Expressen > Nyheter

Monday, 16 September, 18:34

Expressen - 11 sep 19 kl. 16:15

Eleven skolkar – kan kosta 10 000 kronor i veckanVadstena kommun kräver vite på 10 000 kronor i veckan från vårdnadshavarna till en frånvarande elev, skriver Corren.Nu ska förvaltningsrätten avgöra ärendet.– Jag känner inte till att det här har hänt någon gång tidigare i kommunens historia, säger Göran Fältgren (S), ordförande för kultur- och utbildningsnämnden i Vadstena..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Corren, Göran Fältgren, Vadstena

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eleven, skolkarkan , kosta10 , 000kronor i veckan
Nya Wermlands Tidningen - 14 aug 14 kl. 06:00

Kommunen dömd att betala 70 000

En kvinna som gick på gymnasieskolan i Filipstad under åren 2007-2010 utsattes för sexuella trakasserier av en elev i samma klass. Diskrimineringsombudsmannen, DO stämde skolan och nu har dom fallit. Filipstads kommun döms till skadestånd på 20 000 kronor till eleven samt 50 000 i rättegångskostnader..

Nya Wermlands Tidningen - 27 mar 18 kl. 14:40

Skolkande elev kan kosta skattebetalarna 600 000 kronor

Frånvaro. Trots upprepade försök att få eleven att gå till skolan är frånvaron fortsatt hög. Nu riskerar kommunen att få betala ett vite på 600 000 kronor om eleven inte får sin rätt till utbildning tillgodosedd.

Barometern - 11 jul 13 kl. 08:14

Nybros elever skolkar mest

Nybro kommun har högst andel indragna ­studiebidrag för gymnasiestuderande av alla ­kommuner som Barometern bevakar. I hela länet hamnar kommunen på tredje plats. På onsdagen redovisade Centrala studiestödsnämnden, CSN, sina siffror för hur skolk påverkat studiebidraget för gymnasieelever.

Västerbottens Folkblad - 14 jan 12 kl. 01:30

Tog elev i örat ? det kan kosta

BEO kräver att?Storumans kommun betalar skadestånd STORUMAN Rektorn tog eleven i örat inför hela klassen. Det kan bli ett dyrbart grepp.

BT - 18 jan 12 kl. 15:21

Örondrag kan kosta 10 000 kronor

Hösten 2009 drog en lärare en elev i örat på en skola i Lidköping. Nu anser barn- och elevombudet att eleven ska få 10 000 kronor i skadestånd. Lidköpings kommun har en månad på sig att lämna sina synpunkter, uppger Nya Lidköpings-Tidningen på nätet.

Cornucopia - 01 mar 19 kl. 13:31

Tesla Model 3 med kort räckvidd lanserad i USA - kommer kosta 470 000:- i Sverige

Tesla har nu lanserat ett antal så kallade lågprismodeller av sin massmarknadssedan Tesla Model 3 i USA. Det dröjer fortfarande åtminstone ett halvår tills dessa blir tillgängliga i Europa, och ett realistiskt pris startar på cirka 470 000:- SEK och inget annat. Tesla har också släppt ny mjukvara som förlänger räckvidden på Tesla Model 3 med lång räckvidd.

YLE - 16 apr 13 kl. 14:01

Ritva Viljanen: "Utslängda eleven orättvist behandlad"

Under de senaste veckorna har uppgifterna om vad som riktigt hände i matsalen i Alphyddans högstadium varit alltför ensidiga. Det menar biträdande stadsdirektören Ritva Viljanen som nu träder fram med en rapport om vad som hände på riktigt. Så gick det till Allt började då läraren gick fram till elev B i matsalen och bad honom ta av sig huvan då han åt.

Alingsås tidning - 25 feb 16 kl. 05:30

Mobbad elev får 50 000 i skadestånd

Efter mobbning och bristande rutiner på en grundskola i Alingsås kommun kräver Barn- och elevombudet att kommunen betalar 50 000 kronor i skadestånd. Den fysiska och psykiska mobbningen har pågått i två års tid trots skolans vetskap. I slutet av 2014 tog Skolinspektionen emot en anmälan om att en elev på en av kommunens grundskolor blivit utsatt för kränkande behandling.

