UNT > Inrikes

Friday, 20 September, 07:22

UNT - 11 sep 19 kl. 16:31

Riksåklagaren: Tystnadskulturen måste brytasRiksåklagare Petra Lundh vill pröva nya sätt för att få fram vittnen mot de kriminella gängen..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Petra Lundh

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksåklagaren, Tystnadskulturenmåste , brytas
GöteborgsPosten - 11 sep 19 kl. 18:28

Riksåklagaren: Tystnadskulturen måste brytas

Riksåklagare Petra Lundh vill pröva nya sätt för att få fram vittnen mot de kriminella gängen..

HBL - 04 sep 14 kl. 05:10

Riksåklagaren utreder Aurejärvis påståenden

Professor Erkki Aurejärvis kritik av rättsväsendet granskas. Om riksåklagaren anser att Aurejärvi gjort sig skyldig till ärekränkning måste han upp till bevis.Erkki Aurejärvi går hårt åt justitiekanslern, medlemmar i hovrätten och Högsta domstolen samt domare i lägre rättsinstanser i sin bok som utkom i fjol.

YLE - 04 sep 17 kl. 12:38

Professor: Konstigt att riksåklagaren inte kan grundregeln för jäv

Professorn i förvaltningsrätt vid Helsingfors Universitet, Olli Mäenpää, säger sig vara mycket förvånad över åtalet mot riksåklagaren Matti Nissinen. Det är förvånande att Nissinen inte verkar känna till grundregelrna för jäv, säger Mäenpää. Nissinen misstänks för jäv i samband med att åklagarväsendet köpte in program för ledarskapsutbildning.

YLE - 23 sep 14 kl. 13:08

Riksåklagaren friar ÖT-journalist

Journalisten som raljerade om kristna inför Pride i Jakobstad gjorde sig inte skyldig till hets mot folkgrupp. Det var ironi, konstaterar riksåklagaren. Den 26 juli tågade en Prideparad genom Jakobstad.

Sydsvenskan - 05 okt 15 kl. 13:44

Riksåklagaren klagar på våldtäktsdom

Riksåklagaren vill att en särskilt sadistisk och förnedrande våldtäkt mot en 15-årig flicka ska bedömas som grov våldtäkt. Därför överklagar åklagaren hovrättens dom till Högsta domstolen, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.En man åtalades för grov våldtäkt för att med våld och hot om våld ha utsatt flickan för först ett analt och därefter ett oralt samlag.

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 15 kl. 13:44

Riksåklagaren klagar på våldtäktsdom

Riksåklagaren vill att en särskilt sadistisk och förnedrande våldtäkt mot en 15-årig flicka ska bedömas som grov våldtäkt. Därför överklagar åklagaren hovrättens dom till Högsta domstolen, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.En man åtalades för grov våldtäkt för att med våld och hot om våld ha utsatt flickan för först ett analt och därefter ett oralt samlag.

YLE - 14 jan 16 kl. 15:03

Riksåklagaren: Gatupatruller hör inte hemma här

Riksåklagaren Matti Nissinen kritiserar med hårda ordalag de gatupatruller som uppenbarat sig i Finland. - Verksamheten verkar mycket tvivelaktig. Jag anser att dylik verksamhet inte hör hemma i ett samhälle där det finns en organiserad polis med definierade befogenheter.

SvD - 11 nov 16 kl. 06:41

Riksåklagaren tar åldersbedömning till HD

Riksåklagaren tar frågan om åldersbedömning upp till Högsta domstolen: – Åldern har ju en väldigt stor betydelse för brottsutredningarna. Är du under 15 kan du inte dömas, du kan inte få någon påföljd för brottet, säger My Hedström, byråchef hos riksåklagaren..

Expressen - 21 feb 17 kl. 16:56

Riksåklagaren åtalar inte man för våldtäkt mot barn

Riksåklagaren väljare att inte åtala en man som, tillsammans med sin minderåriga fru, kom till Sverige 2015. Detta eftersom mannen, som misstänks för "våldtäkt mot barn", inte har haft möjlighet att anpassa sitt handlande efter svensk lag. – Att ändra de principer som hittills gällt för hur brott utomlands ska lagföras i Sverige skulle kunna få långtgående konsekvenser, säger Riksåklagaren Anders Perklev i ett pressmeddelande..

YLE - 30 aug 17 kl. 11:49

Riksåklagaren Matti Nissinen avhålls från tjänst

Riksåklagaren Matti Nissinen har avhållits från tjänst på grund av brottsmisstankar. En brottsutredning pågår som bäst och den gäller huruvuda Nissinen hade favoriserat sin brors företag när ett utbildningsprogram för åklagare skulle beställas. Nissinen själv har varit tjänstledig sedan vårvintern då Centralkriminalpolisen meddelade att den inleder en brottsutredning i fallet.

Fler nyheter från UNT

UNT - 1 timme sedan

Åtgärdslista het när partier möts igen

När partierna möts en tredje gång i dag för att försöka enas om åtgärder mot gängkriminaliteten har regeringen med sig en lista med ett 30-tal förslag..

UNT - 45 minuter sedan

Fler utländska städare till Sverige

Allt fler medborgare utanför EU invandrar till Sverige för att arbeta..

UNT - 45 minuter sedan

LO: Arbetslösa invandrare kan ta jobben

Det finns många arbetslösa invandrare som skulle kunna ta jobben som i dag går till arbetare utanför EU, enligt LO..

UNT - 1 timme sedan

Man anhållen efter skottlossning i Uppsala

En man i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för att ligga bakom skottet mot en tonårig pojke i stadsdelen Gottsunda i Uppsala under torsdagskvällen..

UNT - 1 timme sedan

Explosion i Lund – bombskydd på väg

En bil har sprängts i ett ytterområde i Lund..

UNT - 8 timmar sedan

Kvinna föll från balkong i Filipstad

En kvinna har förts till sjukhus efter ett fall från en balkong i Filipstad, rapporterar värmländska medier..

UNT - 7 timmar sedan

Mordförsök i Uppsala - sköts i benet

En person har hittats skottskadad efter en skjutning i stadsdelen Gottsunda i Uppsala..

UNT - 7 timmar sedan

Jagade elever med kofot och kniv

En elev i Umeå fick ett raseriutbrott under en lektion för drygt en vecka sedan och började jaga två andra elever med kofot, kniv och hammare, skriver Västerbottens-Kuriren..

UNT - 6 timmar sedan

Elever avstängda efter storbråk

Sex elever är avstängda efter ett stort bråk på en grundskola i Hudiksvalls kommun under torsdagen, skriver helahälsinggland..

UNT - 4 timmar sedan

Kvinna nära kvävas – SOS la på luren

En kvinna i Västerås som fick en svår allergichock höll på att kvävas när SOS Alarm la på luren, skriver Västerås läns tidning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.