Skånskan > Nyheter

Friday, 20 September, 09:28

Skånskan - 11 sep 19 kl. 16:45

Frågan om höghus i byarna splittraröster Hur höga hus ska tillåtas i Lunds östra tätorter?
Kommunens politiker har här lite olika syn.
Saken aktualiseras under nästa möte i byggnadsnämnden, då beslut ska tas om granskning av en detaljplan för Idalaområdet i Veberöd.– Frågan är om inriktningsbeslutet ska ändras för att anpassa maxhöjden mer till omkringliggande bebyggelse. Idag är det fyra våningar som är aktuellt, men vi har inga andra fyravåningshus i Veberöd.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hur, Lunds, Idalaområdet, Veberöd, Klas Svanberg, Idalaskolan, Idalafältet, Svanberg, Dalby, Södra Sandby, Björn Abelson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fråganom , höghusi , byarna, splittrar
GöteborgsPosten - 19 jan 18 kl. 08:34

Diesel- och bensinfria gator - en fråga som splittrar politikerna

Frågan om miljözoner splittrar både de rödgröna och alliansen. Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Liberalerna vill införa zonerna i centrala Göteborg. Men Moderaterna och Socialdemokraterna är starkt emot.

GöteborgsPosten - 19 jan 18 kl. 08:34

Miljözoner i centrala Göteborg - en fråga som splittrar blocken

Frågan om miljözoner splittrar både de rödgröna och alliansen. Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Liberalerna vill införa zonerna i centrala Göteborg. Men Moderaterna och Socialdemokraterna är starkt emot.

DN - 19 aug 16 kl. 16:45

Tiggerifrågan skapar oenighet


Frågan om tiggeriförbud splittrar både regeringspartierna och oppositionen. Miljöpartiet avvisar alla tankar på ett förbud medan flera S-ministrar anser att det är en fråga som måste övervägas..

YLE - 21 jun 17 kl. 12:44

Samfälligheten motsätter sig nya höghus i Rosenkvarteret i Åbo

Planerna på att bygga två höghus i Rosenkvarteret i Åbo centrum stöter på patrull. Åbo och S:t Karins kyrkliga samfällighet planerar att besvära sig mot planen till Åbo förvaltningsdomstol. Samfälligheten äger två höghus bredvid Rosenkvarteret och nu är man rädd att planerna försämrar möjligheterna att leva och bo i höghusen.

YA - 10 aug 13 kl. 06:30

Nu ska det satsas på byarna

Foto: Sprisse Nilsson
Under flera år har det lagts tid och pengar på att utveckla Sjöbo tätort. I en ny satsning ska nu blickarna i stället riktas mot byarna och landsbygden. ?

YLE - 15 apr 16 kl. 10:18

Bristande framtidstro i byarna i Korsholm

Namninsamlingen för en folkomröstning om byskolorna i Korsholm har nu kommit igång. Initiativtagaren är orolig för byarnas framtid. En åsikt som återspeglas i den enkät som utfördes i kommunen i fjol.

Skånskan - 26 feb 19 kl. 18:00

Polisens närvaro i byarna ska betonas

Lund Kommunen tar nu initiativ till ett medborgarlöfte tillsammans med polisen om den polisiära närvaron i de östra kommundelarna.Frågan kom upp vid det senaste mötet med kommunstyrelsens arbetsutskott där flera ärenden med koppling till trygghet och säkerhet behandlades.
Bakgrunden till att arbetet nu intensifieras är bland annat det ovanligt stora antalet personrån i kommunen den senaste tiden.

YA - 06 okt 14 kl. 13:21

Grannar vill stoppa höghus vid Gjuteriet

Grannar på Gjuteriet vill inte ha höghus. Länsstyrelsen vill veta hur bullerproblemen ska lösas. Ystadbostäders planerade bostadsbygge på den gamla stenhuggeritomten väcker flera frågor.

SR - 11 jan 15 kl. 18:55

Ramberg: Frågan om Nato splittrar politiska partierna

Natofrågan splittrar de svenska partierna, oenigheten finns även inom de politiska blocken. Så analyserar Ekots inrikespolitiske kommentator, Tomas Ramberg, läget i den heta frågan som just nu diskuteras för fullt på Folk och försvar i Sälen..

