, säger luciageneralen Katarina Euström..

Expressen - 2 timmar sedan

Familjen mitt i jordbävningen: ”Kändes som att allt skulle rasa”

En kraftig jordbävning har skakat Albanien. Niklas Dannberg från Karlstad, som är på semester med sin familj, kände hur marken plötsligt började skaka. – Det kändes som att allt skulle rasa runtomkring oss, säger han.

Expressen - 2 timmar sedan

Svensk sexbrottsling vädjar från USA – vill komma hem

En västsvensk kvinna avtjänar just nu ett 27-årigt fängelsestraff i USA för sexbrott mot minderårig.Nu vädjar hon till regeringen om att få bli förflyttad hem till Sverige – och beskriver i ett brev hur förhållandena i amerikanskt fängelse ser ut.”Hälsovården här är verkligen bedrövlig”, skriver hon..

Expressen - 2 timmar sedan

Sofias lata dag med vännerna efter bröllopet

Prinsessan Sofia fortsätter att njuta av vistelsen på Capri.I fredags bröllopet där vännen från New York-tiden, Carolina Pihl, gifte sig med Gunnar Eliassen.Och på lördagen åt Sofia lunch i hamnen – medan solen värmde – tillsammans med nära vänner från bröllopsfesten..

Expressen - 2 timmar sedan

Brand i flerfamiljshus – rökdykare på plats

En lägenhetsbrand rasar i Bromma. – Det brinner högst upp i fastigheten och rökdykare har skickats in, säger Martin Sköld vid Storstockholms brandförsvar, till Aftonbladet. .

Expressen - 3 timmar sedan

Bilist voltade – tog 40 minuter att klippa loss föraren

En bilist körde på lördagskvällen av Lidingövägen vid brofästet vid Ropsten i Stockholm – och voltade.– Det tog räddningstjänsten 40 minuter att klippa loss föraren, säger Eva vid polisen i Stockholm. .

Expressen - 3 timmar sedan

Smäll för Löfven – får minskat förtroende

Förtroendet minskar för statsminister Stefan Löfven och flera av hans ministrar – det visar en opinionsmätning från Novus, skriver SVT.Samtidigt ökar förtroendet för civilminister Ardalan Shekarabi, som pekats ut som Löfvens efterträdare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.