Skånskan > Opinion

Friday, 20 September, 07:29

Skånskan - 11 sep 19 kl. 16:24

Otydliga poliserEnligt en kommande rapport om polisutbildningen är nyutbildade poliser och polisstudenter dåliga på att skriva och sämre än tidigare kullar.
Gunilla Byrman, professor i svenska språket vid Linnéuniversitetet säger att hon tror att det är en generationsfråga och att grundskolan inte längre ger en tillräckligt bra grund att stå på.
Det är inte något kosmetiskt problem om polishögskolestudenter eller nybakade poliser inte skriver ordentligt: det kan i värsta fall leda till att en polisrapport blir obegriplig.
Carina Hansson som undervisar polisstudenter i avrapportering och dokumentation på Linnéuniversitetet i Växjö säger i Polistidningen är det inte rör sig om någon katastrof, men håller med om att det har skett en utarmning av skriftspråket. Hon
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Byrman, Linnéuniversitetet, Hansson, Växjö, Polistidningen, Jarminder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Otydliga, poliser
SVT - 18 timmar sedan

Sveriges poliser: Slopa straffrabatten för unga

Slopad mängdrabatt för den som dömts för flera brott, fler poliser och slopad straffrabatt för unga. Så vill landets poliser själva bekämpa gängbrottsligheten, det visar en undersökning gjord av Polisförbundet..

Skånskan - 13 feb 17 kl. 07:14

Konsumenter luras av otydliga fakturor

Fler och fler kunder har fått betala mer än de tänkt sig när att de handlat på nätet. Nu riktar Konsumentverket hård kritik mot inte mindre än tio faktureringsföretag rapporterar SVT. ERWP.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Poliser hotades med luftvapen – man åtalas

En 20-årig man åtalas misstänkt för att ha hotat två poliser med vad de trodde var ett skarpt vapen i Karlshamn, rapporterar Sydöstran. Det var i slutet av juli som poliserna ingrep mot en man som setts bära någon form av vapen. Enligt åtalet gick manne.

UNT - 10 timmar sedan

Poliser hotades med luftvapen – man åtalas

En 20-årig man åtalas misstänkt för att ha hotat två poliser med vad de trodde var ett skarpt vapen i Karlshamn, rapporterar Sydöstran..

Helsingborgs Dagblad - 10 timmar sedan

Poliser hotades med luftvapen – man åtalas

En 20-årig man åtalas misstänkt för att ha hotat två poliser med vad de trodde var ett skarpt vapen i Karlshamn, rapporterar Sydöstran. Det var i slutet av juli som poliserna ingrep mot en man som setts bära någon form av vapen. Enligt åtalet gick manne.

NSD - 10 timmar sedan

Poliser hotades med luftvapen – man åtalas

En 20-årig man åtalas misstänkt för att ha hotat två poliser med vad de trodde var ett skarpt vapen i Karlshamn, rapporterar Sydöstran..

Nya Wermlands Tidningen - 26 feb 11 kl. 15:38

Otydliga regler för elavgift

Tre olika myndigheter tar ut avgifter från elnätsbolagen men det är bara en av myndigheterna som administrerar det. Men reglerna för hur det ska gå till är otydliga. Det menar Elsäkerhetsverket som vill ha en översyn..

UNT - 22 mar 11 kl. 16:39

Fakturor för otydliga för inkassokrav

Kommunens vatten- och avloppsfakturor är ?utomordentligt otydliga? och innehåller ytterst knapphändiga uppgifter, anser Statens VA-nämnd..

NSD - 04 aug 11 kl. 10:41

Facket: SJ:s rutiner otydliga

Facket anser att SJ:s rutiner kring avhysning inte går att tillämpa i praktiken. Men SJ tillbakavisar kritiken om otydliga regler. Enligt Dag Rosander, presschef på SJ, ska biljettkontrollanter på tåg hellre fria än fälla när det gäller avhysning av barn i åldern 15-18, och barn under 15 år ska inte avhysas alls..