Dalarnas tidningar - 25 dec 15 kl. 13:17

Därför skolkar eleverna

Omkring sju procent av eleverna på Erikslundsgymnasiet har för hög frånvaro. När frånvaron blir för hög varnas eleven och om denne inte bättrar sig blir nästa steg en anmälan till Centrala studiestödsnämnden..

Norrtelje Tidning - 16 jul 14 kl. 12:48

Många skolkar bort bidraget

Av Norrtälje kommuns 1 406 gymnasieelever var det 83 som blev av med studiebidraget under det senaste läsåret, visar ny statistik från CSN.Det motsvarar 5,9 procent vilket är en minimal minskning från föregående läsår då sex procent av kommunens dåvarande 1 610 gymnasieelever blev utan pengar.Av landets alla gymnasieelever blev 21 000 av med studiebidraget, 6,5 procent.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Oscar, 19, plockade upp alienfisk i Nordnorge

Oscar Lindahl, 19, och kollegan var ute på riktigt djupt vatten under fisketuren i Nordnorge.På 800 meters djup nappade en storögd fisk som gjort Bjärredssonen till något av en världskändis.– När man fiskar på sådana djup vet man inte riktigt vad man får, säger Oscar Lindahl..

Expressen - 10 minuter sedan

Smällen: Nordea krävs på storbelopp

Nordea krävs på 900 miljoner danska kronor av den danska skattemyndigheten.Banken bekräftar uppgiften i ett pressmeddelande och pekar på Hoopp-affären som anledning, enligt Ekstrabladet. ”På Nordea vill vi inte medverka till skatteflykt”, skriver Nordea Danmarks chefjurist Anders Holkmann Olsen..

Expressen - 30 minuter sedan

"Cykelmannen" kan slå till mot fler kvinnor

Antalet kvinnor i Eskilstuna som har anmält att de oprovocerat blivit attackerade av en okänd man blir allt fler. Polisen utreder nu 13 händelser där 16 kvinnor har drabbats, rapporterar SVT Sörmland.– Det har hänt från 13-tiden fram till 19.

Expressen - 1 timme sedan

Träd har fallit över spårvagnsspår

Ett träd har fallit över spåret vid hållplatsen Hagakyrkan i Göteborg, enligt Västtrafiks störningsjour.Spårvagnslinjerna 3, 6 och 11 påverkas och får köra en alternativ väg.Personal är på plats för att få bort trädet..

Expressen - 1 timme sedan

Sprängningen mot butiken gjorde huset obeboeligt

Fastigheten på Stora Södergatan i Lund har fått vattenskador. Elen fungerar inte och hyresgästerna har tvingats bort. Kvinnan som skadades har i förhör kunnat lämna uppgifter om vad som hände innan explosionen.

Expressen - 1 timme sedan

Fint besök i Öresund – av världens bästa lyxkryssare

Varje år lägger hundratals kryssningsfartyg till i Köpenhamn. Men under tisdagen väntas något alldeles extra. Då anlöper M/S Europa – världens bästa kryssningsfartyg.

Expressen - 1 timme sedan

Personbil påkört av tåg

En personbil har blivit påkört av ett tåg i Svedala.- Det ska vara en bil som har fastnat mellan spår och bom och blivit påkört av ett tåg, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten syd.

Expressen - 1 timme sedan

Höstbudgeten 2019 – så påverkar den din ekonomi

Klockan 08.00 på onsdagen presenterar finansminister Magdalena Andersson, S, regeringens höstbudget.Punkt för punkt ska prickas av i januariavtalet där S, C, L och MP snackat ihop sig om allt från värnskatt till familjevecka.

Expressen - 1 timme sedan

Bolagen som kontrollerar jordens resurser

En handfull globala bolag har en avgörande påverkan på vår planet, visar en ny studie.Det innebär både hot – och möjligheter, enligt medförfattaren Victor Galaz:– De multinationella företagen kan tippa vår framtid åt två olika håll..

Expressen - 2 timmar sedan

Krögare åtalas för flera sexbrott

En krögare från Göteborg åtalas för flera sexbrott riktade mot gäster och en anställd, skriver GP.Mannen förnekar all brottslighet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.