Skånskan > Opinion

Friday, 20 September, 08:03

Skånskan - 11 sep 19 kl. 15:47

Tredje strejken på Kastrup på en veckaKastrup För tredje gången på en vecka har bagagepersonalen på Kastrups flygplats lagt ner arbetet. Orsaken till konflikten är att en medlem valt ett annat fackförbund än 3F Kastrup. Till dansk radio, dr.dk, säger Karin Nyman, kommunikationsdirektör på SAS, att det nu finns risk att flyg ställs in som en konsekvens av strejken som bedöms vara olaglig.
Det finns även uppgifter om att den medarbetare som valt ett annat fack utsatts för trakasserier.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kastrup, För, Kastrups,  Karin Nyman, SAS, Bay-Clausen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tredje strejken, Kastruppå en , vecka
Nyan - 13 nov 14 kl. 10:09

Strejken kan skjutas upp ytterligare

I dag ska parterna träffas för en ny förhandlingsrunda. Om det inte blir någon lösning på konflikten kan det hända att strejken skjuts upp ytterligare.
– Arbetsministern har möjlighet att skjuta upp strejken en vecka på begäran av riksförlikningsmannen, säger Tehys organisationssekreterare Sara Karlman..

Opinionen.se - 02 sep 13 kl. 10:35

Kaos efter strejk på Kastrup

En strejk bland säkerhetspersonalen på Kastrup i Köpenhamn har skapat kaos, med stängd säkerhetskontroll och långa köer. Resenärer uppmanas att stanna hemma. Enligt flygplatsen är strejken avtalsstridig.

Sydsvenskan - 03 feb 11 kl. 13:05

Strejken på Kastrup över

Strejken bland anställda på Kastrup hävs klockan 13. Det uppger Peter Vium, fackligt ombud för LO-anslutna vid flygplatsen. Busstrafiken har redan kraftiga problem och Kongens Nytorv blockerades av lastbilar.

BT - 02 sep 13 kl. 10:44

Kaos efter strejk på Kastrup

En strejk bland säkerhetspersonalen på Kastrup i Köpenhamn skapade kaos i morse, med stängd säkerhetskontroll och långa köer. Resenärer uppmanades att stanna hemma. Enligt flygplatsen är strejken avtalsstridig.

TA - 02 sep 13 kl. 07:06

Personal på Kastrup i strejk

Det råder kaos på flygplatsen Kastrup sedan säkerhetspersonalen gått ut i strejk. Säkerhetskontrollen har stängt och SAS och Norwegian flyger med tomma plan. Resenärer uppmanas att stanna hemma och följa läget.

Sydsvenskan - 20 feb 12 kl. 08:28

Flygstejk påverkar trafik på Kastrup

Foto: Michael Probst
Strejken på Frankfurts flygplats, Europas tredje största, fortsatte för tredje dagen på måndagen.
Omkring 200 av dem som vägleder flygplanen på marken gick ut i en dygnslång strejk med start klockan 5 på morgonen. Det påverkar också några ankomster och avgångar på Kastrup.

Nyhetsverket - 29 jun 14 kl. 20:38

1.500 resväskor ligger kvar på Kastrup

Runt 1.500 resväskor fyller upp stora delar av ankomsthallen på flygplatsen i Köpenhamn efter den spontana strejken bland bagagepersonalen tidigare i veckan. – Jag har hört att det ska röra sig om runt 1.

Sydsvenskan - 07 apr 11 kl. 23:33

Kort bagagestrejk på Kastrup

Foto: Läsarbild
SAS bagagepersonal på Kastrup lade på torsdagskvällen ner arbetet under ett par timmar. Följden blev således också bagagekaos under ett par timmar.
Vid 19.

SvD - 03 feb 11 kl. 12:53

Strejken på Kastrup snart över

Strejken bland anställda på Kastrup hävs klockan 13. Det uppger Peter Vium, fackligt ombud för LO-anslutna vid flygplatsen. Busstrafiken har redan kraftiga problem och Kongens Nytorv blockerades av....

