Jönköpingsnytt > Nyheter

Tuesday, 17 September, 10:29

Jönköpingsnytt - 11 sep 19 kl. 16:22

Elever gjorde upp i solbilsraceVilken skola har gjort den bästa solbilen? På onsdagen gjorde elever från fyra gymnasieskolor upp i Jönköpings egna solbilsrace.
– Det har varit roligt men lite svårt, säger Klara Martinsson.
.
Läs mer på Jönköpingsnytt
Läs mer om:
Jönköpings, Klara Martinsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elevergjorde upp i , solbilsrace
Sydsvenskan - 03 okt 11 kl. 00:03

"Underskatta inte nyanlända elever"

Jag kom till Sverige som tolvåring 1981, och jag minns tydligt att förväntningarna på mig som "invandrarbarn" var så mycket lägre än på mina klasskompisar, skriver biträdande utbildningsminister Nyamko Sabuni (FP). Regeringen vill se ett förbättrat mottagande av nyanlända elever och avsätter 60 miljoner kronor till grundskolor i stadsdelar med omfattande utanförskap.
Ingen ska dömas till ett liv i utanförskap i klassrummet.

YLE - 19 okt 16 kl. 05:27

Allt fler elever behöver stödundervisning

Allt fler skolelever behöver stöd. Det har bland andra speciallärare Marina Swed-Roddis på Kristinestads högstadieskola noterat. Marina Swed-Roddis valdes nyligen till Årets speciallärare i Svenskfinland, bland annat för sin outtröttliga entusiasm och vilja till utveckling.

Ekonomistas - 30 dec 13 kl. 21:24

Gynnar en segregerad skola starka elever?

Även om det ofta hävdas att klyftorna i den svenska skolan ökar är detta inte något entydigt resultat. Både PISA- och TIMSS-undersökningarna finner exempelvis att resultatförsämringen i matematik om något är större bland hög- än lågpresterande elever. Samtidigt har resultatspridningen mellan skolorna ökat och studiemotiverade elever förefaller i allt högre grad studera tillsammans med likartade elever.

Cornucopia - 05 sep 14 kl. 12:21

Regeringen satsar på särskilt begåvade elever

Regeringen ålägger Skolverket att genomföra en satsning på särskilt begåvade elever, där material och metoder ska tas fram utifrån aktuell forskning för att stödja dessa elever så att skollagens krav på individuell undervisning utifrån elevens förutsättningar uppfylls (pressmeddelande). Vi pratar här om elever med potential på att bli framtidens banbrytande raketforskare, som inte längre ska diskrimineras av skolan.

Regeringen och utbildningsdepartementet skriver:"Skolans uppdrag är att se till att alla elever får det stöd och den stimulans de behöver för att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina egna förutsättningar.

YLE - 16 sep 14 kl. 12:40

Svenskspråkiga elever bäst på språk

Elever i svenskspråkiga skolor har bättre kunskaper i främmande språk än elever i finska skolor. Hemort, hemspråk och föräldrarnas utbildningsnivå har ändå stor betydelse. Det visar en omfattande utvärdering av språkinlärningen som Utbildningsstyrelsen publicerar i dag.

Skånskan - 28 sep 15 kl. 06:00

Fler elever ger gymnasiet minus

ESLÖV Antalet gymnasieelever i Eslöv har nu stigit så mycket att det kostar mer än politiker och tjänstemän tidigare räknat med.Bergagymnasiet i Eslöv fick i år 238 nya elever.
150 av eleverna börjar årskurs ett på något av de nationella programmen.

YLE - 23 apr 17 kl. 05:03

Finlandssvenska elever äter dyrast i Korsnäs, billigast i Vanda - kolla vad skolmaten kostar i din kommun

Priset på skolmat varierar stort mellan kommunerna i Finland. Den mat som en elev äter per dag kan kosta allt mellan 1,67 euro i Vanda och 8,28 euro i Puumala i Södra Savolax. De mest påkostade måltiderna i Svenskfinland äter eleverna i Korsnäs.

