YLE > Finland

Friday, 20 September, 14:01

YLE - 11 sep 19 kl. 15:53

Kommentar: Nu har Ursula von der Leyen presenterat sin kommission - de närmaste veckorna visar om teambygget varit lyckatEtt revanschsuget EU-parlament kan sätta käppar i hjulen för Ursula von der Leyens teambygge, skriver Svenska Yles Europakorrespondent..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ursula, Leyen, EU, Leyens, Svenska Yles Europakorrespondent

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KommentarNu har , Ursula, von, der, Leyen, presenteratsin , kommission de närmaste veckorna visar om teambygget varit lyckat
DN - 20 timmar sedan

Ursula von der Leyen lovar lyssna på kritiken

EU-kommissionens nästa ordförande Ursula von der Leyen håller tills vidare fast vid kommissionärstiteln Försvara den….

SVT - 16 jul 19 kl. 19:34

Ursula von der Leyen får EU:s tyngsta post

Ursula von der Leyen ersätter Jean-Claude Juncker som ordförande i EU-kommissionen. Det står klart efter att en majoritet i EU-parlamentet röstat för den konservativa politikern. von der Leyen blir den första kvinnan på ordförandeposten..

SmålandsPosten - 17 jul 19 kl. 04:00

Vem är Ursula von der Leyen?

I skrivande stund är det osäkert om tyska försvarsministern Ursula von der Leyen vinner EU-parlamentets förtroende och blir ordförande för EU-kommissionen. Proceduren har ju blivit osedvanligt spännande den här gången i det att olika intressen krockat ovanligt hårt. Von der Leyen är en kompromisskandidat.

DN - 02 jul 19 kl. 20:19

Slugt spel av Merkel ledde fram till Ursula von der Leyen

STRASBOURG. Tyska försvarsministern Ursula von der Leyen föreslås blir ny ordförande för EU-kommissionen. Med henne får Angela Merkel en nära förtrogen på posten.

DN - 03 jul 19 kl. 18:51

Ursula von der Leyen på charmoffensiv i parlamentet

STRASBOURG. Ursula von der Leyen har två veckor på sig att övertyga EU-parlamentet att hon ska bli ordförande för EU-kommissionen. På onsdagen inledde hon sin charmoffensiv.

Sydsvenskan - 04 jul 19 kl. 15:00

Första kvinnan att leda EU – Ursula von der Leyen återvänder till pappas gamla jobb

Ursula von der Leyen mot EU:s mäktigaste jobb.

DI - 10 jul 19 kl. 13:30

Ursula von der Leyen står fast vid brexitavtalet

Ursula von der Leyen, nominerad till ny ordförande för EU-kommissionen, står fast vid det brexitavtal som EU-kommissionen förhandlat fram med Storbritannien under Jean-Claude Junckers ledning..

DN - 11 jul 19 kl. 17:59

Rödgröna tveksamma till Ursula von der Leyen

BRYSSEL. Ursula von der Leyens möjlighet att bli ny ordförande för EU-kommissionen har minskat. Hon stöds av moderater och kristdemokrater, men rödgröna politiker, och SD, kommer rösta emot henne nästa vecka..

SR - 16 jul 19 kl. 12:28

Ursula von der Leyen: EU ska bli grönare och mer rättvis

Med löften om jämställdhet och klimatkamp hoppas Ursula von der Leyen övertyga tvivlarna i EU-parlamentet om att välja henne till ny ordförande i EU-kommissionen..

UNT - 16 jul 19 kl. 19:33

TT-FLASH: Ursula von der Leyen ny EU-topp

Tyska Ursula von der Leyen har valts av EU-parlamentet till ny ordförande för EU-kommissionen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Flera åtal i sexualbrottshärvan i Södra Österbotten – den huvudmisstänkte hade flera uppdrag i Töysä församling

Åtal har väckts mot fyra personer i den omfattande barnporrhärvan i Södra Österbotten..

YLE - 3 timmar sedan

Vasa får Finlands största underjordiska energilager – grottorna på Vasklot tas i användning

Nästa år inleds användningen av ett massivt värmeenergilager i Vasa. Lagret är det största i sitt slag i Finland och ska minska användningen av stenkol med mer än 30 procent..

YLE - 6 timmar sedan

Google investerar 600 miljoner till i Fredrikshamn och köper mera finländsk vindkraft

Google att de kommer att investera ytterligare 600 miljoner i datacentralen i Fredrikshamn, meddelade statsminister Antti Rinne (SDP) och Googles vd Sundar Pichai..

YLE - 6 timmar sedan

Antti Rinne träffar Googles vd, som berättar mer om en miljardinvestering i förnybar energi - se presskonferensen direkt kl. 10.10

Statsminister Antti Rinne (SDP) träffade Googles vd Sundar Pichai en stund sedan. Rinne meddelade att Google kommer att investera mer än de tidigare meddelat i datacentralen i Fredrikshamn..

YLE - 6 timmar sedan

Antti Rinne träffar Googles vd - se presskonferens direkt klockan 10.10

Statsminister Antti Rinne (SDP) träffar i dag Googles verkställande direktör Sundar Pichai. Pichai skriver i sin blogg att bolaget har gjort det största företagsköpet i historien inom branschen för förnybar energi..

YLE - 7 timmar sedan

Finländska forskare: Mängden miljögifter i oss är inte oroande – nästan alla tyska barn har plast i kroppen

När en undersökning beställd av det tyska miljöministeriet visade att nästan alla barn har spår av svårnedbrytbara persistenta miljögifter och kemikalier som härstammar från plast i kroppen väckte det oro..

YLE - 8 timmar sedan

CKP: "Det är frågan om ett omfattande fall"- Airiston Helmis förundersökning ännu långt ifrån klar

Det har gått ett år sedan den stora polisoperationen då Airiston Helmis fastigheter granskades. Tre personer greps och flera miljoner euro i kontanter konfiskerades. Ägaren Pavel Melnikov har ännu inte förhörts av polisen..

YLE - 8 timmar sedan

Morgonkollen: Finland får rapportör för våld mot kvinnor, inget eldupphör i Syrien, Rinne träffar Googles vd

Våld mot kvinnor är fortfarande ett stort problem i Finland. Kina och Ryssland satte stopp då FN:s säkerhetsråd röstade om eldupphör i Syrien. Teknologijätten Google planerar att investera 600 miljoner euro i en ny servercentral i Fredrikshamn..

YLE - 9 timmar sedan

Våld mot kvinnor är fortfarande ett av Finlands största problem - nu ska nationell rapportör ge frågan mera tyngd

Finland kommer att få en nationell rapportör för våld mot kvinnor. Det här för att komma åt ett av Finlands största samhällsproblem. Rapportörens uppgift är att rapportera direkt till makthavarna för att hitta lösningar på problemet..

YLE - 9 timmar sedan

Har Lovisa en framtid? Staden vill provocera invånarna till att komma med kreativa idéer för hur verksamheten kan förbättras

På torsdag kväll fick Lovisas invånare säga sitt om stadens framtid. Ett diskussionsmöte vid namn “Lovisa har ingen framtid” ordnades i Kuggom och närmare 60 invånare tog tillfället i akt för att komma med sina idéer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.