Nyan > Svenskfinland

Saturday, 21 September, 12:57

Nyan - 11 sep 19 kl. 15:43

Torskfisket hotas av nollkvotI förslaget till nästa års fiskekvoter är kvoten för torsk på noll antal fiskar. .
Läs mer på Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Torskfisket, hotasav , nollkvot
Regeringen - 10 okt 16 kl. 21:14

Kraftig minskning av torskfisket i Östersjön

Torskfisket i västra Östersjön ska kraftigt begränsas. Det står klart efter måndagens möte mellan EU:s jordbruks- och fiskeministrar i Luxemburg, där fiskekvoterna för 2017 för Östersjön fastställdes. På mötet beslutades också att torskfisket i östra Östersjön ska minskas väsentligt..

Nyan - 08 jul 19 kl. 21:00

Torvalds vill rädda torskfisket

EU-kommissionen överväger ett nödstopp för torskfisket i östra Östersjön. Det skulle drabba Åland hårt, påpekar EU-parlamentarikern Nils Torvalds (SFP) i ett brev till kommissionären Karmenu Vella.
– Situationen för torsken ser olika ut i olika delar av Östersjön.

Kristianstadsbladet - 21 maj 13 kl. 09:14

Stopp för torskfisket i Kattegatt


Torskfisket i Kattegatt stoppas från och med tisdag nästa vecka. Orsaken är att årets kvot är så gott som uppfiskad."Det är olyckligt att vi i år måste stoppa fisket när vi fortfarande har merparten av året framför oss, inte minst då det drabbar det småskaliga fisket", konstaterar Jarl Engquist, handläggare på Havs- och vattenmyndigheten, i ett pressmeddelande.

Kristianstadsbladet - 31 maj 13 kl. 19:19

Torskfisket ännu inte hållbart


Torskfisket i Östersjön bör begränsas ytterligare, enligt Internationella havsforskningsrådet (ICES). Rådet rekommenderar sänkta fångstkvoter för både torsk och skarpsill under 2014. Som det ser ut i dag är fisket på torsk i västra Östersjön mer omfattande än vad som är långsiktigt hållbart.

SR - 31 maj 13 kl. 19:27

Forskare vill begränsa torskfisket i Östersjön

Torskfisket i Östersjön bör begränsas ytterligare, enligt Internationella havsforskningsrådet (ICES)..

UNT - 30 maj 14 kl. 14:41

Torskfisket i Östersjön måste minska

Torskfisket måste minskas kraftigt i Östersjön, skriver miljöorganisationen Oceana som tagit del av Internationella havsforskningsrådets (ICES) rekommendationer. Även fisket av sill och strömming bör minska.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 maj 14 kl. 14:41

Torskfisket i Östersjön måste minska


Torskfisket måste minskas kraftigt i Östersjön, liksom fisket av sill och strömming som är torskens huvudsakliga föda, skriver miljöorganisationen Oceana som har tagit del av Internationella havsforskningsrådets (ICES) årsrekommendationer av fiskekvoter som publicerades på fredagen.Tidigare år har det verkat som att torskbeståndet var på väg att återhämta sig, men nu har det visat sig att fiskarna är små och växer långsamt..

Helsingborgs Dagblad - 30 maj 14 kl. 14:43

Torskfisket i Östersjön måste minska

Torskfisket måste minskas kraftigt i Östersjön, liksom fisket av sill och strömming som är torskens huvudsakliga föda, skriver miljöorganisationen Oceana som har tagit del av Internationella havsforskningsrådets (ICES) årsrekommendationer av fiskekvoter som publicerades på fredagen..

Metro - 30 maj 14 kl. 14:42

Torskfisket i Östersjön måste minska

Torskfisket måste minskas kraftigt i Östersjön, liksom fisket av sill och strömming som är torskens....

BT - 30 maj 14 kl. 14:41

Torskfisket i Östersjön måste minska

Torskfisket måste minskas kraftigt i Östersjön, liksom fisket av sill och strömming som är torskens huvudsakliga föda, skriver miljöorganisationen Oceana som har tagit del av Internationella havsforskningsrådets (ICES) årsrekommendationer av fiskekvoter som publicerades på fredagen. Tidigare år har det verkat som att torskbeståndet var på väg att återhämta sig, men nu har det visat sig att fiskarna är små och växer långsamt..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Teaterföreningen nysatsar

En ”saga för ungdomar och vuxna”, klassisk komedi, Shakespeare, utveckling av teaterskolan, improvisationsteater och gästspel med trolleri-workshoppar och musikal för de allra yngsta – Teaterföreningen i Mariehamn nysatsar under devisen ”en teater för alla”. .

Nyan - 4 timmar sedan

Knivdåd i norra Mariehamn

En person har knivskurits på en adress i norra Mariehamn. Polisen tillkallades och även ambulans. Polisen grep en misstänkt och målsägande fördes till vård.

Nyan - 18 timmar sedan

Tidigare Birka Queen på återbesök

På lördag, den 21 september, har ålänningarna chansen att återse före detta Birka Queen. Fartyget gick under en säsong, år 1992, i trafik på Mariehamn. Numera drivs fartyget av Fred Olsen Line under namnet m/s Boudicca.

Nyan - 18 timmar sedan

Ökning igen på hotellen

Liksom i juli ökade antalet övernattningar på hotellen i augusti, jämfört med motsvarande månader i fjol. I juli var ökningen sex procent, i augusti närmare tre procent. Totala antalet övernattningar i augusti var 34 857, framgår av Åsub:s statistik.

Nyan - 19 timmar sedan

Magazinplan fick grönt ljus

Stadsutvecklingsnämnden har gett grönt ljus för de ändringar som gjorts – bland anant har den nya lindrigare parkeringsnormen implementerats – i förslaget till reviderad stadsplan för Magazintomten i Mariehamns centrum. Stadsstyrelsen tar upp ärendet på torsdagens möte. Stadsdirektörens förslag blir att planförslaget ställs ut för allmänt påseende i 30 dagar.

Nyan - 21 timmar sedan

Viking Line slänger mindre mat

Genom att väga all mat och göra ändringar i arbetsrutinerna på Mariella har Viking Line lyckats minska matsvinnet med 40 procent. .

Nyan - 23 timmar sedan

Åländsk författare rasar mot SVT

Den 6 oktober har den sexdelade dokumentärserien ”Gryningspyromanen” premiär på SVT. .

Nyan - Igår: 11:52

Nytt bolag för Ålandsbanken

Ålandsbanken lanserar ett nytt hypoteksbolag tillsammans med etablerade, starka svenska partners. ÅAB och dotterbolaget Crosskey ska bland annat tillhandahålla plattformslösningar för det nya hypoteksbolaget.
Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo har tecknat ett avtal om att etablera ett gemensamt hypoteksbolag på den svenska marknaden.

Nyan - Igår: 11:25

Close Enough bjuder på a cappella

Nu på lördag den 21 september klockan 19 ger den åländska vokalensemblen Close Enough en a cappella-konsert på Alandica i Mariehamn. .

Nyan - Igår: 10:00

Olovlig körning åttonde gången

I mars i år påträffades mannen, 23 år gammal, när han körde en personbil på Hammarlandsvägen, trots att han inte har giltigt körkort. Det var enligt domen åttonde gången inom ett år som mannen gjorde sig skyldig till olovlig körning. Straffet blev 50 dagsböter, sammanlagt 300 euro.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.