Skånskan > Opinion

Friday, 20 September, 07:29

Skånskan - 11 sep 19 kl. 16:27

Till­ba­ka till C-rötternaOm två vec­kor öppnar C-le­da­ren An­nie Lööf par­tiets riks­stäm­ma, den här gången i Karl­stad.
Förr hölls all­tid cen­ter­stäm­mor­na vec­kan före midsommar var­je år, när det kun­de för­väntas vac­ker vä­der, i en bygd där Stock­holms po­li­tiska re­por­trar och le­dar­skri­benter tro­li­gen ald­rig varit ti­digare. Nu är par­tiets stäm­mor som alla andra, sett till formerna. Ändå lär det bli en spännande stämma. Ut­ö­ver det in­for­mella snacket om ja­nu­a­ri­av­talets möj­lig­heter ska om­buden dis­ku­tera fem pro­gram­skrifter.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
An, Lööf, Karl, Stock, Cen, , Riksförbund, Skåneriksdagsledamoten Sofia Nilsson, BB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Till ba ka till C-rötterna
YLE - 24 jan 14 kl. 04:36

Enhet för bostadslösa överfull - nätterna oroliga

Boendejouren på Sanduddsgatan i Tölö har sängplatser för 52 personer och som mest får 60 personer vistas där om nätterna. Men under de senaste smällkalla nätterna har antalet överstigit 60 och det har lett till oroligheter. - Då när här är fullt är det på dagarna, på kvällarna och på nätterna mycket stökigt.

YLE - 10 maj 16 kl. 14:54

Sfp:s Henriksson och Blomqvist: Rör inte de tvåspråkiga tingsrätterna!

De tvåspråkiga tingsrätterna måste bevaras - det var budskapet då svenska riksdagsgruppens ordförande Anna-Maja Henriksson och riksdagsledamot Thomas Blomqvist träffade justitieminister Jari Lindström (Sannf) på tisdagen. Henriksson och Blomqvist anser att tingsrätterna i bland annat Borgå och Raseborg och sammanträdesplatsen i Jakobstad måste bevaras i den föreslagna tingsrättsreformen. Reform år 2018 Antalet tingsrätter ska minskas från 27 till 20.

Skånskan - 07 aug 19 kl. 05:00

Grannarna rasar över buller på nätterna

Sjöbo Det kokar runt aktivitetsparken. Grannarna har nu tröttnat på allt oväsen om nätterna.
– När vi låser dörren kommer de hit och för liv och rörelse, säger Grethel Larsson.

YLE - 05 jun 17 kl. 17:00

Ami Aspelund har hittat tillbaka till rötterna

Barndomsmusik, favoritlåtar och den egna musiken. Ami Aspelund berättar om sin väg till framgång inom musikbranschen och vilken musik som har inspirerat henne. Nu har hon hittat tillbaka till rötterna.

YLE - 13 mar 13 kl. 14:34

Delegation: Hälften av tingsrätterna kan läggas ner

En delegation med rättsexperter har sett över hur rättsväsendet kunde fungera effektivare och det med tanke på de hårda sparkrav som väntar de kommande åren. Antalet domstolar bör bli färre men starkare, anser delegationen. Den föreslår att hälften av de nuvarande 27 tingsrätterna kunde läggas ner.

BT - 28 sep 13 kl. 07:56

Obehöriga tar sig in på nätterna

En huvudnyckel till Distansgatan 7 är på vift, nycklar till 20 boendens lägenheter saknas och obehöriga tar sig in på äldreboendet om nätterna. Detta upptäcktes när en stöld från två äldre skulle utredas. 500 kronor, som två boenden lämnat som betalning för fotvård, försvann från kontoret i somras.

YLE - 23 okt 13 kl. 03:38

Misshandelsfall gissel för tingsrätterna

Då tingsrätten behandlar misshandel, rattfylla eller stöld är risken stor att den misstänkte gärningsmannen inte dyker upp i rättssalen. Det förlänger rättprocessen och blir dyrt för staten. Störst är frånvaron på Åland och i stora städer som Helsingfors och Esbo.

Supermiljöbloggen - 28 feb 14 kl. 09:15

EU halverar utsläppsrätterna

I måndags antog EU-ministrarna ett förslag som innebär att upp till 400 miljoner utsläppsrätter tas bort. Det motsvarar 40% av utsläppsrätterna och målet är att höja priserna för att öka investeringarna i koldioxidsnål teknologi. Tidigare i veckan kostade ett ton koldioxidutsläpp ungefär 7,2 Euro och analytiker tror att resultatet av måndagens beslut kan innebära en höjning upp till 15 Euro i slutet på 2015.

BT - 18 jul 14 kl. 09:30

Bara fötterna kvar av skulptur i city: "Bedrövligt"

Borås skulpturbiennal har drabbats av sin första stöld. Av Michael Schleus Pathfinder finns nu på morgonen bara fötterna kvar. – Alltid lika bedrövligt och beklämmande när något sådant händer, säger kulturnämndens ordförande Bengt Wahlgren.

