SVT > Kultur

Friday, 20 September, 07:17

SVT - 11 sep 19 kl. 15:37

SVT pausar litteraturbevakningen i Go'kväll – möts av kritikAtt SVT:s program Go'kväll pausar sina litteraturrecensioner med kritikern Ingalill Mosander offentliggjordes tidigare i veckan. Bakgrunden är att man vill se över formen för programmet. Samtidigt menar kritikerna att beslutet är en urholkning av SVT:s litteraturbevakning..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT, Go, Ingalill Mosander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SVT, pausar, litteraturbevakningeni , Go'kväll, mötsav , kritik
Expressen - 21 nov 17 kl. 16:56

SVT pausar samarbetet med anklagade profilen

I förra veckan framkom det anklagelser gällande grova sexuella trakasserier mot en av SVT-sportens manliga experter. Nu bestämmer sig SVT för att pausa samarbetet med experten.– Vi ser ytterst allvarligt på det som hänt och jag och redaktionen är som alla säkert förstår omskakade över denna helt nya information, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson..

SVT - 13 sep 19 kl. 18:16

Ingalill Mosander: SVT har underskattat tittarnas läsintresse

Kritiken mot SVT:s Go'kväll har under veckan varit skarp, och många vill ha kvar litteraturbevakningen och boktipsen i programmet. Nu backar SVT och boktipsen återvänder i vår. Men det är oklart om den populära litteraturkritikern Ingalill Mosander får komma tillbaka..

SVT Debatt - 14 apr 14 kl. 12:00

SVT Debatt stänger kommentarsfälten för ombyggnad

SVT DEBATT Sajten debatt.svt.se görs om från grunden.

SVT - 26 okt 17 kl. 10:28

SVT: ”Vi pausar programmet om profilen misstänks för brott”

SVT:s ledning avvaktar åklagarens beslut innan man eventuellt väljer att ta bort det program där en SVT-medarbetare, som anklagats för sexuella trakasserier, ingår ur tablån – Om åklagaren delger personen misstanke om brott kommer vi att pausa programmet, säger Sabina Rasiwala, HR & kommunikationsdirektör på SVT..

SVT Debatt - 11 sep 13 kl. 11:23

Det luktar populism om SVT:s partiska friskolerapportering

PARTISKHET När SVT rapporterar om friskolor väljs nästan alltid en vinkel som är negativ för friskolorna ? trots att en annan sida finns. Personer som vill stoppa skolornas vinster ställs inte till svars för vad stängda skolor innebär för elever och lärare.

SVT Debatt - 08 jun 13 kl. 06:01

SVT:s bröllopssändning är ren reklam för monarkin

KUNGABRÖLLOP Kungafamiljens informella makt vilar på känslomässiga tillställningar som dagens prinsessbröllop. SVT:s beslut att tv-sända Prinsessan Madeleine och Chris O’Neills vigsel är inte public service ? utan bara ännu en pusselbit i en urspårad kungabevakning där medierna går den omoderna monarkins ärenden.

SVT Debatt - 17 jun 13 kl. 14:43

Självklart av Kungen att reagera på SVT:s felaktigheter

KUNGLIG VREDE Carl XVI Gustaf har följt de avtal som gäller vid renoveringen av Stenhammars slott, och enligt uppgift lagt ut 30 miljoner av privata medel. Att i det läget anklaga Kungen för att ha snuvat skattebetalarna på pengar är så befängt att vem som helst i hans ställe skulle ha sagt ”fy fan”. SVT:s reportage om Kungens renovering är i långa stycken felaktigt och missvisande, skriver Sigfrid Leijonhufvud.

SVT Debatt - 13 feb 14 kl. 16:02

SVT och SR gör humanismen kontroversiell

PUBLIC SERVICE Soran Ismail sätts i karantän från SR efter att ha uttryckt humanistiska värderingar. Min film Godheten visas inte på SVT förrän efter valet för att den – just det, uttrycker humanistiska värderingar.  Public service trappar upp sitt arbete med att sätta folk i karantän.

SVT Debatt - 18 jun 13 kl. 15:58

Ingen utom Leijonhufvud påstår att SVT har fel om Kungen

KUNGENS SLOTT Vi har inte haft fel i sak om Kungen och renoveringen av Stenhammars slott. SVT har konstaterat att staten via fastighetsverket delfinansierat renoveringen av slottet. Varken hovet, Stenhammar godsförvaltning eller Fastighetsverket, har påstått att vi haft några fel.

