Skånskan > Opinion

Friday, 20 September, 07:29

Skånskan - 11 sep 19 kl. 16:21

Det är fult att ljuga, BorisEfter en serie snåriga vändor har Skottlands högsta konstitutionella domstol kommit fram till att Boris Johnson inte hade lagligt stöd för att stänga parlamentet. Ännu mer överraskande kommer domstolen fram till att Johnson är skyldig till det medeltida klingande brottet att ”missleda monarken”. Han ska helt enkelt inte ha målat en rättvisande bild av vad han vill med att suspendera parlamentet, vilket gör åtgärden olaglig.
Regeringen Johnson kommer att överklaga domen till Storbritanniens högsta domstol, förhandlingarna är schemalagda till 17 september.
Både oppositionen och regeringen föreföll uppriktigt förvånade och omskakade av utfallet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skottlands, Boris Johnson, Johnson, Storbritanniens, Scottish National Partys Joanna Cherry, Johnsons, Liberaldemokraterna, Scottish National Party, Elizabeth II

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är fultatt , ljuga, Boris
Västerbottens Folkblad - 18 nov 15 kl. 23:17

Det är faktiskt fult att ljuga

Svar till: ”Låt inte välfärden stå tillbaka” av Peter Olofsson (S) och Helen Pettersson (S) i Folkbladet den 12 november. Det är fult att ljuga, Peter Olofsson. Likaväl fortsätter du och dina gelikar att dupera västerbottningarna.

GT - 01 sep 14 kl. 16:03

Mathilda Kronér: "Det var lättare att ljuga"

När jag var liten gav samhället mig normer utan att jag hade bett om dem, och utan att jag hade något att säga till om. Samhället gav mig normer som förklarade för mig att det inte var okej att se ut som jag gjorde, att jag inte var vacker. Jag var rund om magen och det var fult..

Skånskan - 18 jan 19 kl. 20:00

Lena och Boris Levin säljer Ringsjö krog och wärdshus

Gamla Boo Nu har Lena och Boris Levin fått sålt Ringsjö krog och wärdshus. I slutet av månaden gör de sitt sista arbetspass innan ett nytt krögarpar tar över.Redan 2012 bestämde sig Lena och Boris Levin för att sälja Ringsjö krog och wärdshus.

Sydsvenskan - 16 jul 11 kl. 13:43

Kärnkraftstung postmodernism från Boris

Japanska bandet Boris levererar en sådan bredd och kvantitet att deras fans knappt behöver några andra rockband, Jonn Palmér Jeppsson recenserar deras konsert igår.
Minns du när man kunde köpa skivor på konserter? År 2011 har de flesta artister kapitulerat inför Spotify och stärker sina band till lyssnaren via solglasögon, svettband och tio olika tröjmotiv.

YLE - 08 mar 17 kl. 11:12

Boris Ståhl är ny rektor för Yrkesakademin i Österbotten

Den vikarierande rektorn för Yrkesakademin i Österbotten (Ya), Boris Ståhl blir ordinarie rektor. Det beslöt ägaren Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur (Söfuk) på sitt styrelsemöte på onsdag förmiddag. Boris Ståhl Boris Ståhl står i en maskinhall och ser in i kameran Bild: Yle/Sonja Rundt boris ståhl,ståhl Boris Ståhl är biträdande rektor och har vikarierat posten ett år sedan den förre rektorn Maria Slotte sade upp sig i april ifjol.

Skånskan - 04 mar 17 kl. 10:00

Boris ber en bön för seger

Melodifestivalen Mer värme och mer energi. Med de ingredienserna hoppas Boris René vinna över Dismissed som han ställs mot i en av duellerna i kvällens Andra chansen.
– Jag ska sända en chockvåg av allt, säger han.

Skånskan - 23 jul 19 kl. 10:48

Boris Johnson planerar för seger

Storbritannien Flera ministrar har aviserat att de tänker hoppa av om den favorittippade Boris Johnson väljs till ny premiärminister i Storbritannien under tisdagen.Nuvarande premiärministern Theresa May höll under måndagskvällen ett sista party tillsammans med parlamentsledamöter och ministrar på 10 Downing Streeet, uppger Sky News. Boris Johnson väntas ta över rollen som det Konservativa partiets ledare och premiärministerposten efter May på tisdagen och han antas presentera en ny inrikespolitisk agenda där han ser bortom brexit.

Skånskan - 05 sep 19 kl. 08:46

Underhuset röstade ner Boris Johnson

Världen På onsdagskvällen röstade det brittiska underhuset genom ett lagförslag om att stoppa en avtalslös brexit. Det innebär att landet inte kan lämna EU som planerat, den siste oktober, utan att premiärminister Boris Johnson hunnit nå en överenskommelse om utträdet dessförinnan.
På genomröstningen svarade premiärministern med ett krav på nyval, men även det förslaget röstades ner av underhuset.