Computer Sweden - 13 dec 11 kl. 12:13

Otydliga riktlinjer för känslig mejl

Riktlinjerna kring hur känsliga personuppgifter ska skickas via e-post är för otydliga. Det konstaterar Datainspektionen efter att ha granskat tre socialnämnder och tre vårdgivare..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

100 elsparkar tagna

Malmö Ett 100-tal av sammanlagt 1 500 elsparkcyklar som placerats ut i Malmö har forslats bort till kommunens uppsamlingsplats på Jägersro.
Den här veckan har Parkeringsövervakning Malmö inlett en prioriterad insats mot felparkerade elsparkcyklar.Efter mängder av klagomål från uppretade Malmöbor beslutade tekniska nämnden den 3 september att prioritera problemet med elsparkcyklar som är felparkerade.

Skånskan - 2 timmar sedan

Före detta befäl tar över rodret

Skurup Kommunpolis Mikael Svensson är ett nygammalt ansikte i kommunen. Han har jobbat många år som yttre befäl och känner Skurup väl.
Med erfarenhet av att vara närpolischef också så kan han även förebyggande arbete:
– Rollen är som att sätta på sig ett par svinlädershandskar som sitter perfekt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bolaget pudlar – drar tillbaka sitt krav på avgift

ESLÖV Nu tvärvänder IP-Only och uppger att de missnöjda kunderna i Östra strö slipper betala annuleringsavgiften.
Bolaget beklagar också att allt fler kunder anmäler IP-Only till Allmänna reklamationsnämnden.
– Detta är något som vi tar på största allvar, säger Niclas Karnhill som är företagets presschef.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ja till minskad broöppning och fler filer

VELLINGE Begränsad broöppning i sommar har varit positivt för trafikflödet. Tekniska nämndens ordförande i Vellinge välkomnar ett tredje körfält på E6 och önskar två vägfiler på båda hållen längs väg 100.– Vi har varit intresserade av ett tredje körfält på E6 länge.

Skånskan - 2 timmar sedan

Anmälningarna haglar in

ESLÖV Fler och fler konsumenter hamnar i tvister med IP-Only. Anmälningarna till Allmänna reklamationsnämnden har skjutit i höjden jämfört med förra året.Missnöjet med IP-Only har ökat om man ska utgå från antalet anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Skånskan - 2 timmar sedan

Tredje körfält på gång

VELLINGE/MALMÖ E6 från Vellinge och norr ut till Malmös trafikplats Petersborg kan få ett tredje körfält.
– Vi är i ett tidigt skede men vi måste förbättra trafikflödet och säkerheten längs sträckan, säger Jenny Åkerholm, Trafikverkets projektledare.Så här görs undersökningen på väg 100:
En lastbil kommer mellan klockan 9 och 15 att stanna till och parkera i närheten av de femtio förutbestämda undersökningspunkter längs mellan trafikplats Kungstorp och Skanör.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lekplatsföretag anmäls

lund I somras skadades en 4-årig flicka svårt när hon åkte på en rutschkana i Stadsparken.
Ansvarsfrågan är fortfarande inte utredd, men nu anmäler föräldrarna företaget som tillverkat rutschkanan till Konsumentverket.Föräldrarna lyfter i anmälan fram att de har hittat andra rutschkanor, tillverkade av samma företag, med samma fel.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bybor tar strid mot fiberbolaget IP-Only

ÖSTRA STRÖ När IP-Only dröjde långt över två år med att dra fram den utlovade fibern fick flera bybor i Östra Strö nog och ville hoppa av.
Nu kräver bolaget att de ska betala 6 900 kronor för att de ska få lämna avtalet. Pernilla Pettersson och hennes man har dessutom hotats med tvångsanslutning om man inte betalar.

Skånskan - 1 timme sedan

Alenius lämnar politiken

Svalöv Linn Alenius Wallin – Feministiskt Initiativs frontfigur – väljer att hoppa av kommunpolitiken.
Privata skäl anges som anledning och därmed lämnar hon även sin plats i kommunfullmäktige.– Jag har suttit i fem år och känner att jag måste börja prioritera i livet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kvinna påkörd – allvarligt skadad

Malmö En trafikolycka inträffade på torsdagskvällen vid Möllevångstorget där en kvinna blev påkörd.Räddningstjänst och ambulans åkte till platsen för kontroll. Den påkörda kvinnan förs med ambulans till sjukhus.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.