Aftonbladet > Opinion

Friday, 20 September, 07:43

Aftonbladet - 11 sep 19 kl. 16:00

Göran Persson har mer rätt än fel om skatten
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Persson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göran, Perssonhar , merrätt , än, felom , skatten
News55 - 04 mar 16 kl. 15:45

Grannfejden rullar vidare för Anitra Steen och Göran Persson

Tidigare Systembolagschefen Anitra Steen friades i februari för hemfridsbrott, ett beslut som nu överklagas. Bakgrunden är en infekterad granntvist mellan det tidigare statsministerparet, Göran Persson och Anitra Steen, och det par som i över 35 år hyrt mark och en enkel stuga på en udde som ligger vid Göran Perssons gård Torp utanför Stjärnhov.       LÄS MER: Anitra Steen frias från brott Bevisbilderna tog en ny vändning  Göran Persson och hans fru Anitra Steen har utan framgång försökt vräka paret.

News55 - 14 apr 16 kl. 16:54

Göran Persson: Sverige har för låga pensioner – och så här löser vi det

Förre statsministern Göran Persson har en lösning på dagens i hans tycke alltför låga pensioner: Att man tar de ungefär 15 miljarder kronor som i dag tas ut som avgift till pensionssystemet och stoppar in i själva systemet. Detta skriver Expressen idag. I praktiken används dessa pengar som en skatt, något som finansministern enligt Olle Zettergren, analyschef på Pensionsmyndigheten, kan göra vad hon eller han vill med.

Dagens PS - 14 jun 19 kl. 08:21

Så ska Göran Persson ta Swedbank ur krisen

”Det handlar om att återvinna initiativet och förtroendet”, säger den förre S-statsministern. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i den skandalomsusade storbanken. SVT:s Uppdrag gransknings avslöjande om omfattande misstänkt penningtvätt i Swedbanks baltiska filial gjorde att styrelsen sparkade vd:n Birgitte Bonnesen.

News55 - 06 nov 17 kl. 16:51

Göran Persson starkt kritisk till pensionssystemet

I söndagens avsnitt av ”Agenda” i SVT diskuterades dagens pensionssystem. Systemet bygger på att löntagarna betalar lika mycket i premier som pensionärerna har rätt att få ut i pension, det skriver Aftonbladet. – Vi har världens bästa pensionssystem, med det lilla felet att det ger för låga pensioner, sade Sveriges före detta statsminister Göran Persson i Agenda på söndagskvällen.

News55 - 14 okt 15 kl. 13:22

Göran Persson stäms för hemfridsbrott

Det handlar om en tvist mellan det tidigare statsministerparet och det par som i 35 år hyrt mark och en enkel stuga på en udde som ligger vid Göran Perssons gård Torp utanför Stjärnhov, det rapporterar SN. Har gått på tomten utan tillstånd Göran Persson och hans fru Anitra Steen har utan framgång försökt vräka paret och det gick så långt att Göra Persson drev frågan till arrendenämnden med ett antal bifogade bilder som pekade på att arrendatorerna inte hade vårdat stället. Men bilderna har tagit en ny vändning och används nu istället emot honom.

Dagens PS - 14 jun 19 kl. 08:32

Kan Göran Persson rädda Swedbank?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i skandalomsusade Swedbank.

Nyan - 20 mar 15 kl. 06:00

Göran Persson: Jag gillar Åland

– Jag gillar Åland, säger Sveriges före detta statsminister Göran Persson. Det är ett av fyra skäl till att han vill sitta i Ålandsbankens styrelse. Då Ålandsbankens aktieägare samlas till bolagsstämma den 16 april får man ta ställning till ett tungt namn då styrelsen skall utses: Göran Persson.

Alliansfritt Sverige - 02 sep 13 kl. 10:40

Siffrorna som visar att Fredrik Reinfeldt nu officiellt är tröttare än Göran Persson

Just nu diskuteras det faktum att statsminister Fredrik Reinfeldt inte ids svara på interpellationer i riksdagen. Faktum är att frågan debatterades i en interpellationsdebatt i riksdagen redan förra mandatperioden. Även då var oppositionen lite sura över att Reinfeldt inte svarar på interpellationer utan låter sina ministrar ta dessa istället.

Nyan - 21 mar 18 kl. 15:55

Göran Persson: ”Jag vill visa att jag tror på banken”

– Lilla Ålandsbanken spänner över det bredaste fältet av kunder. Det säger Göran Persson till Nya Åland efter sitt storköp av ÅAB-aktier.
Nya Åland berättade i går att Sveriges tidigare statsminister Göran Persson köpt aktier i Ålandsbanken för 441 000 euro.

Cornucopia - 06 nov 17 kl. 09:25

Sosseriets Göran Persson undanhåller 42 MSEK från skatt

Sosseriets Göran Persson har gjort en sk "Östling" och undanhåller miljontals kronor från beskattning, genom att låta dem sitta kvar i sitt aktiebolag Baven och inte ta ut dem som lön. Det handlar om 42 MSEK i tillgångar som den fd socialdemokratiske statsministern på detta vis håller undan från Skatteverket. Likt Östling, förstås helt lagligt.

Expressen - 08 feb 17 kl. 17:36

Göran Persson: ”Sätt fler barn till världen”

Den svenska minusräntan firar två år. Den tidigare statsministern Göran Persson säger i en intervju med Ekot att det var ett korrekt beslut av Riksbanken, men hoppas att politiker och folk blir mer delaktiga i diskussioner kring stora ekonomiska beslut i framtiden. – Det här är i allra högsta grad skröpliga människor som sitter och tar beslut över sådant de tror ska inträffa, säger Göran Persson, 68..

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 30 minuter sedan

Lyxfesten är bensin på politikerföraktet

Aftonbladet - 7 timmar sedan

SD spottar på oss pensionärer

Aftonbladet - 8 timmar sedan

Fel att strejka för klimatet, Thunberg

Aftonbladet - I förrgår: 00:00

Förhandla om januariavtalet

Aftonbladet - I förrgår: 23:45

Centern skapade kaos på Arbetsförmedlingen

Aftonbladet - I förrgår: 15:00

Greta Thunbergs radikala budskap

Aftonbladet - 17 sep 19 kl. 00:00

När rättvisa inte får kosta ett öreOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.