BT - 18 mar 13 kl. 12:52

Sorteringsskola gör elever illa

Både lärare och elever vill få den undervisning de har rätt till och som läroplanen föreskriver, istället för att ta upp tiden med en massa prov, som egentligen inte är till någon nytta ? ?annat än att stressa elever, lärare och sannolikt även föräldrar, skriver Anna-Lena Larsson.

BT - 27 aug 13 kl. 11:23

Lundsberg skickar hem elever

Den uppmärksammade nollningen där elever brändes med strykjärn vid internatskolan Lundsberg får nu konsekvenser för de elever som misstänks ha deltagit. Skolans styrelse har valt att skicka hem åtta av de nio elever som misstänks för inblandning i den grova misshandeln. Beslutet ska ha tagits efter samtal med föräldrar.

BT - 10 sep 13 kl. 12:39

Svik inte generationer av elever

Skolans bristande likvärdighet måste bli en central valfråga i nästa riksdagsval. Vill de ansvariga för skolan kunna se sina ungdomar i ögonen i framtiden måste de rätta förutsättningarna finnas i skolan, påpekar Lärarnas riksförbund. Den svenska grundskolan har de senaste 20 åren förvandlats från ett av världens mest likvärdiga skolsystem till en skola där elevers och föräldrars bakgrund får allt större betydelse.

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 45 minuter sedan

Klart: Dreamhack stannar i Jönköping

Nu står det klart att Dreamhack stannar kvar på Elmia i Jönköping minst tre år framåt.
– De välkomnar gamers från hela världen till sin stad och stöttar oss alltid på bästa sätt med allt de kan bidra med, säger vd:n Marcus Lindmark.
.

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Man avliden efter trafikolycka

En man i 60-årsåldern har avlidit efter en trafikolycka på E4, norr om Vaggeryd.
.

Jönköpingsnytt - 4 timmar sedan

Stortävling ska lyfta golfen i stan

Nästa sommar kommer Sand Golf Club att arrangera sin största tävling någonsin.
– Vi vill få mer hype kring golfen i stan, säger klubbchefen Peter Kindh.
.

Jönköpingsnytt - 13 timmar sedan

Beck är polisens nya supervapen

Hundgruppen i Jönköpings län har fått en ny kollega – Beck, en holländsk herdehund på 13 veckor. Nu är det upp till bevis att han har vad som krävs för att bli polishund.
.

Jönköpingsnytt - 14 timmar sedan

Döms för stöldhärva på Racketcentrum

En man i 50-årsåldern döms till sex månaders fängelse efter härvan med stölder på Racketcentrum. Ytterligare tre personer döms för inblandning i händelserna.
.

Jönköpingsnytt - 15 timmar sedan

Ny guldglädje för jättetalangen

Den lovande orienteringstjejen Isa Envall tog SM-guld i D20-klassen i långdistans.
.

Jönköpingsnytt - 16 timmar sedan

KFUM-tjejerna klarade EM-kvalet

Efter oerhörd dramatik i sista matchen är Sveriges U17-tjejer, med KFUM Jönköpings Ida Almkvist och Ellen Junelind i laget, klara för fortsatt EM-kval i volleyboll.
– Händerna darrade när Norge hade matchboll och jag skulle serva, berättar Ida.
.

Jönköpingsnytt - 15 timmar sedan

Så många vill se HV:s hemmapremiär

Imorgon tisdag väntar säsongens första hemmamatch för HV71. Under måndagsförmiddagen meddelar klubben att lite drygt 6 000 biljetter är sålda.
– Vi har en liten bit kvar, men vi hoppas det säljs på bra under sista dygnet, säger kommunikationschefen Johan Freijd.

Jönköpingsnytt - 17 timmar sedan

SM-medaljer till Hallby

I helgen avgjordes SM-tävlingar i rullskidåkning i Skövde. Flera Hallbyiter fick kliva upp på prispallen och hämta hem medaljer.
.

Jönköpingsnytt - 18 timmar sedan

Man svårt skadad efter arbetsplatsolycka

En man i 35-årsåldern vårdas på intensivvårdsavdelningen på Länssjukhuset Ryhov efter en arbetsplatsolycka.
.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.