ÖstersundsPosten - 20 jul 15 kl. 23:34

”Att ljuga för sig själv”

”Det mest effektiva sättet att ljuga på är att ljuga för sig själv.”.

Magazin24 - 05 maj 12 kl. 19:50

Fult spel sänkte KFF

Köping FF mötte Nordvärmland FF på lördagen på bortaplan. Det blev en fysisk match. Köping FF spelade på lördagen match herrarnas division 3 och motståndet var Nordvärmland FF.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

100 elsparkar tagna

Malmö Ett 100-tal av sammanlagt 1 500 elsparkcyklar som placerats ut i Malmö har forslats bort till kommunens uppsamlingsplats på Jägersro.
Den här veckan har Parkeringsövervakning Malmö inlett en prioriterad insats mot felparkerade elsparkcyklar.Efter mängder av klagomål från uppretade Malmöbor beslutade tekniska nämnden den 3 september att prioritera problemet med elsparkcyklar som är felparkerade.

Skånskan - 2 timmar sedan

Före detta befäl tar över rodret

Skurup Kommunpolis Mikael Svensson är ett nygammalt ansikte i kommunen. Han har jobbat många år som yttre befäl och känner Skurup väl.
Med erfarenhet av att vara närpolischef också så kan han även förebyggande arbete:
– Rollen är som att sätta på sig ett par svinlädershandskar som sitter perfekt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bolaget pudlar – drar tillbaka sitt krav på avgift

ESLÖV Nu tvärvänder IP-Only och uppger att de missnöjda kunderna i Östra strö slipper betala annuleringsavgiften.
Bolaget beklagar också att allt fler kunder anmäler IP-Only till Allmänna reklamationsnämnden.
– Detta är något som vi tar på största allvar, säger Niclas Karnhill som är företagets presschef.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ja till minskad broöppning och fler filer

VELLINGE Begränsad broöppning i sommar har varit positivt för trafikflödet. Tekniska nämndens ordförande i Vellinge välkomnar ett tredje körfält på E6 och önskar två vägfiler på båda hållen längs väg 100.– Vi har varit intresserade av ett tredje körfält på E6 länge.

Skånskan - 2 timmar sedan

Anmälningarna haglar in

ESLÖV Fler och fler konsumenter hamnar i tvister med IP-Only. Anmälningarna till Allmänna reklamationsnämnden har skjutit i höjden jämfört med förra året.Missnöjet med IP-Only har ökat om man ska utgå från antalet anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Skånskan - 2 timmar sedan

Tredje körfält på gång

VELLINGE/MALMÖ E6 från Vellinge och norr ut till Malmös trafikplats Petersborg kan få ett tredje körfält.
– Vi är i ett tidigt skede men vi måste förbättra trafikflödet och säkerheten längs sträckan, säger Jenny Åkerholm, Trafikverkets projektledare.Så här görs undersökningen på väg 100:
En lastbil kommer mellan klockan 9 och 15 att stanna till och parkera i närheten av de femtio förutbestämda undersökningspunkter längs mellan trafikplats Kungstorp och Skanör.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lekplatsföretag anmäls

lund I somras skadades en 4-årig flicka svårt när hon åkte på en rutschkana i Stadsparken.
Ansvarsfrågan är fortfarande inte utredd, men nu anmäler föräldrarna företaget som tillverkat rutschkanan till Konsumentverket.Föräldrarna lyfter i anmälan fram att de har hittat andra rutschkanor, tillverkade av samma företag, med samma fel.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bybor tar strid mot fiberbolaget IP-Only

ÖSTRA STRÖ När IP-Only dröjde långt över två år med att dra fram den utlovade fibern fick flera bybor i Östra Strö nog och ville hoppa av.
Nu kräver bolaget att de ska betala 6 900 kronor för att de ska få lämna avtalet. Pernilla Pettersson och hennes man har dessutom hotats med tvångsanslutning om man inte betalar.

Skånskan - 1 timme sedan

Alenius lämnar politiken

Svalöv Linn Alenius Wallin – Feministiskt Initiativs frontfigur – väljer att hoppa av kommunpolitiken.
Privata skäl anges som anledning och därmed lämnar hon även sin plats i kommunfullmäktige.– Jag har suttit i fem år och känner att jag måste börja prioritera i livet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kvinna påkörd – allvarligt skadad

Malmö En trafikolycka inträffade på torsdagskvällen vid Möllevångstorget där en kvinna blev påkörd.Räddningstjänst och ambulans åkte till platsen för kontroll. Den påkörda kvinnan förs med ambulans till sjukhus.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.