SVT - 28 jun 18 kl. 06:13

Flyktingfrågan splittrar partierna – kommunala företrädare vill se generösare linje

Flyktingfrågan splittrar Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. På kommunal nivå vill flera företrädare för partierna ha en generösare flyktingpolitik än den moderpartiet förespråkar, visar SVT:s valkompass som lanseras i dag. Sedan förra valet har partierna svängt kraftigt i frågan..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Hus på 92 kvadratmeter från 1968 sålt i Kungshult, Eslöv

Eslöv Ida Thomsen, 40, och Daniel Westgren, 43, är nya ägare till fastigheten på Gamla Vägen 17 i Kungshult, Eslöv. Huset byggdes 1968 och har en boyta på 92 kvadratmeter. Säljare är Sara Elisabeth Mårtensson och Dan Alex Henrik Mårtensson.

Skånskan - 1 timme sedan

Bilbrand i parkeringshus

En bil totalförstördes och flera fick skador i samband med en bilbrand i ett parkeringshus natten till fredagen. Strax efter midnatt larmades polis och räddningstjänst till ett parkeringshus på Bennets väg med anledning av en bilbrand.
På plats konstateras att en bil är utbränd och andra bilar som fått skador i samband med branden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sprängde bil i Lund

Lund En bil sprängdes i stadesdelen Gunnesbo i nordvästra Lund natten till fredag.Klockan halv fem på fredag morgon inkommer samtal från flera uppringare som har hört en kraftig smäll i området. Polisen rycker snabbt ut till platsen och kan konstatera att en bil har sprängts.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tågstopp efter elfel

Malmö/Lund På grund av ett elfel i Arlöv ställs samtliga tågresor mellan Malmö och Lund in på fredagsmorgonen.
Tågstoppet varar, enligt nuvarande prognos, åtminstone till klockan 08.Trafikverket utlyste tågstoppet strax efter klockan 05, när strömfelet i Arlöv upptäcktes.

Skånskan - 3 timmar sedan

Skånska regissörer gästar Nordisk Panorama

Kulturredaktionen ställer fyra frågor till två skånska regissörer, Ida Persson Lännerberg och John Skoog, som medverkar under under kort- och dokumentärfilmfestivalen Nordisk Panorama som pågår i Malmö 19-24 september.På vilket sätt medverkar ni under Nordisk Panorama? Ida Persson Lännerberg: – Min dokumentär Lindy the Return of Little Light visas söndagen 22 september och måndagen 23 september på Spegeln och jag kommer att vara på plats för en Q & A.

Skånskan - 13 timmar sedan

Tennisklubben har till sist fått en egen hall

Södra Sandby Sedan slutet av 1960-talet har Södra Sandby Tennisklubb (SSTK) funnits. Men byn har inte haft någon tennishall.
Förrän nu.

Skånskan - 13 timmar sedan

Kommunen blir granskad efter anmälan

Sjöbo Arbetsmiljöverket meddelar nu att de kommer att genomföra en inspektion i Sjöbo med anledning av den anmälan som gjorts om allvarliga risker för skolpersonalens hälsa.Skånskan berättade i tisdagens tidning att huvudskyddsombudet för Lärarnas Riksförbund i Sjöbo, Fredrik Andersson, har anmält kommunen till Arbetsmiljöverket. Han anser att de ansvariga politikerna först måste riskbedöma om budgetbesluten för skolan går att verkställa utan att bryta mot arbetsmiljöreglerna.

Skånskan - 13 timmar sedan

Skurup kommunala AB söker en ny ledare

Skurup Bolaget Skurup kommunala AB söker ny vd. Jane Bergman har sagt upp sig.
Hon stannar kvar till och med januari nästa år.

Skånskan - 13 timmar sedan

En person påkörd i Svedala

Svedala Enligt inledande uppgifter ska personen ha blivit påkörd på Börringevägen.Polis och ambulans har åkt till platsen för kontroll. En person förs med ambulans till sjukhus med okända skador.

Skånskan - 14 timmar sedan

Peter Molanders sjunde para-EM

BORDTENNIS För Peter Molander från FIFH Malmö började hans sjunde para-EM på bästa tänkbara sätt.I första gruppmatchen i klass 6 besegrades Polen med 2-0 efter att Peter Molander och lagkompisen Michael Azulay visat vägen genom att vinna den inledande dubbeln med minst möjliga marginal, 3-2 i set och 11-9 i skilje.
– Den segern var viktig, som dubbeln alltid är i lag, konstaterar Peter och Michael glatt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.