Magazin24 - 01 aug 14 kl. 08:43

Inför V75: ”Jag vaknar på nätterna i ren glädje”

Peter Untersteiner har haft ett makalöst år så här långt.
Efter superhelgen med fem V75-segrar och triumfen i Stochampionatet så ligger han på andraplats i landets tränarliga.
- En så bra placering har jag aldrig haft tidigare.

Sydsvenskan - 08 aug 14 kl. 06:23

Fötterna borde vi inte beställt

På vardagarna har China Garden en ganska konventionell, svenskanpassad kinamatsmeny. Då är det också förhållandevis tomt inne i restaurangmatsalen, som är förvånansvärt isolerad från ljudet utanför. Genom de stora fönstren ut mot Möllevångstorget syns fria trafikregler, fiskmåsar som slåss om falafelrester och människor som skriker åt varandra över torget, men China Garden är en liten oas, skyddad från allt liv.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

100 elsparkar tagna

Malmö Ett 100-tal av sammanlagt 1 500 elsparkcyklar som placerats ut i Malmö har forslats bort till kommunens uppsamlingsplats på Jägersro.
Den här veckan har Parkeringsövervakning Malmö inlett en prioriterad insats mot felparkerade elsparkcyklar.Efter mängder av klagomål från uppretade Malmöbor beslutade tekniska nämnden den 3 september att prioritera problemet med elsparkcyklar som är felparkerade.

Skånskan - 2 timmar sedan

Före detta befäl tar över rodret

Skurup Kommunpolis Mikael Svensson är ett nygammalt ansikte i kommunen. Han har jobbat många år som yttre befäl och känner Skurup väl.
Med erfarenhet av att vara närpolischef också så kan han även förebyggande arbete:
– Rollen är som att sätta på sig ett par svinlädershandskar som sitter perfekt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bolaget pudlar – drar tillbaka sitt krav på avgift

ESLÖV Nu tvärvänder IP-Only och uppger att de missnöjda kunderna i Östra strö slipper betala annuleringsavgiften.
Bolaget beklagar också att allt fler kunder anmäler IP-Only till Allmänna reklamationsnämnden.
– Detta är något som vi tar på största allvar, säger Niclas Karnhill som är företagets presschef.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ja till minskad broöppning och fler filer

VELLINGE Begränsad broöppning i sommar har varit positivt för trafikflödet. Tekniska nämndens ordförande i Vellinge välkomnar ett tredje körfält på E6 och önskar två vägfiler på båda hållen längs väg 100.– Vi har varit intresserade av ett tredje körfält på E6 länge.

Skånskan - 2 timmar sedan

Anmälningarna haglar in

ESLÖV Fler och fler konsumenter hamnar i tvister med IP-Only. Anmälningarna till Allmänna reklamationsnämnden har skjutit i höjden jämfört med förra året.Missnöjet med IP-Only har ökat om man ska utgå från antalet anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Skånskan - 2 timmar sedan

Tredje körfält på gång

VELLINGE/MALMÖ E6 från Vellinge och norr ut till Malmös trafikplats Petersborg kan få ett tredje körfält.
– Vi är i ett tidigt skede men vi måste förbättra trafikflödet och säkerheten längs sträckan, säger Jenny Åkerholm, Trafikverkets projektledare.Så här görs undersökningen på väg 100:
En lastbil kommer mellan klockan 9 och 15 att stanna till och parkera i närheten av de femtio förutbestämda undersökningspunkter längs mellan trafikplats Kungstorp och Skanör.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lekplatsföretag anmäls

lund I somras skadades en 4-årig flicka svårt när hon åkte på en rutschkana i Stadsparken.
Ansvarsfrågan är fortfarande inte utredd, men nu anmäler föräldrarna företaget som tillverkat rutschkanan till Konsumentverket.Föräldrarna lyfter i anmälan fram att de har hittat andra rutschkanor, tillverkade av samma företag, med samma fel.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bybor tar strid mot fiberbolaget IP-Only

ÖSTRA STRÖ När IP-Only dröjde långt över två år med att dra fram den utlovade fibern fick flera bybor i Östra Strö nog och ville hoppa av.
Nu kräver bolaget att de ska betala 6 900 kronor för att de ska få lämna avtalet. Pernilla Pettersson och hennes man har dessutom hotats med tvångsanslutning om man inte betalar.

Skånskan - 1 timme sedan

Alenius lämnar politiken

Svalöv Linn Alenius Wallin – Feministiskt Initiativs frontfigur – väljer att hoppa av kommunpolitiken.
Privata skäl anges som anledning och därmed lämnar hon även sin plats i kommunfullmäktige.– Jag har suttit i fem år och känner att jag måste börja prioritera i livet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kvinna påkörd – allvarligt skadad

Malmö En trafikolycka inträffade på torsdagskvällen vid Möllevångstorget där en kvinna blev påkörd.Räddningstjänst och ambulans åkte till platsen för kontroll. Den påkörda kvinnan förs med ambulans till sjukhus.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.