Skånskan > Opinion

Sunday, 22 September, 06:22

Skånskan - 11 sep 19 kl. 17:07

Blandar fakta med minnenKävlinge På onsdagen startade en studiecirkel om Kävlinges historia på Träffpunkt Billingshäll.
Åtta gånger kommer gruppen att träffas och prata om Kävlinge från 1800-talet till idag.Nils-Erik Winther tog sig på onsdagen an en grupp historieintresserade personer som vill lära sig mer om Kävlinge.
Onsdagen var studiecirkelns första träff och då skummade de igen delar av Kävlinges historia och några speciella händelser. De kommande sju gångerna kommer gruppen att diskutera och lära sig mer om Kävlinge från 1800-talet och fram till dagens kommun.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
, Kävlinges, Träffpunkt Billingshäll, Kävlinge, Erik Winther, Lund, Nils-Erik Winther, Harjagers Härads Fornminnes, Hembygdsförening, Anders Ödman, Ragnar Hellborg, Sockerbruket, Kävlingeåns, Gertrud Axelsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blandar, faktamed , minnen
BT - 30 jan 19 kl. 06:56

En virtual reality-resa mellan fakta och fiktion

En virtual reality-upplevelse som blandar fakta och fiktion. Den italienska filmkonstnären Sara Tirellis skapelse ”Medusa” som ska visas på Borås Konstmuseum är en kommentar till Europas kris. .

Helsingborgs Dagblad - 24 apr 17 kl. 13:00

Helsingborgs nya sajt blandar fakta med ”höftningar”

Siffrorna är inte "huggna i sten", utan handlar om att ”ge en känsla”, enligt projektledaren..

Cornucopia - 02 feb 17 kl. 06:55

Fakta: Sju ryska fartyg i Karlshamns hamn under hela 2016

Det cirkulerar i media en del alternativa fakta om Karlshamns Hamn, rysk fartygstrafik och olja. I detta inlägg hittar ni verkliga fakta från Sjöfartsverket, som visar att totalt anlöpte sju olika ryska fartyg hamnen under 2016. Ingen av dem lossade eller lastade olja.

Cornucopia - 20 jun 15 kl. 16:04

Fakta vs anekdoter: Medellivslängd och dödsfall

Ständigt stöter man i olika sammanhang på människor som baserar sin verklighetsuppfattning på anekdoter istället för fakta. Man blandar helt enkelt ihop begreppet generellt, som beskriver verkligheten som helhet, med begreppet individuellt, som handlar om enskilda anekdoter. En utmärkt illustration av detta är att titta på medellivslängden och dödsfallsdata, där det vanligaste utfallet är att inte bli medellivslängden gammal.

Vimmerby Tidning - 07 jul 11 kl. 08:27

En eftermiddag fylld av minnen

Minnen, fakta och berättelser spreds i Bjärkstugan i tisdags. Mycket folk kom för att ta del av en gemytlig kväll..

Nyan - 22 okt 18 kl. 19:03

Jens Harberg ger ut minnen om jakt och skärgård

Landskapets tidigare jaktvårdskonsulent Jens Harberg ger i höst ut en bok som sammanställer fakta och funderingar från hans aktiva år. Boken ”Fakta och funderingar om livet bland jägare och skärgårdsbor” handlar exakt om det som titeln säger. Det menar Jens Harberg som presenterade sin bok under den åländska bokmässan.

Nya Wermlands Tidningen - 05 mar 16 kl. 06:00

Grafik med minnen och fantasi

Ny utställning på museet Kvarnen – grafiker från Onsala blandar barndomsminnen med fantasi och skapar en värld där det är spännande att kliva in..

Hela Gotland - 21 jan 18 kl. 08:00

Blandar ihop, glömmer bort – och får ro

Det finns så mycket nostalgi, så mycket vemod, så många minnen..