Expressen - 02 sep 13 kl. 07:30

Efter flygkaoset på Kastrup - strejken över

KÖPENHAMN. Vid sextiden på måndagsmorgonen la säkerhetspersonalen på flygplatsen Kastrup i Köpenhamn ner arbetet. Strax efter klockan tio på förmiddagen var strejken över.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

100 elsparkar tagna

Malmö Ett 100-tal av sammanlagt 1 500 elsparkcyklar som placerats ut i Malmö har forslats bort till kommunens uppsamlingsplats på Jägersro.
Den här veckan har Parkeringsövervakning Malmö inlett en prioriterad insats mot felparkerade elsparkcyklar.Efter mängder av klagomål från uppretade Malmöbor beslutade tekniska nämnden den 3 september att prioritera problemet med elsparkcyklar som är felparkerade.

Skånskan - 3 timmar sedan

Före detta befäl tar över rodret

Skurup Kommunpolis Mikael Svensson är ett nygammalt ansikte i kommunen. Han har jobbat många år som yttre befäl och känner Skurup väl.
Med erfarenhet av att vara närpolischef också så kan han även förebyggande arbete:
– Rollen är som att sätta på sig ett par svinlädershandskar som sitter perfekt.

Skånskan - 3 timmar sedan

Bolaget pudlar – drar tillbaka sitt krav på avgift

ESLÖV Nu tvärvänder IP-Only och uppger att de missnöjda kunderna i Östra strö slipper betala annuleringsavgiften.
Bolaget beklagar också att allt fler kunder anmäler IP-Only till Allmänna reklamationsnämnden.
– Detta är något som vi tar på största allvar, säger Niclas Karnhill som är företagets presschef.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ja till minskad broöppning och fler filer

VELLINGE Begränsad broöppning i sommar har varit positivt för trafikflödet. Tekniska nämndens ordförande i Vellinge välkomnar ett tredje körfält på E6 och önskar två vägfiler på båda hållen längs väg 100.– Vi har varit intresserade av ett tredje körfält på E6 länge.

Skånskan - 3 timmar sedan

Anmälningarna haglar in

ESLÖV Fler och fler konsumenter hamnar i tvister med IP-Only. Anmälningarna till Allmänna reklamationsnämnden har skjutit i höjden jämfört med förra året.Missnöjet med IP-Only har ökat om man ska utgå från antalet anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Skånskan - 3 timmar sedan

Tredje körfält på gång

VELLINGE/MALMÖ E6 från Vellinge och norr ut till Malmös trafikplats Petersborg kan få ett tredje körfält.
– Vi är i ett tidigt skede men vi måste förbättra trafikflödet och säkerheten längs sträckan, säger Jenny Åkerholm, Trafikverkets projektledare.Så här görs undersökningen på väg 100:
En lastbil kommer mellan klockan 9 och 15 att stanna till och parkera i närheten av de femtio förutbestämda undersökningspunkter längs mellan trafikplats Kungstorp och Skanör.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lekplatsföretag anmäls

lund I somras skadades en 4-årig flicka svårt när hon åkte på en rutschkana i Stadsparken.
Ansvarsfrågan är fortfarande inte utredd, men nu anmäler föräldrarna företaget som tillverkat rutschkanan till Konsumentverket.Föräldrarna lyfter i anmälan fram att de har hittat andra rutschkanor, tillverkade av samma företag, med samma fel.

Skånskan - 3 timmar sedan

Bybor tar strid mot fiberbolaget IP-Only

ÖSTRA STRÖ När IP-Only dröjde långt över två år med att dra fram den utlovade fibern fick flera bybor i Östra Strö nog och ville hoppa av.
Nu kräver bolaget att de ska betala 6 900 kronor för att de ska få lämna avtalet. Pernilla Pettersson och hennes man har dessutom hotats med tvångsanslutning om man inte betalar.

Skånskan - 2 timmar sedan

Alenius lämnar politiken

Svalöv Linn Alenius Wallin – Feministiskt Initiativs frontfigur – väljer att hoppa av kommunpolitiken.
Privata skäl anges som anledning och därmed lämnar hon även sin plats i kommunfullmäktige.– Jag har suttit i fem år och känner att jag måste börja prioritera i livet.

Skånskan - 10 timmar sedan

Kvinna påkörd – allvarligt skadad

Malmö En trafikolycka inträffade på torsdagskvällen vid Möllevångstorget där en kvinna blev påkörd.Räddningstjänst och ambulans åkte till platsen för kontroll. Den påkörda kvinnan förs med ambulans till sjukhus.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.