SVT Debatt - 12 dec 13 kl. 16:21

Därför har vi kommentarsfält på SVT Debatt

Sveriges television vill främja den fria debatten, och har därför valt att ha kommentarsfält efter artiklar på SVT Debatt. Vi vill främja en god samtalston. Därför framgår det tydligt och klart vilka regler och villkor som gäller för alla som vill skriva och tycka hos oss.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

UFO-experten svarar: Så blev Area 51 föremål för alienkonspirationer

Rachel är den ort som ligger närmast Area 51 och har med emfas avrått från besök under helgen med anledning av det inställda Facebook-evenemanget om att ”storma” militärbasen som lockade miljoner. Men för dig som är nyfiken på Area 51 kommer en snabb guide från UFO-Sveriges ordförande Anders Berglund..

SVT - 1 timme sedan

I dag planeras ”stormningen” av Area 51

Det började som ett skämt. Matty Roberts skapade ett Facebook-evenemang där en grupp personer skulle samlas för att storma militärbasen Area 51 för att se om det fanns utomjordingar där. Men efter att ha dragit till sig den amerikanska arméns ogillande ändrades planerna till en festival.

SVT - 1 timme sedan

Filmrecension: Ad astra – snabb, snygg och optimerad för svindel

Ett fritt fall genom atmosfären, en biljakt undan pirater på Månen, en blodtörstig babian inuti ett nödställt rymdskepp – spektakulära actionsekvenser och många närbilder på Brad Pitt imponerar på Kulturnyheternas filmkritiker Kristoffer Viita..

SVT - 1 timme sedan

Filmrecension: Köttig existentialism i High life

High life är köttig och organisk scifi-existentialism, med upphackade tidslinjer, skrämmande sex och rejäla doser mänskligt lidande. Som ett neurotisk möte mellan David Cronenberg och Andrej Tarkovskij. Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin blir smått förvirrad av Claire Denis nya drama..

SVT - 1 timme sedan

Filmrecension: Patos för de utsatta i Josefin & Florin

Ensamstående sexbarnsmamma möter en rumänsk tiggare: Romantik och kulturkrockar uppstår. Kulturnyheternas filmkritiker Sofia Olsson har sett kärleksdokumentet om Josefin och Florin, som inte har en sekund av tillgjordhet – men vars tempo kämpar mot verklighetens grå vardag..

SVT - 12 timmar sedan

Efter #metoo: Hon ska övervaka sexscener i teatervärlden

HBO har det redan. BBC och Netflix också. Och nu blir Riksteatern först i Sverige med att anlita en intimitets-koordinator till de svenska scenerna.

SVT - 15 timmar sedan

Bamse blev tvåspråkig efter feltryck

Något gick på tok när det senaste numret om världens starkaste björn, Bamse, skulle tryckas. Bamse, Skalman och Lille Skutt kallas på flera ställen i tidningen i stället för Nalle, Kilpinen och Pikku Pompi, skriver Sydsvenskan..

SVT - 15 timmar sedan

Polska filmskapare i protest mot filmfestival – kräver konstnärlig frihet

Framstående regissörer, däribland Oscarsvinnande Paweł Pawlikowski, har i Polen gått ut i en skarp protest mot landets filmfestival, och kräver att festivalen frånkopplas landets kulturdepartement. Det efter att en politiskt laddad film under onsdagen hastigt stoppades från att gå upp på festivalen..

SVT - 15 timmar sedan

Filmrecension: Mästerligt skådespeleri i Quick

Regissören Mikael Håfström har gjort seriemördarthriller av verkligheten, och det fungerar oväntat bra. Mest av allt är Quick ett mästarmöte mellan två av våra absolut främsta aktörer..

SVT - 18 timmar sedan

Game of thrones-tapet ställs ut i Bayeux

Game of thrones-sagan tycks aldrig ta slut och nu har TV-serien fått ett nytt liv. Ett 87 meter långt broderi av alla säsonger ställs nu ut i franska Bayeux. – Den har tillverkats i största hemlighet, säger Monica MacLaverty, sydeuropachef på Tourism Ireland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.