Nya Wermlands Tidningen - 25 aug 16 kl. 06:02

Blandar ihop begreppen och undviker att svara

Det är viktigt att få med alla fakta om man ska få en klar bild över det ekonomiska läget, skriver Kent Norman..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

11 fakta som förklarar terrordådet i Kenya

1. Under torsdagen stormade beväpnade män universitetet Garissa University College i östra Kenya. Då ska cirka 815 studenter ha befunnit sig på området.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 9 timmar sedan

Ny poäng för Limhamn Bunkeflo

FOTBOLL Damallsvenska Limhamn Bunkeflo plockade poäng för femte matchen i rad då det blev 2-2 hemma mot Kristianstads DFF.
Nu har man tre poäng till Djurgårdens IF under nedflyttningsstrecket.Elisa Lang Nilsson gjorde LB07:s 1-1-mål och 2-2 satte Nathalie Hoff Persson på en straff.

Skånskan - 9 timmar sedan

”I dag spelar vi som ett lag”

Ishockey Efter två förluster kom till slut en förlösande seger för Redhawks i SHL.
– I dag spelar vi som ett lag, där alla sliter för varandra, säger lagkapten Fredrik Händemark.Malmökaptenen bidrog starkt till den solklara hemmasegern med 4-1 mot Luleå genom att ligga bakom både Frederik Storm och Lars Bryggmans mål i den andra perioden.

Skånskan - 11 timmar sedan

Gummibrand på Jägersro

Malmö En brand uppstod vid Jägersro i Malmö på lördag kväll.Larmet inkommer klockan 18 36. Det rör sig om gummi som brinner på Djurhagesgatan i Jägersro, Malmö.

Skånskan - 12 timmar sedan

Sambaparad genom centrum

LUND Trots sin ringa ålder har treårige Shawn Olsson redan hunnit med flera framträdanden med dansskolan New York dance. På lördagen charmade han alla när han var med i sambaparaden längs med Lilla Fiskaregatan.Sambatåget startade vid Bantorget och gick fram till Stortorget.

Skånskan - 13 timmar sedan

Bussbrand i Kävlinge

Kävlinge Ett larm om en brinnande buss i centrala Kävlinge inkom på lördagseftermiddagen.Larmet inkommer klockan 16 00. En uppringare har angett för larmcentralen att en buss står i brand i korsningen mellan Västergatan och Slöjdgatan i centrala Kävlinge.

Skånskan - 13 timmar sedan

Snål sportkombi med diesel

MOTOR Mer digital och delvis självkörande tack vare en rad nya smarta assistanssystem. Den uppdaterade Volkswagen Passat med dieselmotor har ett riktigt bra pris och är en självklar favorit bland tjänstebilsförarna. Men en ny skattehöjning väntar runt hörnet.

Skånskan - 15 timmar sedan

Regeringen håller pressträff om samtalen

inrikes Under lördagseftermiddagen meddelade M och KD att man drar sig ur samtalen om hur gängkriminaliteten ska lösas.Regeringen har utlyst en pressträff till klockan 14:45. Texten uppdateras.

Skånskan - 15 timmar sedan

145 kvadratmeter stort radhus i Höör sålt till nya ägare

Höör Oscar och Fanny Larsson, 27 och 24 år, tidigare boende på Arkitektgatan 6 i Höör har köpt radhuset på Arkitektgatan 6 i Höör av säljaren Fredrik Lindstedt och Peter Jörgen Jönsson. Köpesumman blev 1 680 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i augusti 2019. Husets byggår är 1975 och det har en boyta på 145 kvadratmeter.

Skånskan - 16 timmar sedan

Mörk men kul absurdism

RECENSION Minnesstund av Alejandro Leiva Wenger är en pjäs som rymmer såväl mörk humor som djup tragik. Kombinationen resulterar i tragikomik som ställer höga krav på regissör och skådespelare för att få rätt balans i framförandet.Minnesstund av Alejandro Leiva Wenger.

Skånskan - 16 timmar sedan

Sverige modernt enligt turisterna

RESOR Vackert. Äkta. Unik natur.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.