SR > Nyheter

Monday, 16 September, 16:10

SR - 11 sep 19 kl. 16:15

Upprört i Finland när tusentals postanställda får sänkt lönI Finland blåser det rejält kring Posten. Enligt medieuppgifter finns planer på nya avtal som skulle innebära sänkt lön för 8 000 anställda..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Finland, Posten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Upprörti , Finlandnär tusentals , postanställdafår , sänkt, lön
YLE - 29 sep 16 kl. 12:41

Skog förstördes under Carunas röjningsarbeten på Skåldö - markägare upprörda

De har skrämt djur, skadat en häst och förstört terrängen. Upprörda markägare har fått nog av Carunas röjningsarbeten kring elledningarna i Ekenäs skärgård. Elbolaget lovar kompensera de drabbade markägarna.

YLE - 21 aug 15 kl. 14:27

Lyly lyfter på hatten för Sipilä

De fackliga centralorganisationernas styrelser sammanträdde i morse med anledning av att det så kallade samhällsfördraget föll i torsdags kväll. Fackcentralen FFC:s ordförande Lauri Lyly sade efter FFC:s styrelsemöte att han uppskattar det att statsminister Juha Sipilä (C) inte beskyller någon part för att samhällsfördraget gick i putten. - Man måste lyfta på hatten för Sipilä för att han inte letar efter skyldiga, sade Lyly.

YLE - 09 sep 15 kl. 20:32

Stor repövning i Syndalen

Den största repetitionsövningen på flera år inom Nylands brigad pågår som bäst i Syndalen i Hangö. Granatkastarna är också fler än någonsin tidigare. Fram till fredag deltar 254 reservister i Nylands brigads repetitionsövning.

YLE - 19 apr 17 kl. 17:00

Matfusket ökar med globaliseringen

Livsmedelsförfalskning är en business i miljardklassen och med en global världsmarknad ökar det stadigt. Matfusket är en viktig inkomstkälla för organiserad kriminalitet, men det är du som drabbas när falsk olivolja, bönor, honung, mozzarella eller ruttet kött hamnar på restauranger eller i affärer. Våren 2017 avslöjar Sveriges Televisions grävredaktion att en av landets största importörer av asiatisk mat, Hung Fat Trading Asien Livs AB, låter anställda sila bort döda insekter från kidneybönor som sedan packas om i nya påsar.

YLE - 07 jan 17 kl. 16:50

Båtar avregistrerades i rask takt i slutet av fjolåret

Avregistreringar av båtar ur båtregistret ökade kraftigt i slutet av år 2016, rapporterar Helsingin Uutiset. Man kunde se en accelerering av avregistreringarna redan under hösten. Ett lagförslag om båtskatt befinner sig för tillfället på utlåtanderunda.

YLE - 08 aug 17 kl. 16:51

Missbrukarvården i Raseborg: Vi måste sluta stigmatisera missbruk

Att ha ett beroende är fortfarande något som sopas under mattan och som många känner skam över. Den stereotypa missbrukaren som skränar på en bänk överensstämmer däremot inte med verkligheten. Missbrukarvården berättar hur det är att försöka hjälpa dem som inte vill ha hjälp.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Salomonöarna bryter med Taiwan

Taiwan tappar ytterligare en allierad sedan Salomonöarna idag meddelat att de bryter med Taiwan för att istället upprätta diplomatiska relationer med Kina..

SR - 1 timme sedan

Kulturskolor återfår statligt stöd

Regeringen återinför det statliga stödet till kulturskolorna. I kulturbudgeten avsätts 100 miljoner kronor per år till de kommuner som bedriver kulturskoleverksamhet, säger kulturminister Amanda Lind..

SR - 2 timmar sedan

Fortsatt minskning av antagna till lärarutbildningar

Antalet antagna till lärarutbildningarna fortsätter att minska och till hälften av studieplatserna nu till hösten fanns ingen konkurrens alls..

SR - 2 timmar sedan

Idrotten sörjer nedbrunnen hall

Flera idrottsföreningar i Göteborg drabbas hårt av söndagens brand som totalförstörde Slottskogshallen. Två minderåriga pojkar misstänks ha orsakat branden..

SR - 2 timmar sedan

EU-länderna ställer tuffa frågor till Ungern

Ungern ska för första gången förhöras av övriga EU-länder efter anklagelser om att landet bryter mot EU:s grundläggande värderingar..

SR - 3 timmar sedan

Bensinpriserna stiger efter drönarattacken

Efter helgens drönarangrepp, som anses ha slagit ut ungefär hälften av Saudiarabiens oljeproduktion, så har också svenska bränslepriser stigit under morgonen och förmiddagen..

SR - 3 timmar sedan

Brexitavtal ska diskuteras på lunch

Idag sker det första mötet mellan Jean-Claude Juncker och Boris Johnson sedan den senare tillträdde som brittisk premiärminister..

SR - 5 timmar sedan

Misstänkta islamister kopplas till förskolor

Misstänkta islamister kopplas till förskolor och familjedaghem, skriver Aftonbladet..

SR - 6 timmar sedan

Åklagaren yrkar på dagsböter för de tre åtalade poliserna

Åklagaren yrkar på villkorlig dom och dagsböter för de poliser som var inblandade i dödsskjutningen av 20-årige Eric Torell..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.